לאחר שעוקביו נחרדו לשמוע על פינויו באמבולנס לבית החולים, ישראל דויטש חזר היום לרשתות החברתיות כדי להרגיע את הרוחות.
בסשן שאלות ותשובות גלוי וחשוף שערך בחשבון האינסטגרם שלו, התייחס דויטש למצבו הרפואי והנפשי, הודה על התמיכה העוטפת שקיבל ושפך אור על הנסיבות שהובילו לקריסה.
ישראל דויטש: "הגוף סימן לי לקחת כמה נשימות"
כשנשאל על ידי אחד העוקבים "מה קרה לך צדיק?", השיב דויטש בכנות ובפתיחות על הלחץ המצטבר שחווה בעקבות שירות המילואים הארוך והמצב הכללי.
"קצת הגוף סימן לי - 'ישראל קח כמה נשימות'. הייתי בסטרס, הייתי בהכחשה למצב. פשוט הגוף סימן לי יחד עם הנפש שדי קשה לי. [הייתי צריך] לקחת כמה נשימות, להירגע ולנוח".
אחרי החשיפה ב"ווארט" והמילואים - הגוף קרס
דויטש הסביר כי העומס של החודשים האחרונים נתן את אותותיו: "זו הייתה תקופה אינטנסיבית. כמו שאמרתי לכם אתמול קצת קרסתי, וזה בסדר גמור. ברוך השם, זכות גדולה".
עם זאת, הוא מיהר להרגיע את העוקבים שדאגו לשלומו, והצהיר כי כעת הוא בסדר גמור: "אני מרגיש מצוין ברוך השם. תודה לכולם על המילים החמות ועל הדאגה".
המחמאות של ישראל למעיין אשתו
חלק ניכר מתשובותיו הקדיש דויטש כדי להודות למשפחתו, ובראש ובראשונה לאשתו, מעיין, שליוותה אותו ברגעי המשבר.
"תודה להשם שיש לי את מעיין שלי שתומכת ומכילה ואוהבת... לא יכולתי לעבור את זה ככה אם מעיין לא הייתה שם בשבילי כמו שהיא הייתה. בלעדיה לא הייתי מצליח."
פורים בצל המלחמה: "נחגוג גם במקלט"
מלבד ההתייחסות למצבו האישי, דויטש נשאל גם על ההתמודדות עם חג הפורים הקרב בצל המלחמה והמציאות המתוחה. למרות החולשה שחווה, הוא הקפיד לשמור על מסר אופטימי ומחזק לעוקביו.
"אנחנו יודעים ומאמינים שכל מה שעושה השם הכל לטובה... נחגוג כמה שאפשר. זה המצב הטוב ביותר בשבילנו," אמר, והוסיף לגבי קריאת המגילה: "בעזרת השם נצליח לקרוא מגילת אסתר השנה. אולי זה יהיה במקלט, אבל לא נוותר על מצווה כל כך חשובה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו