"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מגורמי ההשמנה: מוטציה גנטית קדמונית
חוקרים בריטים מצאו כי מחסור בחלבון הפוגע באחד מכל מאה בני אדם אחראי להשמנה • הסובלים מהמוטציה הקדומה הזאת מעדיפים אוכל עתיר בשומן
הסובלים ממחסור במלנוציט העדיפו אוכל שמן // צילום אילוסטרציה: gettyimages // הסובלים ממחסור במלנוציט העדיפו אוכל שמן // צילום אילוסטרציה: gettyimages

מגורמי ההשמנה: מוטציה גנטית קדמונית

חוקרים בריטים מצאו כי מחסור בחלבון הפוגע באחד מכל מאה בני אדם אחראי להשמנה • הסובלים מהמוטציה הקדומה הזאת מעדיפים אוכל עתיר בשומן

מערכת היום
, עודכן

האם חלק מבני האדם הסובלים מעודף משקל הם קרבנות של חוסר בחלבון שנגרם כתוצאה ממוטציה קדמונית, דבר שגורם להם להשתוקק למזון עתיר בשומן?חוקרים מאוניברסיטת קיימברידג'מצאו כי אנשים הסובלים ממחסור בחלבון מלנוציט נוטים להעדיף תזונה עתירה בשומן ביחס לבעלי משקל בטווח הרצוי, וכן ביחס לבעלי משקל עודף שאינם סובלים ממחסור במלנוציט.

החוקרים, שבתחילה ביקשו לבדוק אילו סימנים ניורולוגים יכולים לרמוז על העדפות בני האדם בתחום המזון משערים כעת כיהמוטציה הקדמונית נוצרה על מנת להבטיח את הישרדות בני האדם בעתות רעב. ניסוי שבוצע קודם לכן על עכברי מעבדה רמז לכך שמחסור במלנוציט הוא שגורם לבני אדם להעדיף אוכל עתיר בשומן על פני מזון אחר. הניסוי בוצע על 54 מתנדבים: 14 מהם סבלו מעודף משקל וממחסור במלנוציט, 20 מהם היו בעלי עודף משקל ללא מחסור במלנוציט ו-20 נוספים היו בריאים.

המתנדבים הבריאים דווקא העדיפו קינוח עתיר בסוכר // צילום אילוסטרציה: gettyimages

למתנדבים הוגשו שלושה סוגים שונים של תבשילי עוף שהכילו רמות משתנות של שומן. 95 אחוז מהסובלים ממחסור במלנוציט העדיפו את העוף השמן ביותר, לעומת 65 אחוזים מהסובלים מעודף משקל ללא מחסור בחלבון.

בהמשך הניסוי הובאו בפני המתנדבים שלושה קינוחים שונים עם רמות משתנות של סוכר, ובאופן מפתיע, הסובלים ממחסור במלנוציט העדיפו את המנות עם הכי פחות סוכר לעומת שתי קבוצות המתנדבים האחרות שהעדיפו קינוחים עתירי סוכר.

"המח שלנו יודע לנתח את הערכים התזונתיים שבמזון המונח לפניו". אוניברסיטת קיימברידג' // צילום: gettyimages

הגן שגורם למחסור במלנוציט פוגע באחד מכל 100 בני אדם. כעת מאמינים החוקרים כי הגן הזה הוא האחראי לעלייה במשקל בקרב בני אדם רבים, ומאמינים כי הגילוי הזה עשוי לסייע במלחמה בהשמנה בעתיד. סדף פרוקי, אחד החוקרים שעומדים מאחורי הגילוי, אמר כי "המחקר שלנו מראה שלמרות הניסיון שלנו לשלוט במראה ובטעם של המזון שלנו, המוח שלנו יודע לזהות את הערכים הטמונים במזון שמוגש לנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...