היא כינתה את ארצות הברית "השטן הגדול", היללה את משמרות המהפכה וחגגה פגיעות בחיילים אמריקנים. אולם מתברר שאת כל אלה עשתה חמידה סולימאני אפשאר, אחייניתו של קאסם סולימאני, לא מטהרן - אלא מלב לוס אנג'לס, כשהיא מנהלת אורח חיים מערבי, ראוותני ופרוע יחד עם בתה.
בסוף השבוע האחרון, אפשאר ובתה בת ה-25, סרינה-סאדאת חוסייני, נעצרו על ידי סוכני רשות ההגירה האמריקנית. כלי התקשורת בארצות הברית, שחשפו את פרטי המעצר, מתמקדים כעת בפער העצום שבין הרטוריקה האנטי-אמריקנית הקיצונית של האם לבין סגנון החיים הנהנתני שניהלו השתיים בקליפורניה.
האדריכל של טרור האייתוללות
כדי להבין את גודל האבסורד, צריך לחזור אל הדוד. קאסם סולימאני היה מפקד "כוח קודס" של משמרות המהפכה והאיש החזק ביותר במערך ייצוא הטרור של איראן.
במשך יותר משני עשורים, הוא שימש כאדריכל הראשי מאחורי בניית, מימון וחימוש זרועות הפרוקסי של טהרן במזרח התיכון - מחיזבאללה בלבנון, דרך המיליציות בעיראק ובסוריה, ועד החות'ים בתימן.
סולימאני היה אחראי ישיר למותם של אלפי אמריקנים, ישראלים ואחרים. ב-3 בינואר 2020, מסע הטרור שלו הגיע לקיצו כאשר חוסל בסיכול ממוקד באמצעות תקיפת מל"ט אמריקנית סמוך לנמל התעופה בבגדאד, בהוראת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.
שמפניה, מותגים ורשתות חברתיות
על פי דיווחי מחלקת המדינה האמריקנית והתקשורת המקומית, אפשאר תיעדה בשנים האחרונות את אורח חייה בחשבון אינסטגרם פומבי (שנמחק מאז תחילת הפרשה).
במקום להסתפק בחיים צנועים התואמים את אידאולוגיית המשטר באיראן, היא הפגינה עושר ניכר: היא נצפתה מבלה במוקדי בילוי נחשבים בלוס אנג'לס, שותה שמפניה ועוטה על עצמה מותגי יוקרה, בהם קפוצ'ון של "לואי ויטון" ותכשיטי זהב יקרים.
במחלקת המדינה ציינו כי אפשאר דחפה את התעמולה של משטר הטרור האיראני תוך שהיא נהנית במקביל מכל מנעמיה של התרבות המערבית שאותה תקפה.
פער בין הצהרות למציאות: קוד לבוש שבאיראן היה מוביל למעצר
האירוניה הגדולה ביותר שעלתה מהתמונות שפורסמו היא ההתעלמות המוחלטת של השתיים מחוקי הצניעות הנוקשים של הרפובליקה האסלאמית.
בניגוד לנשים באיראן שמסתכנות במעצר, עינויים ואף מוות על אי-עטיית חיג'אב, אחייניתו של סולימאני ובתה הצטלמו במקומות ציבוריים בלוס אנג'לס ללא כיסוי ראש, ואף תועדו בבגדים חושפניים וצמודים שמוגדרים כאסורים לחלוטין עבור נשים בארץ מולדתן.
את כל זה הן עשו בזמן שברשתות החברתיות המשיכה להפגין "תמיכה בלתי מתפשרת" במשמרות המהפכה ולהלל את המנהיג העליון של איראן.
מהונאת ההגירה ועד המעצר
החיים הנוחים בלוס אנג'לס התאפשרו תודות לניצול ציני של מערכת ההגירה האמריקנית. אפשאר נכנסה לארצות הברית בשנת 2015 על ויזת תייר. ב-2019 היא קיבלה מקלט מדיני, ובשנת 2021 זכתה לגרין קארד תחת ממשל ביידן.
אלא שלפי המשרד לביטחון המולדת, בקשת המקלט שלה הייתה "הונאה" מתחילתה ועד סופה - שכן לאחר קבלת המעמד, היא נסעה לאיראן לפחות ארבע פעמים, מה שמוכיח שלא נשקפה כל סכנה לחייה שם.
ביום שישי בערב, סוכני אכיפת המכס וההגירה עצרו את השתיים ושמו סוף ל"חגיגה". מזכיר המדינה מרקו רוביו ביטל את תושבות הקבע שלהן, והממשל האמריקני פועל כעת לגרשן מארצות הברית בחזרה לאיראן - שם, סביר להניח, הן יצטרכו לוותר על הלואי ויטון ולחזור לעטות חיג'אב.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)