חשש בישראל: משרד הבריאות מעדכן הבוקר (שלישי) כי התקבל דיווח ראשוני על אדם החשוד כחולה באבולה. האדם, שחזר לישראל לפני מספר ימים מהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, פנה לקבלת טיפול רפואי לאחר שפיתח חום.
האדם אושפז בבית החולים סורוקה בבאר שבע ומטופל בתנאי בידוד קפדניים, בהתאם לנהלים הנדרשים. במשרד הבריאות הדגישו כי בשלב זה מדובר בחשד בלבד, והתוצאות של הבדיקות המעבדתיות שנערכות לו צפויות להתקבל במהלך היממה הקרובה. במקביל, החלה חקירה אפידמיולוגית לאיתור מגעים של החולה עם אנשים נוספים.
בסוף חודש יוני אושפזו שני חולים בחשד להידבקות באבולה, בבתי החולים רמב"ם ושיבא. לאחר בדיקות נרחבות החשד הופרך, ונמצא כי הם לא נדבקו בנגיף הקטלני.
הנחיות לציבור
על רקע התפרצות הנגיף בחודשים האחרונים באוגנדה וברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, משרד הבריאות קורא לציבור להימנע מנסיעות שאינן חיוניות לאזורים אלו.
בנוסף, המשרד מורה לנוסעים שחזרו מקונגו או מאוגנדה ב-21 הימים האחרונים ומפתחים חום או תסמינים חריגים: להישאר בבית, להימנע ממגע עם אחרים ולהתקשר מיד למוקד "קול הבריאות" (5400*), תוך דיווח על השהייה באזורי התחלואה. במשרד הבריאות ציינו כי הם עוקבים באופן שוטף אחר ההתפתחויות וימשיכו לעדכן את הציבור ככל שיידרש.
התפרצות אבולה החלה סביב אמצע חודש מאי ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו וכן בקמפלה בירת אוגנדה. עד כה נדבקו 4294 בני אדם בנגיף הקטלני אשר גורם לדימומים, ולמעלה מ-1960 בני אדם מתו כתוצאה מההדבקה.
מדובר בהתפרצות השנייה בעוצמתה. בארגון הבריאות העולמי העריכו בימים האחרונים שההתפרצות החלה עוד בחודש פברואר - שלושה ימים לפני שזוהתה על ידי רשויות הבריאות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו