אייל שני, על השטיח האדום. צילום: אסף קרלה

אחרי שירד 30 קילו: אייל שני מדגמן על השטיח האדום

בזמן שהוא נערך לעונה החדשה של ״מאסטר שף״ וממשיך להרחיב את האימפריה הקולינרית, אייל שני בחר להפתיע דווקא במקום שאיש לא ציפה לו • השף שהשיל כ-30 קילו עלה על במה מסקרנת, והרגע הזה כבר גונב לכולם את תשומת הלב

[object Object]

בזמן שהוא נערך לעונה החדשה של ״מאסטר שף״ וממשיך להרחיב את האימפריה הקולינרית שלו, אייל שני עלה אמש (חמישי) על במה מפתיעה במיוחד: השף, שהשיל כ-30 קילוגרמים בשנה וחצי האחרונות, החליף לערב אחד את המטבח במסלול תצוגת האופנה של בצלאל וצעד בבגדים שעיצבו בוגרי האקדמיה. ההופעה, שנחשפה כבר לפני כמה ימים, הפכה במהרה לאחד מרגעי השיא של הערב.

עבור שני, שממשיך לספק שוב ושוב כותרות, זו זירה חדשה לגמרי. השף, מהבולטים והמדוברים בישראל, מזוהה יותר מכל עם המטבח, אך בערב הזה בחר להציג צד אחר לחלוטין, כשהוא הופך לדוגמן לכל דבר מול קהל שהגיע לחזות בדור החדש של מעצבי האופנה הישראלים.

שנה אחרי אסף גרניט

תצוגת הגמר של המחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל, האקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים, נערכה על גג קמפוס האקדמיה בתמיכת הקרן לירושלים ורשות הצעירים בעיריית ירושלים, וחתמה את אירועי תערוכת הבוגרים והבוגרות. על המסלול הוצגו 33 קולקציות חדשות של דור המעצבים הבא בישראל, שעסקו בשאלות של זהות, גוף, מגדר, כוח, פגיעות וחוסן.

אם בשנה שעברה היה זה השף אסף גרניט שגנב את ההצגה כשחלץ את נעליו באמצע המסלול והפך את הרגע לוויראלי, השנה אייל שני הוא שמשך את תשומת הלב. הוא צעד בשני פריטים שעיצבו בוגרי המחלקה גיא ירזין ואיתם להמן, מתוך שתי קולקציות שונות בתכלית, שכל אחת מהן בוחנת בדרכה שאלות של גבריות מקומית, זהות, כוח ופגיעות.

ירזין, בפרויקט ״מר קזינו״, מתרגם את עולמו של המהמר הכפייתי ואת המתח שבין אופוריה לקריסה לחליפות מחויטות המתעוותות תחת לחץ, בשילוב חיתוכי לייזר, הדפסות תלת-ממד והדפסים מטושטשים. מנגד, להמן מבקש לפרק מוסכמות של גבריות בקולקציה החושפת רכות, אינטימיות ואנדרוגניות, בהשראת קווי הלבשה תחתונה גברית וכתם הלידה כסמל לזהות ייחודית.

אייל שני בתצוגת האופנה, צילום: naama aroas
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...