"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"כבד יותר מצמיג של רכב": התינוק בן ה-8 חודשים ששוקל כמו ילד בן 5

ג'סיקה היי ילדה תינוק במשקל סטנדרטי, אך בתוך חצי שנה הוא הגיע לממדים של ילד בן 5 • עם הוצאות של 5,000 דולר על בגדים, עריסה בהזמנה אישית והאשמות ברשת על האכלת יתר - תופעת הרשת מצפון קרוליינה משאירה גם את הרופאים המומים

,עודכן
0השמעה
baby Axel. צילום: jam press

אקסיל, תינוק בן שמונה חודשים מצפון קרוליינה, הגיע למשקל חריג של 16.5 ק"ג, משקל המאפיין לרוב ילדים בני חמש. למרות שנולד במשקל סטנדרטי לחלוטין של 3.2 ק"ג, הוא הכפיל את משקלו ל-6.5 ק"ג בתוך שישה שבועות בלבד.

קצב הצמיחה המואץ הפך אותו לתופעת רשת עולמית, אך במקביל מחייב את משפחתו להתמודד עם סדרת אתגרים לוגיסטיים, כלכליים וציבוריים מורכבים.

Baby Axel

"כבד יותר מצמיג"

החיים עם אקסיל מחייבים היערכות מיוחדת מצד הוריו. אמו, ג'סיקה היי (34), מתארת את בנה כ"כבד יותר מצמיג של רכב שטח". בשל ממדיו, אקסיל אינו יכול להשתמש בציוד סטנדרטי לפעוטות: הוא אינו נכנס לעגלות תינוק או לכיסאות אוכל ממוצעים, והוריו נאלצו לרכוש עבורו עריסה שנבנתה בהתאמה אישית.

הקושי הפיזי בטיפול היומיומי בא לידי ביטוי בעיקר בניידות. מציאת מושב בטיחות לרכב שעומד בתקנים הפכה למשימה כמעט בלתי אפשרית, ולדברי האם נדרשים כיום שני אנשים בוגרים רק כדי לחגור ולהוציא אותו מהרכב. קרובי משפחה, בהם סבו ודודתו של הפעוט, מתקשים לשאת אותו לבדם.

Jessica High and her baby Axel,צילום: Tiktok

5,000 דולר על ביגוד תוך שמונה חודשים

קצב הגדילה יוצא הדופן של אקסיל גובה ממשפחתו גם מחיר כלכלי. עד כה, ההוצאות על ביגוד בלבד הגיעו לכ-5,000 דולר, כתוצאה מהצורך להחליף מלתחה שלמה בתדירות של שבועות בודדים.

כדי להתמודד עם ההוצאות, נאלצה ג'סיקה לשנות את הרגלי הקנייה שלה. "צמצמתי את עצמי לקניית חמישה פריטי לבוש בלבד בכל פעם", היא מסבירה.

גם תחום ההנעלה מציב אתגר: כפות רגליו של אקסיל רחבות משמעותית מהמידות המיוצרות עבור פעוטות, מה שמונע רכישת נעליים קונבנציונליות לגילו.

baby Axel,צילום: Jem press

ההתמודדות עם הביקורת ברשת

החשיפה של אקסיל ברשתות החברתיות גררה לצידה גם גל של ביקורת. גולשים רבים הפנו אצבע מאשימה כלפי האם, בטענה שהיא מעודדת השמנת יתר ו"דוחפת אוכל לגרונו" של התינוק.

אולם, המציאות הרפואית שונה. אקסיל נמצא תחת מעקב רפואי קפדני ומומחים בודקים אותו מדי שמונה שבועות. הרופאים קבעו כי התינוק בריא לחלוטין וכי תזונתו שמבוססת על תרכובת מזון לתינוקות (תמ"ל) ומזון תינוקות רגיל, היא תקנית לחלוטין. גודלו הוא למעשה נתון טבעי ונדיר.

ג'סיקה, שאף נזקקה לכיסא גלגלים במהלך ההיריון בשל הבעיטות החזקות ברחם, לא נותנת לביקורת לעצור אותה. למרות שאינה יכולה לבקר בקניון מבלי למשוך תשומת לב, היא ממשיכה לשתף את סיפורו של בנה ברשת כדי להעביר מסר של סובלנות והכלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר