בעולם היופי והבריאות, שבו טרנדים צוברים תאוצה במהירות ברשתות החברתיות, מצא עצמו המאצ'ה - התה הירוק היפני המהולל בדרך כלל בזכות סגולותיו הבריאותיות - במרכז מחלוקת בלתי צפויה.
מישל רנאווט, יוצרת תוכן בתחום היופי המתגוררת בלוס אנג'לס ומייסדת מותג טיפוח העור, הפתיעה את עוקביה כששיתפה פוסט באינסטגרם שבו הביעה את חששותיה בנוגע לממצא חדש. לאחר שעברה מקפה למאצ'ה כמשקה היומיומי שלה, היא החלה להבחין בתופעת לוואי מטרידה: נשירת שיער.
היא הצהירה בכנות: "לא היה לי מושג שמאצ'ה עלול לעכב את ספיגת הברזל בגוף. רמות ברזל נמוכות עלולות לגרום לנשירת שיער", גילוי שגרם לגל של דאגה וספקולציות בקרב קהל העוקבים שלה. נוספו לכך דיווחים אנקדוטליים נוספים על דלילות שיער.
ד"ר ג'ויס פארק, רופאת עור המתמחה בנשירת שיער, התייחסה לנושא. לדבריה, מאצ'ה, הידועה ברמות הגבוהות של נוגדי חמצון, כולל EGCG, וחומצת האמינו L-theanine, מפורסמת כמשפרת ריכוז ורוגע, כפי שציין Femme Actuelle. הוא זוכה לשבחים על יתרונות כגון ירידה במשקל, עלייה באנרגיה, ושמירה על בריאות השיער והעור. עם זאת, מאחורי שבחים אלה מסתתרת אזהרה פוטנציאלית הקשורה לאופן הצריכה שלה.
ד"ר פארק הסבירה כי מאצ'ה עצמה אינה אחראית ישירות לנשירת שיער. עם זאת, גורמים כגון כמות הצריכה, עיתוי הצריכה, רמות הברזל האישיות וגורמי סיכון קיימים עשויים לתרום לכך.
View this post on Instagram
היא הבהירה: "אם אתם שותים מאצ'ה לאטה פעם ביום, כנראה שאין לכם ממה לחשוש. אבל אם אתם שותים מאצ'ה כל היום ויש לכם רמות ברזל נמוכות, זה עלול להוות בעיה".
הדרמטולוגית ציינה כי מאצ'ה מכיל פוליפנולים, חומרים המיטיבים עם הבריאות הכללית אך ידועים כמקטינים מעט את ספיגת הברזל, במיוחד אם הם נצרכים עם ארוחות.
ד"ר פארק התייחסה למקרה קליני של גבר ששתה 1.5 ליטר תה ירוק מדי יום במשך שני עשורים, מה שהוביל לאנמיה מחוסר ברזל ונשירת שיער עקב צריכה מופרזת ממושכת. מחסור בברזל עלול להפחית את אספקת החמצן לזקיקי השיער, מה שמוביל בסופו של דבר לנשירת שיער.
הדיון גרם לחובבי מאצ'ה רבים לשקול מחדש את הרגלי הצריכה שלהם, וחלקם אף נטשו את המשקה האהוב עליהם מתוך פחד. תגובה זו מדגישה עד כמה מהר יכולים שיח בריאותי להשתנות בנוף הדיגיטלי של ימינו. ד"ר פארק המליצה לאלה המודאגים מרמות הברזל שלהם לעבור בדיקת פריטין אצל רופאים כדי להירגע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו