איתם מגיני ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה

קרניות עיניו של איתם מגיני ז"ל, שנרצח בפיגוע בדיזנגוף, הושתלו בהצלחה

"זו תרומתו האחרונה של איתם מגיני לחברה בישראל", מסרו הוריו • איתם היה חתום על כרטיס אדי המעיד על רצונו לתרום מאיבריו לאחר מותו

הוריו של איתם מגיני ז"ל, אשר נרצח בפיגוע ברחוב דיזנגוף והיה חתום על כרטיס אדי המעיד על רצונו של החותם לתרום מאיבריו לאחר מותו, ביקשו לכבד את בקשתו ולהציל חיים.

קרנית עין אחת הושתלה באישה בת 55, מיטרה ישרים, מראשון לציון, שהיא גם מושתלת כליה מלפני 25 שנה ומספרת כי ילדה שתי בנות אחרי השתלת הכליה. כעת, לאחר השתלת הקרנית, היא שבה לראות בעין ומודה מקרב ליבה למשפחה.

הקרנית השנייה הושתלה באישה בת 75, ליובוב קוסטרקיון, אשר מודה למשפחה על כך שהעניקה לה מאור עיניים.

ההשתלות בוצעו בבתי החולים איכילוב וסורוקה.

"זו תרומתו האחרונה של איתם מגיני לחברה בישראל", מסרו הוריו, איריס ואייל.

איתם מגיני ז"ל היה בן 27 כשנרצח בפיגוע בבר "אילקה" ברחוב  דיזנגוף בתל אביב. מחבל תושב ג'נין הגיע לרחוב דיזנגוף שהיה הומה אדם ופתח בירי מנשק חם. הוא ירה 12 כדורים ורצח שלושה מבלים ששהו בבר ופצע 14 אחרים. כוחות הביטחון דלקו אחר המחבל ברחובות העיר עם נשקים שלופים, כאשר הם עוברים בית אחר בית וסמטה אחר סמטה כדי לאתרו. לבסוף נמצא המחבל במסגד ביפו - וחוסל על ידי כוח ימ"מ בתום קרב יריות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...