מומחית בתחום סרטן השד הסבירה היום (ראשון) מהו המחיר הכבד ששילמו הנשים החולות שקיבלו טיפול שגוי: "ההשלכות של הטעות הן לא רק שייתכן ונמנע מנשים טיפול הורמונלי. הדגש הוא שמי שצריכה טיפול הורמונלי ולא קיבלה בגלל שגיאה בבדיקה - היא קרוב לוודאי קיבלה כימותרפיה על כל תופעות הלוואי שלה וללא תועלת".
נקודת התורפה של תאי הסרטן: תהליך גנטי זעיר עשוי להיות המפתח לטיפול חדש | אנווטו
במקביל, בבתי החולים מדווחים על שיחות טלפון מודאגות ממטופלות חולות סרטן שרוצות לדעת אם גם הן ביצעו את הבדיקה השגויה ומה ההשלכות. לפי משרד הבריאות המטופלות צריכות להמתין לשיחה מהאונקולוג המטפל לאחר שתתבצע בדיקה חוזרת. אבל במציאות ההודעה יצרה בהלה וחוסר ודאות בקרב חולות.
בעמותת "חלאסרטן" הגיבו אף הם לפרסום הנתונים המדאיגים: " אירוע מטלטל: חובה לבדוק וללוות אישית כל מטופלת שעלולה להיות מושפעת מהתקלה - כל בדיקה מצילה חיים. כקהילת החולים הגדולה בישראל, אנחנו חרדים מהעובדה שחברה מסחרית בחרה להצהיר שאין צורך בבדיקות חוזרות, למרות חשש ממשי לפגיעה באבחון ובטיפול. זו עובדה מדאיגה המערערת את תחושת הביטחון הבסיסי של מטופלות רבות".
עוד הוסיפו: "העיכוב בפרסום, גם אם נעשה משיקולים טכניים, פוגע בבריאות הציבור ובתחושת השקיפות. בעמותת חלאסרטן אנחנו פוגשות מדי יום צעירים וצעירות שמאבדים חודשים קריטיים כי מישהו החליט שהם “צעירים מדי” לחלות בסרטן. אין מקום להרגעה - נדרשת פעולה אישית ומיידית.
אנחנו קוראות למשרד הבריאות להקים צוות בדיקה עצמאי לבחינת אופן ניהול האירוע, להפיק לקחים מערכתיים לעתיד".
טלי רוזין מנכ״לית עמותת אחת מתשע: ״מדובר בתקלה חמורה שעלולה להשפיע על אופן הטיפול בחולות סרטן שד. עמותת אחת מתשע קוראת למשרד הבריאות להבטיח שלוחות הזמנים שקבע ייושמו באופן מלא, ולדאוג לכך שתתקיים בקרה כפולה שתבטיח שאף מקרה לא יפוספס, ושכל אשה שיתברר שהצביעה שלה היתה שגויה תראה את האונקולוגית שלה״.
היום (ראשון) פורסם כי קיים חשש כי חלק מכ-300 חולות סרטן בישראל קיבלו טיפול תרופתי שגוי בשל תקלה בערכת בדיקה פתולוגית, של חברת רוש. מדובר בתקלה שהתגלתה בשתי אצוות בדיקה של חברת רוש, המשמשות לזיהוי מאפייני הגידול - האם הוא רגיש להורמונים אסטרוגן או פרוגסטרון. עיקר השימוש בבדיקות אלו הוא לחולות סרטן שד או סרטן רירית הרחם, אך גם גידולים אחרים שקיימים גם בגברים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו