המרכז הרפואי פוריה. אילוסטרציה . צילום: מרכז רפואי צפון

מענה שיקומי תחת אש: שלוחה חדשה למרכז הרפואי פוריה

פתיחת השלוחה היא חלק ממאמץ משרד הבריאות לפתיחת מרכזים שיקומיים ממוגנים • במסגרת זו נוספו מאות מיטות במספר מרכזים ברחבי הארץ

המרכז הרפואי צפון (פוריה) פתח שלוחת שיקום חדשה במבנה של מרכז סיעודי בשם "ותיקי טבריה" בעיר, ומאפשר למטופלים להתחיל או להמשיך בשיקום ולהימצא במקום ממוגן.

בשל המעבר למרחבים ממוגנים וצמצום מספר המיטות בהתאם, מרכז רפואי צפון הצליח להגדיל את מספר המאושפזים בשיקום באמצעות פתיחת שלוחה בטבריה. המחלקה מהווה תוספת של 50 מיטות שיקום למערך האשפוז הממוגן של המרכז הרפואי.

השלוחה החדשה מציעה מעטפת שיקומית רב-מקצועית מלאה הכוללת פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק ותמיכה רפואית בסטנדרט מקצועי גבוה, ומאפשרת מענה למטופלים נוספים שזקוקים לשיקום קריטי, בסביבה בטוחה.

במרכז רפואי צפון מדגישים כי דווקא בעת מלחמה, לרצף הטיפולי יש חשיבות מכרעת. שיקום אינו רק תהליך רפואי, אלא הכלי החיוני ביותר להחזרת איכות החיים והמיומנויות התפקודיות למטופלים.

ד"ר נועם יהודאי, מנהל מרכז רפואי צפון אמר כי "המטרה שלנו היא להבטיח שכל תושב בצפון הזקוק לשיקום יקבל אותו, גם בימים של לחימה. פתיחת השלוחה בטבריה היא צעד אסטרטגי שמאפשר לנו להגדיל את מספר המיטות הממוגנות ולתת מענה רחב יותר ממה שמתאפשר בתוך כותלי בית החולים בלבד.

"אנו מחויבים להמשך הטיפול הרפואי בכל מצב, מתוך ידיעה שבסיום המערכה נחזור להעניק את השירות המצוין בבניין הלמסלי החדש, עם הסטנדרטים הגבוהים ביותר בישראל".

חלק ממאמץ ארצי: מאות מיטות טיפול במרחבים מוגנים

במשרד הבריאות שמים דגש על מתן פתרונות ממוגנים לתחומי שיקום וגריאטריה, כדי לאפשר כדי לאפשר את השחרור המוקדם של מטופלים מבתי החולים הכלליים. הפתרון שנמצא הוא איתור והפעלה של אתרים ממוגנים בהם בתי אבות או מוסדות אחרים, כך שניתן יהיה להפעיל מחלקות אשפוז שיאפשרו את המשך פעילות מחלקות השיקום והגריאטריה שנפגעו ממגבלות המיגון.

באופן זה נוספו 800 מיטות ממוגנות, מתוכן 210 במתחם שיקומי ממוגן ב"אחוזת פריימן" בראשון לציון, המופעל על ידי שירותי בריאות כללית ומשמש שלוחה של בתי החולים הרצפלד, בית רבקה ובית לוינשטיין.

בית החולים התת-קרקעי ברמב"ם. מכיל אלפי מיטות // צילום ארכיון, צילום: מישל דוט קום

בנוסף, הוכשרו על ידי משרד הבריאות ובמימונו שתי קומות עיליות באסותא רמת החייל והוסבו למחלקת שיקום משולבת. המחלקה, בה ישנן 60 מיטות בסך הכול, מופעלת על ידי המרכז הרפואי איכילוב וקולטת מטופלים מכלל בתי החולים.

בנוסף למרכזים אלו, גם במרכז השיקומי עדי נגב מופעלת מחלקת שיקום ממוגנת על ידי בית החולים סורוקה עבור מטופלים מהדרום המכילה 25 מיטות, במקום המחלקה שנסגרה זמנית בבית החולים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...