נורית גפן. צילום: קוקו

נורית גפן: "הנכדים אוהבים לשחק בעור הרפוי שלי"

מה קורה כשנורית גפן מתיישבת לצד מומחה האסתטיקה ד"ר אודי בר לשיחה על אסתטיקה ואנטי אייג'ינג? • "למה צריך לשקר כלפי חוץ? בפנים הכל רקוב"

במסגרת אירוע הפתיחה של יריד המעצבים About Us שנערך היום (חמישי) בביתן המכולות בנמל יפו, התקיים פאנל מרתק שעסק באחד הדיונים המרכזיים של התקופה שלנו - מעמדו של היופי כערך עליון בתרבות האנושית. בעידן שבו טיפולי האסתטיקה הפכו נגישים לכלל האוכלוסייה, הן בקרב נשים צעירות והן בקרב מבוגרות, עולה השאלה: האם בעולם שבו הכל ניתן לעריכה, יש גבול ליופי?

בפאנל השתתפו ד"ר אודי בר, מומחה לרפואה אסתטית שתחתיו ידיו עוברות לא מעט ידועניות, ונורית גפן המכנה את עצמה "פנסיונרית", והדיון שהתפתח ביניהם חשף שתי גישות קוטביות לגישה לזקנה והיופי.

פאנל היופי בפתיחת יריד About Us, צילום: ללא

"טיפול אסתטי טוב גורם לשמחה יותר מרכישת בית"

הפאנל נפתח בנתון מעניין - מחקר שמצא כי "אין דבר משמח יותר מטיפול אסתטי מוצלח". ד"ר בר פיתח את הרעיון: "תוצאות המחקר הראו כי טיפול אסתטי טוב גורם לשמחה הרבה יותר גדולה מכל בגד חדש שרוכשים ואפילו יותר מרכישת בית. רפואה אסתטית היא אומנות, והיא משנה חיים. זו מצווה ממש כמו לרפא חולים".

במשפט שעורר תגובות, הוסיף הרופא: "ילדים לא אוהבים לראות סבתא מקומטת, זה מזכיר להם שהמוות קרוב". 

"מי רוצה לחיות לנצח?"

נורית גפן, שנראה כי אינה מתרשמת רבות ממתיחות פנים או הזרקות, הגיבה בחריפות: "יש לנו אפילו משחק כזה שהם משחקים לי בקמטים. הנכדים שלי אוהבים את העור הרפוי שלי. גם לנכד שלי בן השלושה חודשים (בנם של אביב גפן ואשתו שרון) אני אומרת: 'יום אחד אתה תמות'. גם הנכד שלי בן התשע אומר לי שהוא לא רוצה לחיות לנצח. מי רוצה לחיות לנצח?"

גפן המשיכה בביקורת נוקבת על תעשיית האסתטיקה: "תעשיית האסתטיקה זה שקר. כי בפנים אנחנו נרקבים. הלב שלי כבר לא מה שהיה מפעם, גם לא המוח. גם הסידן שלי בורח לשכנה. אז למה לשקר כלפי חוץ? אין הלימה. הכניסו את הזקנה לארון וכולם היום אנטי אייג'ינג. אבל זה לשקר לי. אני בת 81. הגוף מזדקן".

מנחת הפאנל, ד"ר רחל גץ סלומון, העירה בעדינות כי ייתכן ובשל היותה אישה יפה, גפן יכולה להרשות לעצמה גישה כזו לזקנה. "אולי את יכולה להרשות לעצמך לדבר ככה, אבל לא כולן היו יפות כשהיו צעירות".

"אולי", הודתה נורית. "פעם יופי באמת היה כרטיס הביקור שלי, אבל אחר כך את יושבת וצריכה גם לפתוח את הפה. כמה אפשר להסתכל רק על יופי?"

מחפשים אחר "היופי הלא מושלם"

האמנית להלי פרלינג, שעוסקת לא מעט ביופי בעבודותיה, הוסיפה נדבך נוסף לדיון: "אני תמיד מחפשת אחר היופי הלא מושלם, זה שיש בו משהו מעט עקום. יופי מושלם הוא משעמם".

באופן מפתיע, ד"ר בר מצא עצמו מסכים עם גישה זו: "גם בעבודתי אני אוהב להשאיר 'אליבי', משהו שאינו מושלם לחלוטין - קצת לא מאוזן, אחרת זה לא טבעי."

הדיון המעניין הותיר את הקהל עם שאלות פתוחות על המקום שהיופי תופס בחיינו, והאם באמת יש מקום לזקנה טבעית בעולם הדורש מאיתנו להיות צעירים לנצח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...