הטריק עם האורגנו שכובש את המטבחים בעולם

טרנד עולמי מציע פתרון טבעי לריחות רעים בכיור באמצעות עלי אורגנו - אבל האם זה עובד בכלל?

אורגנו. אילוסטרציה. צילום: GettyImages

האורגנו, אחד העשבים המזוהים ביותר עם המטבח הים תיכוני, הפך באחרונה מגיבור הסלט והפסטה לגיבור הכיור. ברחבי העולם מדווחים משתמשים שהם שופכים עלים יבשים לפתח הניקוז, בתקווה להיפטר מריחות רעים בלי להשתמש בכימיקלים חריפים. את המגמה, תיאר העיתון הספרדי La Nación, שציין כי מדובר בטריק ביתי ההולך וצובר תאוצה ברשתות החברתיות.

לפי הדיווחים, השיטה פשוטה: מפזרים מעט אורגנו יבש בכיור, ממתינים כמה דקות, ואז שוטפים במים חמים. תומכי השיטה טוענים כי הריח החזק של העשב והחומרים הפעילים שבו מסייעים לדכא ריחות, להאט התרבות חיידקים, ולספק פתרון טבעי, בטוח וזול לבתים עם ילדים או חיות מחמד.

אורגנו בכיור? בזהירות. אילוסטרציה, צילום: ChatGPT

"הרעיון הוא לנצל את התכונות האנטיבקטריאליות והארומטיות של האורגנו כדי לנטרל ריחות לא נעימים ולמנוע התרבות חיידקים", הסביר אחד ממומחי האינסטלציה שהתראיין לכתבה.

מומחים מזהירים: פתרון זמני בלבד

לצד ההתלהבות, אנשי מקצוע בתחום האינסטלציה מזהירים מפני שימוש תכוף מדי בשיטה. לפי העיתון La Opinión, מומחים ממליצים להגביל את השימוש לפעם או פעמיים בחודש בלבד, ורצוי בשעות שבהן הכיור אינו בשימוש ממושך - כדי למנוע מהעלים היבשים להצטבר בצנרת ולגרום לסתימות.

הטרנד הוויראלי: האם אורגנו באמת מנצח ריחות רעים בכיור? // אנוואטו

לדבריהם, מקור הריחות העיקשים הוא לרוב שומנים ושרידי מזון, ולכן ניקוי מכני יסודי עדיף על ניסיונות לחפות על הבעיה באמצעות תבלינים.

על אף שאין ראיות מדעיות חד-משמעיות ליעילותו האנטי-מיקרוביאלית של האורגנו בצנרת, המומחים מודים כי הוא עשוי להעניק תחושת רעננות זמנית וניחוח טבעי ונעים.

ההמלצה הרשמית למי שמעוניין לנסות את הטרנד פשוטה: להסיר שאריות מזון נראות לעין, לשטוף במים חמים, לפזר מעט אורגנו יבש, להמתין כמה דקות ולשטוף שוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר