"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דוח מזעזע: זינוק של 300 אחוזים במספר התכנים האנטישמיים ברשת

בדיקה של התנועה למאבק באנטישמיות גילתה עלייה משמעותית של גילויי שנאה לישראל וליהודים בפלטפורמות החברתיות המרכזיות • הנתונים כוללים עלייה של 75 אחוזים בשיח השולל את ריבונותה של מדינת ישראל • "המלחמה הזאת לא נגמרת עם סיום המערכה הצבאית", אומר מנכ"ל התנועה

,עודכן
0השמעה
ההסתה כובשת את הרשתות החברתיות. צילום: מתוך טוויטר

ישראל ויהדות התפוצות נמצאות תחתמתקפה קשהברשת עם עלייה משמעותית בכמותהתכנים האנטישמיים. דוח חדש שמפרסמת התנועה למאבק באנטישמיות ברשת (FOA) חושף עד כמה משמעותית המתקפה הזו.

בחודש הראשון למלחמת חרבות ברזל, נרשמה עלייה של יותר מ-300 אחוזים בתכנים האנטישמיים ברשת, זאת לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בארגון ניטרו יותר מ-34 אלף תכנים אנטישמיים ואנטי-ישראליים בתשע הפלטפורמות המובילות ברשת, ביניהן פייסבוק, יוטיוב, אינסטגרם, טיקטוק ו-X (טוויטר לשעבר).

הפגנה אנטי-ישראלית,צילום: אפ.פי.אי

התכנים כללו סטריאוטיפים, תיאוריות קונספירציה, הכחשת זכותה של ישראל להתקיים וקריאות לאלימות כלפי יהודים וישראלים. הדוח, שבקרוב יוצג בכנסת, מציין עלייה של 75 אחוזים בשיח השולל את ריבונותה של מדינת ישראל.

בארגון מציינים שאנשיו הצליחו להביא להסרה של כ-26 אחוזים מהתכנים האנטישמיים. "זו היתה מלחמת חורמה להסרת תכנים מסיתים ופוגעניים שגרמו לשיח הציבורי ברשת להזדהם עד מאוד", אומר תומר אלדובי, מנכ"ל הארגון. את שיעור ההסרות של התכנים הבעייתיים הובילה פייסבוק, שהסירה 35 אחוזים מהתכנים שדווחו. אחריה באוX , יוטיוב, אינסטגרם וטיקטוק.

מדובר במלחמה בלתי-נגמרת, ובארגון אומרים כי הם מודעים לכך היטב. לכן הכשירו במהלך המלחמה כ-3,500 מתנדבים מרחבי העולם, שמטרתם להילחם בתופעת האנטישמיות המקוונת. "מתנדבינו הם הלוחמים במאבק", ציין אלדובי. "אנחנו לא יכולים להישאר אדישים בנוגע לאנטישמיות המקוונת".

פוסט אנטישמי שהופץ ברשת,צילום: באדיבות התנועה למאבק באנטישמיות

להחמיר מדיניות פיקוח על תכנים

אחת הפלטפורמות בעלות השם הרע ביותר במלחמה זו היא טיקטוק. בדוח צוין כי אנשי הארגון נאלצו להתמודד עם מספר רב של סרטונים אנטישמיים ואנטי-ישראליים, שרבים מהם הופצו באמצעות שימוש בהאשטגים ייעודיים. במהלך המלחמה הכשיר הארגון מאות תלמידי תיכון ישראלים שרכשו כלים ליצירת סרטונים חיוביים ומשכנעים שיעזרו בחשיפת האמת על ישראל ובפירוק תעמולת השקר.

"המתנדים שלנו יצרו תכנים רבים בטיקטוק במטרה להפריך תיאוריות קונספירציה פרועות כמו השוואת חיילים לנאצים והגדרת יהודים כצאצאי נחשים ארסיים", סיפר אלדובי. "הצעירים הללו עשו עבודה מדהימה בבנייה של נרטיב חיובי על ישראל".

הדוח קורא לרשתות החברתיות הגדולות להחמיר את מדיניות הפיקוח על התכנים, ולממשלות ברחבי העולם להטיל סנקציות על מפרסמי תכנים אנטישמיים ברשת. "המלחמה באנטישמיות לא נגמרת עם סיום המערכה הצבאית", הבהיר אלדובי. "המאבק בגילויי השנאה הוא בלתי פוסק, ואנו מתעתדים להמשיך ולהגביר את מאמצינו בשנת 2024".

הסתה נגד חיילת צה"ל ברשת,צילום: רשתות חברתיות

"העלייה החריפה באנטישמיות ובשנאת ישראל במרחב המקוון צריכה להדאיג את כולנו, ואסור לנו לזלזל לרגע בהשלכותיה על ציבור המפגינים בלונדון וברחבי העולם. התוצאה ברורה - עלייה של 15 אחוזים בהסרת תכנים אלו ביחס לשנה שעברה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר