חופשה לדתיים - זה אפשרי ומשתלם

צימרים עצומים המעוצבים באופן קסום, בריכה מקורה פרטית ואווירת שבת מושלמת • צימרים ייעודים למשפחות דתיות מציעים חווית נופש אטרקטיבית למשפחות שרוצות להרגיש קצת בחו"ל

צילום: גילה אזולאי // צימר "נוף ארץ הגליל" במצפה נטופה. פתרון מצוין למשפחות דתיות

תשאלו כל חובש כיפה מה דעתו על חופשה בחו"ל, והוא מיד יתחיל למנות את הבעיות: האם כדאי להסיר את הכיפה במסעותיו בחו"ל? היכן ניתן להתפלל במניין? האם ייאלץ להניח תפילין באמצע מטוס של חברה זרה ולמשוך תשומת לב? ובעיקר – איך יסתדר עם האוכל? האחרונה, אגב, היא הסיבה המרכזית שבגללה דתיים לא מרבים לטוס, ומי שכבר כן בוחר לטוס, פותר את הבעיה בדרכים שונות: חלק סוחבים איתם במזוודה ערמות של קופסאות שימורים, אחרים טסים רק במסגרת טיול מאורגן של קבוצה דתית (ושהמארגנים ישברו את הראש) ולא מעט מהם פשוט מוותרים.

גם בארץ, חופשה לחובשי הכיפה אינה דבר קל, הפעם מסיבה אחרת: כלכלית. משפחות ברוכות ילדים מתקשות להתמודד עם תשלום של אלפים רבים של שקלים עבור לינה במלון ללילה אחד עם כל ילדיהם. הפתרונות: החלפת דירות, שינה באוהלים, לינה אצל חברים או מלון פשוט, שלפעמים אפילו גובל באכסניה. חלקם, אגב, פשוט מוותרים גם על זה.

אז הנה פתרון שעונה על כל הדרישות: גם מרגישים בו בחו"ל, גם לא צריך לפשוט את הארנק כדי לממש אותו וגם כל בני המשפחה מצליחים ליהנות ממנו: צימר לדתיים. במצפה נטופה, למשל, פועל צימר "נוף ארץ הגליל", הייחודי לדתיים, ומציע שלוש יחידות מגורים. "חילונים", אומרים יהודית ויהודה כהן, בעלי הצימר, "פשוט לא יגיעו לכאן".

מה מבדיל צימר של דתיים? תתפלאו, אבל הרשימה ארוכה. יש בו שני כיורים – חלבי ובשרי; הבריכה, הסאונה והג'קוזי לא פועלים בשבת; נאסר על המבקרים להדליק את הטלוויזיה בשבת ("זה יישוב דתי, אנחנו רוצים לשמור על האווירה"); ואילו מים חמים אין לכל אורך השבת ברציפות, אלא רק כאשר מערכת פיקוד השבת מאפשרת (שבאמצעותה מועברים המים דרך כלי שני – למביני עניין).

מנגד, הצניעות ושמירה על כבוד האדם וגופו היא בסיס ההנאה לכל המתארחים כאן. הבריכה (המקורה והמחוממת), למשל, משרתת שלוש משפחות – אבל לכל משפחה יש את הזמן שלה. הסיבה: אישה המבקשת לטבול בבריכה, בגפה או עם בעלה, לא תעשה זאת במידה וגבר אחר נוכח בסביבה. "הבריכה היא רק שלהם, פרטית לחלוטין, והם יכולים להרגיש בה חופשי", אומרת כהן.

לכל משפחה זמן משלה לטבילה בבריכה // צילום: גילה אזולאי

הצימרים עצמם גדולים, שלא לומר עצומים, ביחס לצימרים המושכרים בישראל. הסיבה היא שבמשפחות דתיות יש בממוצע מספר נפשות גבוה יותר. "בצימר הגדול שלנו יש 14 מיטות", הם מספרים. בדרך כלל משכירים אותו למשפחות שבהן מגיעים הסבתא והסבא יחד עם בתם (וחתנם) או בנם (וכלתם) והנכדים. חדר הילדים מעוצב באופן קסום, עם שטיח דשא וציורים על הקירות, וחדרי המבוגרים לבנים ומכובדים. לילדים מחכות גם שלל אטרקציות כשבראשן בית עץ שעליו ניתן לטפס. 

חדר ילדים קסום ומעוצב // צילום: גילה אזולאי

בית העץ הממוקם בחצר הצימר - אטרקציה מרהיבה לילדים // צילום: גילה אזולאי

מי שחשקה נפשו לטייל, מוזמן לצאת לשביל מצפה נטופה המסומן. החיסרון – לדתיים – הוא שאין בו עירוב, כך שלא ניתן לסחוב בשבתות בקבוקי מים ומזון ולצעוד איתם. "בצימרים המיועדים לדתיים יש הכל, אין להם סיבה לעזוב את הצימר".

והמחירים? אכן, אטרקטיביים, ביחס לרוב מחירי בתי המלון בישראל: בממוצע, לינה בצימרים בצפון תעלה 600 שקלים לזוג ללילה, פלוס 100-150 שקלים לילד (תלוי בגילו). "בשבת הייתי עם בעלי בבית מלון, ושילמנו פי כמה מאשר משפחה שלמה שהתארחה אצלנו עם הילדים", אומרת כהן.

 

הכתבה בשיתוף אתר "צימר", צימרים מזמינים רק ב"צימר" www.zimmer.co.il

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר