כבר לפני שנים הפכה יוון, על שלל האיים בה, לאחד היעדים התיירותיים האהובים ביותר על הישראלים, תגידו שזה בגלל הדמיון הישראלי, האהבה שלנו לים ושמש ואפילו לרוגע שאי אפשר למצוא פה - ושם יש בשפע. לצד כל אלו, ישנו גם האוכל שהמדינה הזאת מציעה (וגם המחירים שלו, אבל זה כבר לכתבה אחרת). הגירוס, המוסקה וסלט החוריאטיקי (או "סלט יווני" כפי שאוהבים לקרוא לו במחוזותינו) כבר הפכו מזמן למנות שישראלים הכניסו למטבח שלהם, ואין זה פלא שמסעדות יווניות צצות בארץ כל הזמן.
אחת מאותן מסעדות היא "סלון יווני" של השף גיא פרץ, שבגדול, מוכיח שלא צריך לעלות על מטוס כדי להרגיש כאילו אנחנו ביוון – מספיק פשוט להגיע אל מלון "ווסט" שבאשדוד, שם הוא פתח לאחרונה סניף נוסף של המסעדה (הראשונה במלון "ווסט" בתל אביב - חלבי דגים), וליהנות מהמאכלים המדהימים שיש למקום להציע.
התחושה היוונית מגיעה כבר בכניסה למקום, שמעוצב בסגנון יווני-ים תיכוני מ-א' ועד ת'. אבל עם כל הכבוד לעיצוב, אנחנו פה בשביל האוכל, ולכן בחרנו להתחיל עם כמה מנות ראשונות. קרפצ'יו הבקר היה לא פחות מיצירת מופת, עם איזון מדויק של חרדל דיז'ון, קרם בלסמי, ארוגולה, שום קונפי ושמן זית – הוכחה לכך שאפשר לקחת מנה מאוד בסיסית ועם המון כישרון לשדרג אותה פי מיליארד.
מפה המשכנו לדולמאדס, שהם עלי גפן מגולגלים במילוי אורז עגול חמצמץ, שלא הלהיבו אותנו יותר מדי, וחבל. פאבה ארטישוק, שיש המכנים אותו "החומוס היווני" (שכן מדובר בקרם אפונה צהובה חמים עם מרקם שדומה לחומוס), היה מוצלח יותר, ולבבות הארטישוקים הנימוחים הרימו למנה, שהייתה ממכרת מאוד. מנה ראשונה מדהימה אחרת, אגב, הייתה ה"הוט סטון" – נתחי סינטה שניתן לצלות בעצמכם על חלוק נחל רותח, שהוגשו עם תערובת תבלינים וסלסה קפריסאית. ככה פשוט, ככה וואו.
בהמשך הגענו אל העיקריות, אבל לא לפני שלקחנו קוקטייל – בחרנו ב"גריק סאנסט", שכולל אוזו מלטמי, מיץ אשכוליות, לימון סחוט, סירופ פסיפלורה, ביטר תפוזים ויין אדום, נענע, מקל קינמון, תפוז וספירות אכילות. כל הטוב הזה הגיע בכוס ענקית, וזה היה משקה שגם נראה טוב וגם בעל טעם טוב, כזה שנותן אקסטרה בכל לגימה.
בחזרה לעיקריות. המבחר הלא קטן של המנות היה מפתה מאוד, ובחרנו בשתי מנות: קבב וגירוס – שניהם מאסאדו. הגירוס מגיע במיני פיתה יוונית נחמדה עם בצלים על פחמים, והוא היה קלאסי בטעמים שלו. טעים, עשוי טוב, אבל לא היה בו "קיק" שהקפיץ אותו למעלה. לעומתו, הקבב היה מעולה – הוא מגיע עם תפוח אדמה מדורה במרכז הצלחת, והוא היה דחוס בדיוק שכל כך חשוב לקבב. הבצל והפטרוזיליה היו עדינים וכך גם הירקות בגריל, והכל יצר מנה סופר טעימה.
אחרי שהתפוצצנו מכל מה שאכלנו, אי אפשר שלא היה לסיים את הערב עם משהו מתוק, לא? מה זה ערב בשרי אם הוא לא כולל קינוח מוצלח? אחרי לא מעט התלבטויות (כל תפריט הקינוחים גרם לנו לרייר), בחרנו בטריפל יוגורט גלידה יוונית, שהיה לא פחות ממעולה!
זו גלידה טבעונית (בכל זאת מדובר במסעדה כשרה) שמגיעה בשלושה טופינגים – פירות יער, טחינה גולמית וסילאן, והדר עם דבש. היוגורט-גלידה עצמו היה רך וטעים, מתקתק במידה צנועה, כך שהיא השתלבה היטב עם כל אחד מהטופינגים, שכל אחד מהם היה נפלא בדרכו מעוררת התיאבון. למרות שהיינו מלאים לגמרי, לא יכולנו שלא לחסל את כולם, כי באמת שהם היו כל כך טעימים, במיוחד טופינג פירות היער שהיה סופר ממכר.
השף פרץ הראה פעם נוספת שעם טונות של כישרון ועם חזון עיצובי וקולינרי אמיתי, אפשר להביא את יוון לישראל, גם בכשר, ולתת לאוכל המוכר והאהוב טוויסטים שיתאימו לקהל המקומי, שאוהב טוויסטים לדברים שהוא מכיר היטב. ב"סלון יווני" יש המון מן המוכר, אבל אותו מוכר מגיע עם שוני שגורם לו לא להיות עוד מסעדה מושקעת, אלא כזו שמציעה לסועדים בטן מלאה בשלל מטעמים מוצלחים – ונראה אתכם שלא יוצאים מרוצים.
"סלון יווני", מלון "ווסט", אשדוד
ראשון-חמישי 23:00-18:00
