"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מנכ"ל משרד הבריאות: שוקלים להגביל את חגיגות חנוכה ההמוניות
פרופ' חזי לוי התייחס לנתוני התחלואה ואמר: "יש כמה כלים להתמודדות עם העלייה במספר החולים, סגר ארוך יהיה קשה למשק אבל הנושא נמצא בדיונים" • הנתונים המעודכנים: ב-38,865 בדיקות חדשות שבוצעו אתמול אותרו 985 נשאים לקורונה, שיעור המאומתים עמד על 2.5%
"סגר של שמונה שבועות יהיה מאוד קשה למשק ולאנשים" // צילום ארכיון: אורן בן חקון // "סגר של שמונה שבועות יהיה מאוד קשה למשק ולאנשים"

מנכ"ל משרד הבריאות: שוקלים להגביל את חגיגות חנוכה ההמוניות

פרופ' חזי לוי התייחס לנתוני התחלואה ואמר: "יש כמה כלים להתמודדות עם העלייה במספר החולים, סגר ארוך יהיה קשה למשק אבל הנושא נמצא בדיונים" • הנתונים המעודכנים: ב-38,865 בדיקות חדשות שבוצעו אתמול אותרו 985 נשאים לקורונה, שיעור המאומתים עמד על 2.5%

אסף גולן
, עודכן

משרד הבריאות פרסם נתוני תחלואה מעודכנים, ולפיהם אתמול (ראשון) זוהו בישראל 985 נשאים לקורונה ב-38,865 בדיקות חדשות. לפיכך, שיעור המאומתים עמד על 2.5%.

מספר החולים בארץ עומד על 9,897. 502 איש מאושפזים בבתי החולים, מתוכם 66 במצב בינוני, 263 במצב קשה (98 מהם במצב קריטי) ו-114 מונשמים.

2,864 בני אדם נפטרו מקורונה מפרוץ המגפה.

851 אנשי צוות נמצאים בבידוד, מהם 232 אחים ואחיות ו-120 רופאים ורופאות.

"פתיחת המשק מהירה מדי"

בתוך כך, מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, התראיין הבוקר לגל"צ והתייחס למצב התחלואה. לדבריו, "הנתונים מדאיגים, יש עלייה במקדם ההדבקה שנמצא על 1.16, יש עלייה במספר המאומתים מדי יום אף על פי ששיעורם עדיין קבוע יחסית. למרות זאת, אם נצא משליטה ומקדם ההדבקה ימשיך לעלות, אנחנו נצטרך לחזור אחורה או להגביל את הריצה קדימה".

לגבי מערכת החינוך: "הממשלה קיבלה החלטה ערכית ויש חשיבות רבה להבאת התלמידים לבתי הספר, גם הכיתות הגבוהות. יש פתיחה מהירה מדי לטעמי של המשק ושל שארית המסחר, זה יכול לסכן אותנו גם כאשר ברורה לכולנו המשמעות של סגירת המסחר - הכלכלית, החברתית והנפשית", הוסיף. "עדיין הפתיחה מהירה מדי ונצטרך לעשות חושבים, וזה מה שאנחנו עושים עכשיו.

"יש כמה כלים כדי להתמודד עם התחלואה, לאו דווקא סגר", ציין פרופ' לוי. "ישמגבלותשונות, אנחנו כרגע מתלבטים וחושבים על כך, סגר של שמונה שבועות יהיה מאוד קשה למשק ולאנשים. אנחנו צריכים לעשות ככל יכולתנו כדי להגביל את ההתקהלות ואת העלייה בתחלואה, זאת לא קלישאה להגיד שהרבה תלוי בנו ובהתנהגות שלנו.

"הנהירה הבלתי נסבלת הזאת (למוקדי המסחרשנפתחו - א"ג) וההתנהגות ללא מניעת התקהלות וללא עטיית מסכות ושמירת מרחק - תביא עלינו סגר שאנחנו לא רוצים.

"חודש דצמבר טומן בחובו הרבה מוקשים - חגיגות השנה החדשה הנוצרית וחנוכה. זה כרגע נמצא על שולחן הדיונים, אם נכון להגביל, אם צריך לגרום לכך שחנוכה ייחגג רק בחיק המשפחה ולא בחגיגות המוניות"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...