לרגל יום ירושלים: הסיפור של אלי קיי ז"ל מונצח בעולם

ביוזמת משפחת קיי, המערך לשירותים רוחניים בהסתדרות הציונית העולמית ועם שלם, יועברו בכל העולם שיעורי מורשת לזכרו של אלי • השיעורים ישלבו את הנצחתו של אלי עם סיפורה של ירושלים, לקראת יום ירושלים שיחול בשבוע הבא • "אלי נרצח בדרך להדרכה בעיר דוד, כשהוא ממשיך לחלום ולהילחם על ירושלים גם 55 שנה לאחר שחרורה"

המשיך לחלום ולהילחם על ירושלים. אלי קיי ז"ל , צילום: משפחת ח"ץ חרדים צנחנים

הפיגוע הטרגי בעיר העתיקה בנובמבר 2021 גדע את חייו של אלי קיי ז״ל, חייל בודד שעלה לישראל מתוך תחושת של שליחות ואהבת המדינה, אבל מורשתו חיה ובועטת גם בימים אלה.

ביוזמת משפחת קיי, המערך לשירותים רוחניים בהסתדרות הציונית העולמית ועם שלם, יצאו השבוע משלחות למדינות באירופה ובארה"ב כדי לספר את סיפורו של אלי קיי ז״ל לקראת יום ירושלים. ״אלי ז״ל נרצח על מדרגות העיר העתיקה בדרך לעוד הדרכה בעיר דוד, כשהוא ממשיך לחלום ולהילחם על ירושלים גם 55 שנה לאחר שחרורה, ולכן אנחנו מקדישים לזכרו את מסעות יום ירושלים באירופה ובצפון אמריקה״, אמר רועי אבקסיס, ראש המערך לשירותים רוחניים בהסתדרות הציונית העולמית.

רועי אבקסיס,

עד יום ירושלים, שיחול ביום ראשון הקרוב, יועברו בעשרות מוקדים בעולם היהודי שיעורי הנצחה ומורשת לזכרו של אלי קיי ז״ל, שנרצח לפני חצי שנה על ידי מחבל בדרך לעבודתו בכותל המערבי. ההנצחה תתבצע על ידי שתי משלחות, המורכבות מאנשי חינוך ישראלים יחד עם יהודים מהתפוצות אשר בנו מערך שיעור המשלב את הנצחתו של אלי ז״ל בסיפור של ירושלים.

המשלחות יקיימו מרתון הרצאות בבתי ספר, אוניברסיטאות ומוסדות קהילות יהודיות בשבדיה, אוסטריה, אנגליה (ליברפול ומנצ׳סטר), צרפת וכמה אזורים בארה"ב. המשלחות החלו את דרכן ביום ראשון, ויסיימו את מרתון שיעורי ההנצחה והמורשת ביום ירושלים.

משלחת ההסתדרות הציונית העולמית לניו יורק בשיעור מורשת לזכרו של אלי קיי ז״ל, צילום: ההסתדרות הציונית העולמית.

במסגרת השיעורים יוקרן סרטון מיוחד שנערך לזכרו של אלי קיי ז״ל, וראיונות עם בני משפחתו, כמו גם תיאור מסלול חייו עד הירצחו על מדרגות הכותל המערבי.

אלי קיי ז״ל עלה מדרום אפריקה לפני כשבע שנים, ונרצח בגיל 26 בדרכו למקום עבודתו בקרן למורשת הכותל המערבי. אלי עלה ארצה לבדו כדי לשרת בצה״ל, ושירת כחייל בודד בצנחנים בגדוד 202. הוריו אבי ודבורה ואחותו נעמה עלו ארצה מדרום אפריקה לפני יותר משנה והתיישבו במודיעין, כדי להצטרף לאלי ולאחיו בישראל. אלי היה מאורס לג׳ין, והשאיר אחריו שני אחים ואחות שגם הם עלו ארצה ושירתו בצה״ל כחיילים בודדים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר