סכנת האבולה: החולה החשוד אושפז בבידוד

החשד לאבולה בישראל • אדם החשוד כחולה מאושפז בבידוד • במשרד הבריאות מדגישים – "טרם אובחן מקרה מאומת"

התפרצות אבולה במזרח אפריקה. צילום: איי.אף.פי

משרד הבריאות מעדכן כי אדם החשוד כחולה באבולה מטופל בתנאי בידוד ובהתאם לנהלים המקצועיים שנקבעו להתמודדות עם מחלות מידבקות בעלות סיכון גבוה.

התפרצות האבולה באפריקה//רויטרס

לצורך בירור החשד מתבצע רצף של בדיקות מעבדה בהתאם לפרוטוקולים המקצועיים המקובלים בארץ ובעולם. השלמת הבירור וקבלת תוצאה סופית צפויות להימשך עוד כ־48 שעות, מסיבות קליניות ובהתאם לפרוטוקולים הרפואיים.

בשלב זה מדובר בחשד בלבד, ולא אובחן מקרה מאומת של אבולה בישראל. בהתאם לנהלים, משרד הבריאות מבצע חקירה אפידמיולוגית לאיתור מגעים רלוונטיים.

במשרד הבריאות מדגישים כי פנייה תבוצע באופן ישיר ואישי לכל מי שיידרש לכך. מי שלא יקבל פנייה – אינו נדרש בשלב זה לנקוט פעולה כלשהי.

עוד נמסר כי אבולה אינה מועברת באוויר, והדבקה מתרחשת במגע ישיר עם אדם חולה בעל תסמינים, או עם דם, נוזלי גוף והפרשות. משרד הבריאות ממשיך לעקוב אחר האירוע ולעדכן את הציבור בהתאם לצורך.

משרד הבריאות הודיע אמש (שישי) כי אדם שחזר מהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו אושפז בתנאי בידוד בבית החולים לאחר שנחשד כחולה באבולה. האדם שנחשד כחולה הגיע לבדיקה ברמב״ם ייבדק בחדר לחץ שלילי מבודד ייעודי במיון שמבטיח בידוד מלא מכל פעולות המיון הרגילות.

האדם, ששב לישראל לפני שלושה ימים, פנה לקבלת טיפול רפואי לאחר שפיתח חום וכאב ראש. בשלב זה מדובר בחשד בלבד, והבדיקות הנדרשות נערכות כעת. התוצאות צפויות להתקבל ביממה הקרובה. הוא מטופל בתנאי בידוד בהתאם לנהלים המקצועיים ולהיערכות שנעשתה, ומועבר למרכז הרפואי רמב"ם, שהוגדר כמרכז ייעודי לקליטת מקרים חשודים מסוג זה. במקביל, מתבצעת חקירה אפידמיולוגית לאיתור מגעים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר