"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אפקט החיסונים: 75% מהנדבקים החדשים בשבוע החולף – צעירים
לפי נתוני אמ"ן, 40% מהחולים במצב קשה שנוספו השבוע היו מתחת לגיל 40 • בקרב בני ה-60 ומעלה, חלה האטה בהשלמת החיסונים
מחלקת טיפול נמרץ קורונה (ארכיון) | צילום: אורן בן חקון

אפקט החיסונים: 75% מהנדבקים החדשים בשבוע החולף – צעירים

לפי נתוני אמ"ן, 40% מהחולים במצב קשה שנוספו השבוע היו מתחת לגיל 40 • בקרב בני ה-60 ומעלה, חלה האטה בהשלמת החיסונים

מיטל יסעור בית-אוראסף גולן
, עודכן

14% מבני ה-60 ומעלה טרם קיבלו את מנתהחיסוןהראשונה נגדנגיף הקורונה, דבר המעכב את השלמת חיסון האוכלוסייה הזו, כך לפי דו"ח אמ"ן שפורסם הבוקר (ראשון). בנוסף, 75% מהמאומתים החדשים בשבוע החולף היו צעירים.

לפי הדו"ח, עד שתחול התחסנות רחבה בקרב בני 60-40, יוותר סיכון לתחלואה קשהבאוכלוסייה. עם זאת, חלה ירידה ברורה בשיעור המאומתים ובתחלואה הקשה בקרב בני ה-60 ומעלה, נתון שנובע ככל הנראה מהשפעתמבצע החיסונים בישראל. למרות זאת, כן נרשמה עלייה במספר החולים הנמצאים במצב קשה בקרב הקבוצות הצעירות יותר, המהוות בשבוע האחרון כ-40% מהתחלואה הקשה החדשה.

עוד עולה מהדו"ח כי חלה ירידה גם במקדם ההדבקה, שעומד כיום על 0.85, נתון שלפיו כל חולה מדביק פחות מאדם אחד – דבר המסמן על דעיכה מסוימת בהתפשטות המגפה. למרות הירידה הזו, שיעור החיוביים והעומס על בתי החולים ממשיכים להיות גבוהים.

מחלקת טיפול נמרץ קורונה בבית החולים שערי צדק שבירושלים, לפני כשבועיים // צילום: אורן בן חקון
מחלקת טיפול נמרץ קורונה בבית החולים שערי צדק שבירושלים, לפני כשבועיים // צילום: אורן בן חקון

אתמול אובחנו 1,869 נדבקים בקורונה, כאשר שיעור החיוביים היה 7.8%. מספר המאושפזים בבתי החולים עומד על 1,605 בני אדם - מתוכם 1,008 במצב קשה. מספר המאושפזים קשה המונשמים עומד על 284, ומספר החולים במצב קריטי הוא 378.

עלייה חוזרת בתחלואה עשויה להתרחש בשבועות הקרובות בעקבות הסרת המגבלות והתפוצה הנרחבת של הווריאנט הבריטי, שלפי מחקרים חדשים בבריטניה הוא קטלני בעד 70%-30% יותר ביחס לזן המקורי, שהפך לדומיננטי בישראל.

נתון מעודד ניתן למצוא במבצע החיסונים בישראל, לפיו ישראל ממשיכה להיות במקום הראשון בעולם במספר החיסונים לנפש. עד כה, ישראל השלימה קרוב ל-3.6 מיליון מנות חיסון, כ-2.5 מיליון במנה השנייה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...