כשחושבים על תזונה בריאה, עולות מיד מילים כמו קלוריות, חלבון, סיבים וסוכר. אבל מה אם המרכיב שיכול לשדרג את הבריאות שלכם בכלל לא נמצא בצלחת, אלא הוא הצלחת עצמה?
מתברר שהעיצוב, הצבע, הצורה והחומר של הכלים שבהם אנו מגישים את האוכל משפיעים לא רק על איך שהמזון נראה, אלא גם על איך אנחנו צורכים אותו, כמה אנחנו צורכים ממנו ואפילו על התחושות הפיזיולוגיות והרגשיות שמתלוות לארוחה.
אחת המסקנות ממחקרים שעוסקים בסביבה אסתטית מצביעה על כך כי אופן הגשת המנות וכלי אוכל והגשה מעוצבים מעוררים רגשות חיוביים, מגבירים את התיאבון ואת ההנאה מהארוחה.

חיבור צבעוני בין המנות לכלים, נעמן Eucalyptus Bloom סדרת כלי הגשה מפורצלן / יח"צ
במחקר שנערך ביפן הושוו ארוחות מוכנות שהוגשו בכלי פלסטיק פשוטים מול ארוחות שהוגשו בכלים מחומרים טבעיים רב פעמיים. הארוחות בשימוש בכלים טבעיים נרשמו כטעימות ובריאות יותר וגרמו לתחושת רוגע והנאה גבוהה יותר, עוד לפני הארוחה וגם אחריה. אלו רק שתי דוגמאות מייצגות שמוכיחות שכדי להפיק רגשות טובים, חיוביים ותומכים מארוחת הבוקר, חשוב לשלב בה כלים מעוצבים, כאלו שעמדתם על בחירתם ושהם גורמים לכם להרגיש טוב.
צבעוניות
כלי אוכל בצבעוניות רכה ומגוונת יוצרים סביבה אסתטית, אופטימית ומשמחת. כלים כאלו תורמים להתפתחות של רגשות חיוביים, ומשפיעים על מצב הרוח הכללי של המסובים לשולחן.

צבעוניות רעננה, קולקציית בלו בננה, FOX HOME / יח"צ
לצד הססגוניות, אפשר גם ללכת על פחות גוונים ואפילו על גוון אחד, אבל כדאי להקפיד ולבחור בגוונים רכים שמעוררים תחושה נעימה. כל אחד ירכיב את הסט שלו, מגוונים שעושים לו טוב. הכי חשוב להתרחק מהשבלוני, המוכר, ולהתמסר לבחירות האישיות שלכם.
העדיפו רב פעמי
כלים מקרמיקה כבדה, חרס, עץ או זכוכית עבה מעניקים תחושה של יציבות וביטחון, והם מתקשרים לתחושות של שייכות וסבלנות. אפשר לשלב כלי קרמיקה מרכזי שישמר את התחושה, אך כל כלי אחר, שעושה לכם טוב יתקבל בברכה, כל עוד הוא לא חד פעמי. הכלים החד פעמיים מדגישים את תחושת הארעיות, מתקשרים למהירות, ואכילה על הדרך, שלא מעודדת ישיבה ממושכת ויצירת שיח.
הגודל כן קובע
צלחות וקערות קטנות הן טריק עיצובי שעוזר לווסת כמויות מבלי להרגיש במחסור. עיצוב נכון יכול ליצור אשליה של שפע גם כשאוכלים פחות. הכלים לא חייבים להיות גדולים. יש סטים של צלחות בינוניות וקערות קטנות. באופן הזה, אוכלים מנה קטנה יותר ותתפלאו לדעת שברוב המקרים, המנה הזאת גם תשביע אתכם.

כלי הגשה מחרס לביצה, ZARA HOME / יח"צ
החיבור בין מרכיבי המנה לכלים
מרכיבי הארוחה עצמה יכולים גם הם להיות אלמנט דקורטיבי, אם תתייחסו אליהם ככאלו. אם למשל אתם מגישים ירקות או פירות, התייחסו לצבעוניות שלהם והגישו אותם בכלים שידגישו את הצבעוניות, עלי חסה ירקרקים יבלטו על רקע צלחת אדומה, מראה פנקייק עם פירות יער יתעצם כשיוגש על צלחת עם עיטורי פירות תואמים ועוד.

שימוש בכלים קטנים ומעוצבים יסייע באכילה מאוזנת, קולקציית מקסיקנה FOX HOME / יח"צ
אבזירים משלימים
האופטימיות והקו האסתטי יכולים להיות מודגשים עוד, אם תקפידו לשלב אביזרים משלימים ותדאגו לפרטים הקטנים. פנקייק עם צורה של סמיילי יעורר חיוך בקרב כל מי שיקבל אותו לצלחת, מפיות בד צבעוניות, פלייסמטים וסכו"ם מקושט יכניסו עוד נקודות נעימות למראה, כלי ייעודי לביצה רכה (או קשה) הוא גם יפה לעין וגם מדגיש את חוויית האירוח ועוד ועוד.

חשוב לתת מקום גם לאביזרים המשלימים, טולמנס דוט / יח"צ
כשאתם עורכים את השולחן, חשבו עיצוב - הוצאתם גבינה מהמקרר? אל תגישו אותה עם הכלי המקורי, העבירו חלק ממנה לכלי הגשה מעוצב. את הלחם פרסו לכמה פרוסות והגישו בסלסלה או בצלחת אובלית, את הנקניקים שלרוב מגיעים בגוון חום, פרסו על צלחת בגוון שיבליט אותם כמו צלחת כחולה, ירוקה או צהובה. זכרו שכל מרכיב מזון שאתם מגישים לשולחן תוכלו להגיש בכלי מעוצב.
כלים מעוצבים הם לא רק יפים, הם משפיעים על התחושות שלנו, על הקשב שלנו, וגם על הבריאות שלנו. עיצוב טוב מצליח להחזיר אותנו לאכילה מודעת, איטית, מלאה בכוונה והוא מדגיש חוויה נעימה ותומכת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
