עוד ועוד מקרי אנטישמיות באנגליה צצים מעת לעת וממשיכים להדאיג את הקהילה היהודית המקומית. על פי הדיווחים, בשבת האחרונה אלמוני ירה ברובה אוויר ממכונית חולפת בשכונה יהודית בעיר ברונמות' בעוד שצלבי קרס רוססו באזור, כשאחד מהם רוסס מחוץ לביתו של רב חב"ד הרב בנצי אלפרוביץ.
בסרטון שפרסם, הרב אלפרוביץ שיתף: "בוקר טוב חברים יקרים, אני עומד מול ביתי כאן בבורנמות'. אתמול בבוקר, כשיצאתי מהבית יחד עם ילדיי בדרך לבית הכנסת, הסתובבנו וגילנו שכמה פחדנים ביקרו בביתנו בליל שישי וקישטו אותו בסמל הזה (מצביע על גרפיטי של צלב קרס). ברור שזה מאוד מרגיז ומדאיג ואנחנו נוקטים באמצעי הזהירות הנדרשים.
💪 CHABAD RABBI RESPONDS TO ANTISEMITIC GRAFFITI ON HIS HOME
Rabbi Bentzi Alperowitz, of Chabad of Bournemouth was shocked to see Antisemitic graffiti on his home.
This was his response. pic.twitter.com/rLgeDavOMy
— Chabad.org (@Chabad) August 24, 2025
"היינו בקשר עם המשטרה וארגון CST שהיו אדירים", המשיך הרב, "הם מנסים לאתר את הפושעים והחדשות הטובות הן שעד שתצפו בסרטון הזה, הקיר שלנו כבר נוקה בזכות אנשים מדהימים מהקהילה שבאו לעזור לנקות אותו. אבל המסר העיקרי שלי הוא לא לאפשר לפחדנים האלה שמגיעים באמצע הלילה עם צבע ספריי להטיל בנו פחד בליבנו. נמשיך לחיות כיהודים גאים כאן בבורנמות'.
"אמשיך להסתובב בבורנמות' עם כיפה על ראשי. המזוזה תישאר על דלתנו ואני רוצה לעודד את כולם לעשות בדיוק את אותו הדבר. היו גאים במי שאתם, היו גאים להיות יהודים ולעולם אל תאפשרו לכוחות החושך והרשע האלה להטיל פחד בליבנו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו