"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
משרד הבריאות נגד אושרת קוטלר: "פרשנות לא מקצועית ומסוכנת"
מגישת החדשות לשעבר פרסמה פוסט בו ציטטה באופן שגוי מידע ממאמר רפואי של קופ"ח "מכבי" וקראה להנהגה "לחשב מסלול מחדש" בכל הנוגע לחיסונים • במערכת הבריאות לא נשארו אדישים ומיהרו היום לפרסם פוסט תוקפני המאשים את הכתבת בניתוח מעוות של הנתונים והטעיית הציבור
אושרת קוטלר | צילום: צילום מסך

משרד הבריאות נגד אושרת קוטלר: "פרשנות לא מקצועית ומסוכנת"

מגישת החדשות לשעבר פרסמה פוסט בו ציטטה באופן שגוי מידע ממאמר רפואי של קופ"ח "מכבי" וקראה להנהגה "לחשב מסלול מחדש" בכל הנוגע לחיסונים • במערכת הבריאות לא נשארו אדישים ומיהרו היום לפרסם פוסט תוקפני המאשים את הכתבת בניתוח מעוות של הנתונים והטעיית הציבור

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

משרד הבריאות נלחם בחזרה בדיס-אינפורמציה:יממה לאחר שהעיתונאית ומגישת החדשות אושרת קוטלרפרסמה פוסטמלא במידע שגוי אודות מחקר של קופ"ח "מכבי", היום (חמישי) משרד הבריאות מגיב ומזהיר את הציבור מפני "פייק ניוז" בכל הנוגע לקורונה ולחיסונים בפרט.

במשרד הבריאות הגיבו כאמור לדבריה של אשת התקשורת הוותיקה וכתבו ברשתות החברתיות: "לצערנו, מסתובב ברשתות ניתוח שגוי מיסודו למאמר של 'מכבי'. חשוב לנו להבהיר לציבור: הסיכון של אדם לא מחוסן לחלות בקורונה הוא פי 20 מאשר של אדם מחוסן".

בתוך הפוסט עצמו המשיכו במשרד הבריאות לתקוף את קוטלר וכתבו כי "מתוך פרסומים לא מקצועיים שמסתובבים ברשת, הציבור עשוי לטעות ולחשוב כאילו מי שמחוסן בפני הקורונה חולה יותר בקורונה. כמובן שהטעות המסוכנת מתבססת על פרשנות מעוותת של הצגת נתונים במחקר. העיוות המיוחס למחקר מבוסס על השוואה לא הגיונית בין הסיכון לתחלואה בקרב מחלימים לבין מי שחוסן. זוהי כמובן אינה ההשוואה. *מטרת החיסון למנוע תחלואה ואת זה החיסון עושה בצורה יעילה מאד*, בעיקר אם לא עברה יותר מחצי שנה מהחיסון השני".

בנוסף הדגישו גורמי הבריאות כי "הקורונה היא מחלה קשה, שיכולה להרוג וגם בקרב מחלימים נשארות תופעות לטווח ארוך כמו עייפות, חולשה, ירידה בריכוז, הפרעות קוגניטיביות ועוד. כדאי לקרוא את המחקר לעומק ולא להתבסס על כותרות ופרשנויות מוטעות. ההמלצה החד משמעית של כל גופי הבריאות בארץ ובעולם היא להתחסן".

כזכור, קוטלר פרסמה אתמול פוסט בפייסבוק, שהפך ויראלי, ובו היא קוראת לחיסון נגד קורונה "חיסון בעייתי שכדאי להיזהר ממנו מאוד". קוטלר, שפרסמה בצורה מעוותת ומגמתית נתונים ממחקר של קופת חולים מכבי, גם קראה "לחשב מייד מסלול מחדש" בנוגע לחיסונים, ו"לרדת מהעץ הגבוה" שעליו טיפסו המנהיגים, לדבריה.

אדוה לוטן, מנכ"לית עמותת "מדעת" המקדת את בריאות הציבור בתחומי הטיפול הרפואי והרפואה המונעת ציינה כי "בימים האחרונים מופץ מידע מוטעה ומסוכן מאוד. חשוב להעביר שוב המסר שאמנם מחלימים מוגנים ברמה גבוהה, אבל הסיכון שכרוך במחלה הוא גבוה מאוד. אין מצב בו עדיף לחלות על להישאר בריא. חיסונים ומסכות הם קו ההגנה העיקרי שלנו בפני המגיפה כיום - בטוחים, יעילים וחיוניים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...