"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נשארנו בפה פעור: צפו במהפך המדהים שעברה דירה פשוטה וישנה
בבניין התירס מעל דיזנגוף סנטר בתל אביב בוצע שיפוץ מסיבי בחלל עמוס שלא התאים לדיירים • השטח נפתח ואורגן מחדש ואי אפשר לזהות את הדירה, שהפכה למעוררת התפעלות

נשארנו בפה פעור: צפו במהפך המדהים שעברה דירה פשוטה וישנה

הדירה לפני השיפוץ | צילום: שלומית גליקס

בבניין התירס מעל דיזנגוף סנטר בתל אביב בוצע שיפוץ מסיבי בחלל עמוס שלא התאים לדיירים • השטח נפתח ואורגן מחדש ואי אפשר לזהות את הדירה, שהפכה למעוררת התפעלות

אורי סלע
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מייקאובר לדירה בבניין התירס, מעל דיזנגוף סנטר, שינה לחלוטין את פניה והפך אותה למקום מרהיב עם חלל מעוצב.

למבצעים חמים לבית ולגן היכנסו לכאן

זוג בשנות ה-60 עם שני ילדים בוגרים שלומדים בחו"ל החליטו לחזור לתל אביב לאחר כ-25 שנים, ולשפץ דירה בבעלותם, שהייתה מושכרת כל השנים. במהלך השיפוץ בוצעו חלוקות פנימיות חדשות והחלפה מקיפה של התשתיות (חשמל, אינסטלציה).

תכנון ועיצוב:שלומית גליקס תכנון ועיצוב פנים

הנכס:דירת 3 חדרים בקומה 27 במגדל התירס, דיזנגוף סנטר, תל אביב

תקציב:כ-750 אלף שקל

שטח:90 מ"ר

פרקט, חיפויים, וכלים סניטריים:HeziBank

האתגר התכנוני שמציב מגדל התירס

מגדל התירס תוכנן בשנות ה-80 מעל מרכז הקניות דיזנגוף סנטר, על ידי האדריכל מוטי בן חורין. מבחוץ נראה הבניין כקלח תירס, שהדירות ממוקמות סביבו כגרעינים. מבנה כל דירה מתחיל כשטח צר שהולך ומתרחב ככל שנכנסים פנימה. הרעיון היה לאפשר לכל דירה שני כיוונים שונים, אבל בפועל המבנה יצר קירות משופעים וזוויות רבות, דבר שהיווה אתגר תכנוני מורכב.

מכניסה חשוכה לכניסה מוארת ומזמינה

בכניסה לדירה הייתה מבואה תחומה בקיר והנמכת גבס שהסתירה מערכת קירור על בסיס מים, דבר שהחשיך את אזור הכניסה כולו. משמאל למבואה היה מטבח סגור ועמוס בצורת ח', ובהמשך פינת ישיבה צפופה. כבר בשלב התכנון הוסרו המחיצות וההנמכות לחלוטין, והחלל הפך לפתוח ומואר.

שתי מערכת קירור הותקנו כשהן מוסתרות באמצעות הנמכות, בחדר הרחצה הכללי ומעל לפינת העבודה הנוספת שתוכננה במסדרון.

הכניסה לפני השיפוץ, צילום: שלומית גליקס
הכניסה אחרי השיפוץ, צילום: שי גיל

מחדר סגור למטבח פתוח ומרווח

המטבח שהיה במקור בתוך חדר סגור, תוכנן כשני פסים מקבילים ופתוחים לחלל ציבורי גדול ומזמין. פס הארונות הגבוהים צמוד לקיר ומסתיר שני עמודים גדולים על ידי יחידות מזווה, מקרר אינטגרלי ויחידת בילט-אין. ממול ניצב אי עשוי עץ, שבו מגירות אחסון הפונות לפנים המטבח, מקרר יינות קטן ויחידת מידוף פתוחה הפונה החוצה. סביב לאי שלושה כיסאות בר, ומעל שני גופי תאורה תלויים.

בתכנון החדש מוקמה פינת אוכל בסמוך למרפסת, וכן נוספו פינת עבודה ופינת ישיבה. הורדת המחיצות אפשרה לצפות ללא הפרעה על הנוף התל אביבי והים.

בתכנון החדש מוקמה פינת אוכל בסמוך למרפסת, צילום: שי גיל, באדיבות HeziBank
מבט על המטבח, הסלון, פינת האוכל ופינת הכתיבה לאחר השיפוץ, צילום: שי גיל, באדיבות HeziBank

מחדר רחצה לא נגיש לחלל רחב ידיים

במקור נבנה חדר שינה קטן, שאליו סופח חדר רחצה זוויתי עם אמבטיית ג'קוזי לא נגישה, שירותי אורחים צרים ובעלי זוויות וחדר שינה נוסף. במהלך השיפוץ תוכננו על השטח הזה לבקשת הלקוחות פינת עבודה שנייה בחלל המסדרון, ובהמשך תוכנן חדר רחצה מרווח וממנו יציאה לחדר כביסה.

בחדרי הרחצה נבחרו אריחים רחבים במראה בטון מרצפה עד תקרה שיצרו תחושת גודל ומרחב, עם נגרות עץ אגוז מלא. יחידת המאסטר תוכננה עם חדר רחצה צמוד ויציאה למרפסת קטנה נוספת, וכן חדר שינה נוסף לאורחים. התכנון מחדש אפשר בנוסף גם מקלחון מרווח ונוח עם ספסל מרחף ומערכת אינטרפוץ. חדר הרחצה החדש הפך למרובע ומרווח.

לפני השיפוץ היו ביחידת הג'קוזי מדרגות שיצרו צפיפות וקושי בנגישות, צילום: שלומית גליקס
החיפוי, הריצוף והכיור יצרו תחושה של מקום ישן ולא מטופח, צילום: שלומית גליקס
מראה מיושן, צילום: שלומית גליקס
בחדרי הרחצה נבחרו אריחים רחבים במראה בטון מרצפה עד תקרה, עם נגרות עץ אגוז מלא, צילום: שי גיל, באדיבות HeziBank
יחידת המאסטר תוכננה עם חדר רחצה צמוד. צילום שי גיל, באדיבות HeziBank, צילום: שי גיל, באדיבות HeziBank

שני אזורים עם שתי מטרות שונות

האזורים בבית תוכננו, כאמור, מחדש - כאשר המטרה בכל אחד הייתה שונה: החזון העיצובי באזור הציבורי היה פתיחה, זרימה מקסימלית של אור ואוויר לחלל, וכמובן תצפית רחבה מכל פינה בחלל על הנוף האורבני. באזור הפרטי תכנון מחדש של המחיצות נועד לטשטש ולנטרל ככל הניתן את הקירות האלכסוניים והמזוגזגים ולייצר חללים מרובעים, מרווחים ומזמינים.

החזון העיצובי באזור הציבורי היה פתיחה, זרימה מקסימלית של אור ואוויר לחלל, צילום: שי גיל, באדיבות HeziBank
במהלך השיפוץ תוכננו שתי פינות עבודה, אחת ממוקמת במסדרון לפני חדר המאסטר, צילום: שי גיל, באדיבות HeziBank
פינת עבודה שתוכננה כחלק מחלל המגורים, מול הסלון, צילום: שי גיל, באדיבות HeziBank

פלטת הגוונים ושילוב בין שני סגנונות

זוג הדיירים הם בעלי טעם וסגנון שונים. האישה אוהבת מודרני, נקי ושכבות של לבן על לבן, והגבר נוטה לסגנון ה"ארט דקו" שהיה מקובל בשנות ה-30 של המאה הקודמת. האתגר היה לא קל, והדרך לאזן בין שני הסגנונות הייתה לשלב בכל אזור וחדר קצת משניהם: הריהוט בסלון משלב שולחן קפה של מותג אירופי עם רגל זכוכית כחולה בעבודת יד, והשטיח נארג בהתאמה אישית ומשלב צבעים לא שגרתיים ומלאי נוכחות בגווני אדום עמוק וכחול.

בחדר המאסטר נבחר גוף תאורה א-סימטרי ומרחף ושידות צד בצבעוניות לא שגרתית, ועל קיר גב המיטה נקבע טפט בד בגווני טורקיז מעושן. המטבח תוכנן בצבע לבן בשילוב עץ אלון עם ידיות אינטגרליות שחורות ומדפים שחורים, ומשטח האי שנבחר הוא כהה ודרמטי, עשוי גרניט פורצלן עם גידים.

פינת העבודה במסדרון נצבעה בגוון כחול מעושן. פלטת שולחן האוכל, מזכוכית כהה, מונחת על רגל במראה בטון. הכיסאות משלבים עץ כהה, ומרופדים בבד אפרפר. מעל שולחן העבודה תוכננה כוורת דקורטיבית ומינימליסטית שנצבעה בגרפיט כהה, ובתוכה ספרים ואקססוריז משלימים.

בחדר המאסטר נבחר גוף תאורה א-סימטרי ומרחף ושידות צד בצבעוניות לא שגרתית, על קיר גב המיטה נקבע טפט בד בגווני טורקיז מעוש, צילום: שי גיל, באדיבות HeziBank
הסלון לפני השיפוץ, צילום: שלומית גליקס
הסלון אחרי השיפוץ, צילום: שי גיל, באדיבות HeziBank

אורי סלע

כתבת ערוץ העיצוב באתר "ישראל היום" ובמדור העיצוב השבועי בעיתון. ב-2009 כתבה טור אופנה במוסף סוף השבוע של דה מרקר ובהמשך גם ב-NRG, וטור ביקורת חנויות אופנה ב-YNET. לפני כן שימשה כסמנכ"ל שיווק עבור חברות בתחום העיצוב. בעשור האחרון הובילה מספר מיזמי עיצוב שנוהלו מטעם סוכנות התוכן שלה. מתמחה בניתוח מגמות בתחומי הלייפסטייל, ובפרט בתחום עיצוב הבית. בעלת תואר הנדסאי בתעשייה וניהול של המוסד האקדמי רופין. מתגוררת בתל אביב.

Load more...