רבנים במתקפה חריפה נגד גפני: "מסלף את התורה, צריך להיות מודח"

דבריו של יו"ר ועדת הכספים בכנסת שתהה מה עושים חיילי צה"ל בעזה - ממשיכים לחולל סערה • רבני קונגרס הרבנים "פיקוח נפש'" המייצג מאות רבנים מישראל, תקף את גפני בחריפות: "הוא רוצה שוב להוציא את צה"ל מעזה ולסכן שוב רבבות יהודים, הגיע הזמן שיודח בבושת פנים מייצוג ציבור שומרי התורה והמצוות"

יו"ר ועדת הכספים משה גפני. צילום: אורן בן חקון

קונגרס הרבנים "פיקוח נפש", המונה למעלה מ-400 רבנים מכל החוגים, מביע את מחאתו החריפה על דבריו של ח"כ משה גפני, שתהה אתמול (רביעי) מה חיילי צה"ל עושים בעזה: "גפני מסלף את דעת התורה".

ח"כ גפני: לא מבין למה ממשיכים להילחם בעזה כשחיילים נהרגים כל הזמן // ערוץ הכנסת

מזכ"ל קונגרס הרבנים, הרב אברהם לוין אמר כי "כבר במשך למעלה מ-30 שנה, שח"כ גפני יושב בכנסת, כחבר-כנסת שאמור לייצג של הציבור החרדי, והוא מסלף את דעת התורה, מדבר ופועל נגד דין תורתנו הקדושה ונגד דעת כל גדולי רבני ישראל".

"גפני מוסיף עכשיו חטא על פשע, ורוצה שוב להוציא את צה"ל מעזה ולסכן שוב רבבות יהודים. הגיע הזמן שיודח בבושת-פנים מייצוג ציבור שומרי התורה והמצוות בארץ הקודש".

הרב גרליצקי (מימין) והרב לוין (משמאל) עם שגריר ישראל בארה"ב מייק האקבי,

"יש רק מענה אחד פשוט לשאלתו החצופה של גפני", מוסיף יו"ר הקונגרס הרב יוסף גרליצקי, רב מרכז תל-אביב, "מה עושים החיילים בעזה? שומרים עליך במסירות נפש! עליך ועל מיליוני יהודים, על הישיבות הקדושות ועל תינוקות של בית רבן!

"עליך לבקש מיד מחילה וסליחה מחללי צה"ל הקדושים, ומכל כוחות הבטחון, המבצעים הלכה למעשה את פסק דין תורתנו הקדושה בשלחן ערוך (אורח-חיים סימן שכ"ט), שיש לצאת ולהגן ולשלוט בכל איזור שממנו נשקפת סכנה לעם ישראל!"

"אדרבה", אומרים רבני הארגון, "השאלה צריכה להיות להיפך - מדוע עדיין לא שולטת ישראל בכוח בכל רצועת עזה עד הסנטימטר האחרון, המקום שהוא כיום, אחרי השמדת הגרעין האיראני - המקום שממנו נשקפת הסכנה הגדולה ביותר בעולם לעם ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר