כלי טיס של צה"ל תקף היום (שלישי) עמדת חמאס בצפון רצועת עזה. זאת, לאחר שמוקדם יותר אותר קליע שנורה מהרצועה בנתיב העשרה, לאחר שפגע במבנה תעשייתי.
כזכור, בסוף השבוע האחרון נורו ארבע רקטות מהרצועת לעבר אשקלון. אחת יורטה, ושלוש נחתו בשטח פתוח. צה"ל תקף בתגובה בעזה, כולל אתר לייצור אמל"ח שאותו במערכת הביטחון הגדירו כמשמעותי.
בעקבות השיגורים לאשקלון: צה"ל תקף אתר לייצור רקטות בעזה (ארכיון) // צילום: דובר צה"ל
השיגורים בסוף השבוע בוצעו שעות אחדות לאחר שנשיא ארה"ב ג'ו ביידן המריא מישראל לעבר העיר ג'דה שבסעודיה.
מקורות פלשתיניים ציינו כי בתקיפה הנוכחית הותקפה עמדת תצפית של חמאס ממזרח לבית חאנון שבצפון הרצועה. לפי חלק מהדיווחים מדובר בעמדה השייכת "לכוח הריסון" של הארגון.
בצפון, בלבנון טוענים כי "הופל" רחפן של צה"ל. זאת, יממה לאחר שצה"ל הפיל רחפן של חיזבאללה.
مسيّرة "إسرائيلية" سقطت في منطقة #الوزاني بعد ساعة على احتفالات قادة الإحتلال بالسيطرة على "مسيرة تصوير أعراس" . pic.twitter.com/Ia0Edda0aR
— علي شعيب || Ali Shoeib 🇱🇧 (@alishoeib1970) July 19, 2022
דובר צה"ל בערבית, סא"ל אביחי אדעי, צייץ בטוויטר בתגובה: "למרות הניסיונות של שופרות חיזבאללה להדהד שקרים, זה לא יהפוך אותם לאמת: בשבוע האחרון לא נפל אף רחפן של צה"ל בגבול לבנון".
رغم محاولة ذباب #حزب_الله ترديد الأكاذيب فهذا لا يجعلها حقيقة: في الأسبوع الأخير لم تسقط أي مسيرة لجيش الدفاع على الحدود اللبنانية pic.twitter.com/5ackLhUaOZ
— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) July 19, 2022
מוקדם יותר הזהירו ראש הממשלה יאיר לפיד ושר הביטחון בני גנץ את חיזבאללה כי "המשך התוקפנות עלולה להוביל להסלמה".
בהמשך היום, לפיד טס מעל אסדת "כריש": "למאגרי הגז של ישראל פוטנציאל יש תרומה לפתרון משבר האנרגיה העולמי. גם לבנון יכולה ליהנות מפיתוח המאגרים במים הכלכליים שלה, דרך משא ומתן, שיש לסיימו בהקדם. האסדה החדשה היא העתיד האנרגטי של מדינת ישראל והזדמנות כלכלית הכוללת ייצוא של גז למצרים ולאירופה, שכל אזרח ישראלי ירוויח ממנה בעתיד הלא רחוק".
לפיד טס מעל אסדת "כריש": "גם לבנון יכולה ליהנות מפיתוח המאגרים במים הכלכליים שלה"
השתתפו בהכנת הידיעה: לילך שובל, דנה בן שמעון, איליה יגורוב, שחר קליימן, אריאל כהנא ותמיר מורג
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו