המרדף אחר הבירקין: בעלת בוטיק יוקרתי בצפון אנגליה מצאה את עצמה מנהלת מרדף כמעט בלשי אחרי כנופיית גנבים שפרצה לחנות שלה וגנבה תיקי מעצבים בשווי רבע מיליון ליש״ט, למעלה ממיליון שקלים. היא עקבה אחריהם בזמן אמת באמצעות AirTags - אך נאלצה לצפות בהם חומקים, לאחר שהמשטרה לא הצליחה להשיג צו חיפוש בזמן, כך דווח בדיילי מייל.
כריסטין קולברט, בת 58, מנהלת את Dress Cheshire - בוטיק אהוב לתיקי יוקרה יד שנייה בלב מה שמכונה "משולש הזהב" של צ׳שייר. שלושה פורצים רעולי פנים חדרו לחנות לאחר שחפרו מנהרה מהמבנה הסמוך, ונכנסו ישירות אל ארונות התצוגה.
בתוך דקות הם מילאו כיסוי שמיכה בתיקים יקרים של מותגים כמו הרמס, שאנל, לואי ויטון ודיור, בהם גם תיק הרמס קרוקודיל בשווי כ-30 אלף ליש״ט, ונעלמו בחזרה דרך הפתח שחפרו.
קולברט סיפרה כי כ-30 מתוך 45 התיקים שנגנבו צוידו מראש ב-AirTags. לדבריה, מיד לאחר הפריצה פתחה את אפליקציית המעקב וראתה את נקודות האיתור זזות צפונה , עד שעצרו.
לפי הדיווח, האותות הובילו למתחם של ארבעה בתים פרטיים, אך בשל מעבר בין תחומי אחריות של שני אזורי שיטורי שונים, ולאור הצורך בצו חיפוש לכל אחת מהכתובות, לא ניתן היה לפעול באותו לילה. כשהשוטרים הגיעו למקום בבוקר שלמחרת, התיקים כבר לא היו שם - והמשדרים נמצאו מושלכים בצמחייה סמוכה.
קולברט אמרה כי היא מאמינה שבפעולה מהירה ניתן היה להשיב את השלל, אך הבהירה שלא מדובר באוזלת יד של המשטרה אלא במגבלות החוק והנהלים. לדבריה, בדיקות שנעשו למשדרים שנמצאו העלו ממצאי DNA משמעותיים, והיא מקווה שהדבר יוביל בסופו של דבר למעצר החשודים.
הבוטיק הכי נשדד בבריטניה
השוד האחרון הוא רק חוליה נוספת בשרשרת אירועים חריגים שעברו על החנות בשנים האחרונות. במרץ 2024 נגנבו ממנה תיקי יוקרה בשווי כ-180 אלף ליש״ט, ובאוגוסט אותה שנה נגרם נזק כבד לאחר הצתה בבניין סמוך, שכמעט הובילה לפיצוץ במקום.
במקביל, קולברט הייתה מעורבת גם בפרשת הונאה מתוקשרת: ג'ק ווטקין, צעיר שהציג עצמו כמיליונר וכינה את עצמו "הקרדשיאן של צ׳שייר", שכנע מקורבים להשקיע בעסקי תיקי יוקרה, אך השתמש בכספים למימון אורח חיים ראוותני. ווטקין נידון בהמשך לשש שנות מאסר.
קולברט עצמה סייעה ללכידתו, לאחר שלקחה חלק בתרגיל שהוביל למעצרו בפאב מקומי.
חנות בלי סחורה על המדפים
אחרי כל זה, נאלצה בעלת הבוטיק לשנות את אופן הפעילות שלה. כיום, לדבריה, אין בחנות תצוגה של תיקי יוקרה כלל. המכירה מתבצעת בפגישות מתואמות מראש בלבד, ומיקום הסחורה נשמר חסוי.
קולברט סיפרה כי היא מלווה באבטחה פרטית, נזהרת מאוד ברשתות החברתיות, ואף מתקשה לשאת תיק יקר בעצמה בפומבי. לדבריה, אף שמעולם לא הותקפה פיזית, תחושת הביטחון האישית שלה נפגעה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
