השחקן האוסטרלי נת'ניאל בוזוליק ("יומני הערפד", "המקוריים") הוא נוצרי אדוק המרבה לשתף את מיליוני מעריצים ברשתות החברתיות באמונתו הדתית וכיצד היא מלווה אותו בחייו, אך הוא גם ידוע כאוהב ישראל וזוכה ללא מעט אהבה ממעריצים יהודים בארץ ובעולם.
בכל פעם שבוזוליק (37) מעלה אייטם שקשור לישראל הוא זוכה כצפוי לא רק לחיבוק ותמיכה מצד עוקביו היהודים והישראלים, אלא גם למאות תגובות קשות מצד גולשים פרו-פלשתינים היוצאים נגדו ונגד התמיכה שלו בישראל.
אתמול (ראשון) שיתף בוזוליק את 2.8 מיליון עוקביו באינסטגרם בתמונה שלו, כשהוא עומד על הר כשגבו למצלמה ומעל מכנסיו הקצרים משתלשלות ציציות. בטקסט הארוך שליווה את הפוסט סיפר השחקן לעוקביו על ההיסטוריה של המקום שבו צולמה התמונה והקשר שלה לנצרות, כשהוא מסיים את הסקירה הדתית הארוכה בקריאה: "חפשו את ישו".
המקום שבו צולמה התמונה הוא פטמוס, אי קטן בים האגאי בעל חשיבות רבה בהיסטוריה הנוצרית בשל האמונה שהיווה את המקום שבו נכתב חזונו של יוחנן השליח. לפי האמונה הנוצרית יוחנן, כותב הבשורה, הוגלה לאי על ידי הקיסר הרומי דומיטיאנוס בשנת 95 לאחר שהטיף לנצרות בעיר אפסוס. האי, שבו מספר מנזרים באי מוקדשים ליוחנן, מהווה מוקד עלייה לרגל עבור נוצרים, שבאים לפקוד את החשוב שבהם, מנזר יוחנן הקדוש תאולוגוס.
View this post on Instagram
הפעם, שלא כבעבר, נראה היה שהגולשים הישראלים והיהודים של בוזוליק הצליחו להשתלט לו על הפוסט והציפו אותו במאות תגובות אוהדות למראה הציציות, שחלקן הגדול בעברית, תוך שהם מתעלמים לחלוטין מהטקסט הנוצרי-מיסיונרי הארוך שבפוסט.
איזה צדיק", "חתיך וציצית", הגיבו בהתלהבות מעריצות ישראליות של בזוליק והוסיפו עשרות לבבות וסמלי מגן דוד. "תודה לאלוהים ששם אותך על האדמה בתפקיד מיוחד", כתבה גולשת נוספת, ואחר הזמין אותו לבקר בישראל. אנחנו מצטרפים להזמנה!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו