"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רגב: "אני מעריכה את כל האמנים, ואוהבת את שלום חנוך"

שרת התרבות מירי רגב לא ויתרה ונשאה הערב את נאום הפתיחה בפסטיבל ישראל

,עודכן
ראש בראש - מירי רגב ושלום חנוך // צילום: דודי ועקנין, אורית פניני // ראש בראש - מירי רגב ושלום חנוך

למרות הסערה סביב נאומה הערב, שרת התרבות מירי רגב הגיעה לירושלים לציון פתיחת פסטיבל ישראל. "אני מעריכה את האמנים כולם ואוהבת את שלום חנוך", אמרה רגב בפתח דבריה, "עם זאת חשוב להדגש כי בשם הפלורליזם המעניק לאמנים את חופש הביטוי המאפשר להם להביא את עצמם לידי ביטוי ביצירותיהם, אני מצפה שעקרון זה ישמר ויכובד גם כשמדובר בהשקפות עולם שונות.יש מקום לכולם: לחילוני, לדתי, ללבן ולשחור, לימין ולשמאל, ליהודי ולערבי.אני מתכוונת להביא לידי ביטוי את הרב- גוניות של החברה הישראלית בכל מקום במדינת ישראל".

"ב-54 שנותיו, הפך הפסטיבל למוקד עלייה לרגל עבור אמנים ושוחרי תרבות מכל רחבי הארץ ומכל קצוות תבל.זהו אירוע המהווה חלון ראווה צבעוני ומרתק לתרבות, לרוח וליצירה העשירה הנרקמת במדינת ישראל, מדינה שאין בה תרבות אחת אלא שתי וערב של גוונים ועדות, דעות ואמונות שונות.אין מקום מתאים יותר מירושלים, בירתנו הנצחית, לארח את פסטיבל ישראל", הוסיפה השרה רגב.

הבוקר שלקראת פתיחת הפסטיבל נפתח באקורד צורם כלאנשי ההפקה של שלום חנוך נודע שרת התרבותמירי רגבתגיע לברך בתחילת המופע, וחנוך לא אהב את הרעיון. הזמר המפורסם הביע התנגדות אישית לכך שאישיות פוליטית תנאם במופע שלו, אך הבהיר שלא יבטל את המופע כי טובת הקהל מעל הכל.

רגב, מצדה, הבהירה כי לא תוותר ותגיע למקום לנאום. ממטה שרת התרבות והספורט נמסר לישראל היום כי "מארגני פסטיבל ישראל ביקשו מהשרה רגב לברך את באי הפסטיבל. רגב, יחד עם נשיא המדינה וראש עריית ירושלים, נעתרו לבקשה ויכבדו בנוכחותם את הקהל שיגיע הערב. באשר לשלום חנוך, רגב הבהירה כי מדובר באירוע תרבותי ולא באירוע פוליטי, והיא איננה מבינה את טענתו של חנוך. חרף זאת בחרה לציין כי מאוד מכבדת אותו, את פועלו ואת תרומתו לתרבות וליצירה הישראלית".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

שלום חנוך מארח בהופעה את יהודה פוליקר, דני סנדרסון וברי סחרוף לרגל יציאת אלבומו "המקרה והטעות". ממשרד יחסי הציבור של חנוך, נידר עוז, נמסר: ״אין כאן עניין אישי כנגד שר או שרה כאלה ואחרים. לאורך כל השנים חנוך הקפיד שלא להופיע לאחר נאומי פוליטיקאים. אלפי רוכשי הכרטיסים שילמו ממיטב כספם עבור המופע ולא בעבור נאומי פוליטיקאים. טובת הקהל והמוסיקה לפני הכל וברגעים אל ההכנות למופע המדובר בעיצומן״.

מהנהלת פסטיבל ישראל נמסר כי "פסטיבל ישראל הינו אירוע תרבות יוקרתי, חשוב ומרכזי בישראל. אנחנו נרגשים ונלהבים לקראת הופעתו של שלום חנוך בערב הפתיחה וצופים להופעה חד פעמית נפלאה ומהנה. אנחנו שמחים ששרת התרבות מכבדת את הפסטיבל בנוכחותה ומבקשת לברך אותו ואת הקהל עם פתיחת הפסטיבל".

פוענח רצח התיירת הפולנייה בנצרת

במסגרת הפסטיבל שיתקיים השנה בין התאריכים 28.5.2015 - 24.6.2015 ברחבי העיר יופיעו מאות אמנים מהארץ ומהעולם במגוון יצירות מקומיות ובינלאומיות, מופעים רב תחומיים, כנסים וסדנאות מקצועיות עם יוצרים מרחבי העולם. על בימות הפסטיבל יוצגו מופעים מגרמניה, צרפת, פינלנד, אוסטריה, צ׳כיה, רומניה, איטליה, בולגריה, קנדה, ארה״ב, סין וכמובן ישראל, שיופיעו במקומות רבים ברחבי ירושלים בהם בריכת הסולטן, מוזיאון מגדל דוד, תיאטרון ירושלים, מוזיאון ישראל, מתחם התחנה הראשונה ומקומות נוספים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר