"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
דעה

השר פרוש קיבל את מה שביקש - לאפשר הילולה בטוחה

החילונים יגידו שההילולה בשנה שעברה הייתה הצלחה משום שלא היו נפצעים או הרוגים - אבל הם לא חרדים ולא מכירים את הניואנסים • פרוש פרש משום שלא רצה לשאת האחריות מבלי שתהיה לו יכולת השפעה מלאה - כעת הוא חוזר, והוא יצטרך לספק קבלות

,עודכן
0השמעה
השר פורוש, צילום: אורן בן חקון

אם תשאלו אדם חילוני האם ההילולה בל"ג בעומר הייתה הצלחה או כישלון, הוא יאמר לכם בפירוש שמדובר בהצלחה: הרי לא היו שם פצועים או הרוגים.

מאיים, מתפטר וחוזר: הממשלה תעביר לפרוש את ההיערכות להילולת מירון

אם תשאלו אדם חרדי את אותה השאלה הוא יענה שמדובר בכישלון מהדהד: אנשים התייבשו שעות ארוכות בשמש בנקודות המתנה נידחות, בלי מים או אוכל, ואם הצליחו להגיע למירון – הם גילו שם אירוע שקשה לכנותו חגיגה. אושר רק לאלפים לעלות אל ההר, בשיטת סרט נע, וכשהאירוע החל המתווה קרס כמו מגדל קלפים.

ההילולה במירון, לפני האסון (ארכיון),צילום: משטרת ישראל

לאחר האירוע הכושל הואשמו כל הגורמים במחדל. ההפקה - בכך שלא נערכה כראוי, המשטרה - ועוד ועוד. הסדרנים לא היו חרדים ולא הכירו את הניואנסים החשובים ביותר למגזר זה. החניונים לא היו ערוכים לעומס שהוטל עליהם והיו חשוכים, ללא אפשרות לקנות או לקבל אוכל, שתייה ועוד.

גם הבקשה הלגיטימית לחלוטין מצד החסידויות - לאפשר להם לערוך את ה"טישים" שלהם מתחת למירון במקומות מוסדרים, נפלה על אוזניים ערלות. הייתה מטרה אחת בלבד – למנוע נפגעים – ולעזאזל כל היתר.

חזר בו. מאיר פרוש,צילום: אורן בן חקון

זו ליבת האירוע שבמסגרתו התפטר השר מאיר פרוש מתפקידו וחזר אליו השבוע. כשנתיים לאחר אסון מירון, הגורמים השונים עדיין מעדיפים לסגור פינות ולבטל דה פקטו את ההילולה רק על מנת שלא יהיו נפגעים. מסיבה זו, כנראה, היה מי שאישר מחדש את חברת ההפקה, שבוודאי לא התנהלה באופן מיטבי, על הראש של השר הממונה.

אם לא היו נפגעים ההילולה עברה בשלום, עשו אולי חלקם את החשבון. אך לא ייתכן ששופכים את התינוק עם המים. יש למצוא פתרון כדי לקיים את ההילולה – בבטחה. מסיבה זו צדק השר פרוש: אם הוא לא מקבל את כל הכוח לקבל את ההחלטות – כיצד הוא אמור לקחת על עצמו את האחריות המלאה לאירוע כל כך נפיץ ורגיש.

אסון מירון, ארכיון,צילום: דוד כהן - ג'יני

כעת קיבל השר פרוש את מלוא האחריות, אך כעת גם יצטרך לספק קבלות: הלחץ על השר הממונה בוודאי גדול. כל קבוצה במגזר החרדי רוצה כמה שיותר חגיגות עם כמה שפחות מגבלות, והשר פורוש והפרויקטור יצטרכו למצוא את הפתרון על מנת לספק להם עד כמה שאפשר את מבוקשם – מבלי לסכן את הבאים וההולכים.

בשנה שעברה העדה החרדית דרשה שלא יהיו שוטרים על ההר וכשלא קיבלה את מבוקשה ניסתה לפוצץ את האירוע כולו. חסידות קרלין, שחסידיה נהרגו גם באסון מירון וגם באסון בגבעת זאב זמן קצר לאחר מכן, ניסו לאשר מתחם שהיה חוצה מעברי חירום הכרחיים. על השר הממונה על מירון לקחת את כל הכוח שניתן לו ולנהוג באחריות. לאפשר הילולה בטוחה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

חנן גרינווד

כתב התיישבות (שטחים) ודתות וכתבות מגזין למוספי סוף השבוע. החל את הקריירה העיתונאית ככתב בעלון השבת "שביעי", לאחר מכן מונה לעורך אתר החדשות "כיפה". בהמשך כיהן כראש דסק באתר nrg ובאתר "ישראל היום", לאחר שמוזגו שני האתרים. הקים את מדורי החיילים והיהדות באתר. ראיין את נדיה כהן, רעייתו של המרגל הישראלי אלי כהן - יומיים בלבד לאחר שהסדרה על אודותיו שודרה בנטפליקס. השיחה הייתה מאוד לא אופטימית, בהתחשב בזמן שעבר ובגילה. הכתבה פורסמה בשער מוסף שישבת, קיבלה המון תגובות ונהפכה לאחת הכתבות הנקראות ביותר של גרינווד באתר. בעל תואר ראשון בתקשורת בהצטיינות יתרה. נולד בקריית ארבע, מתגורר באפרת. נשוי + 2

כדאילהכיר