התחדשות קולינארית בעידן קורונה היא אינה דבר מובן מאליו ובכל פעם שנפתחת מסעדה חדשה בחודשים האחרונים, השמחה היא רבה. ירושלים, בדומה לתל אביב, חווה התעוררות חדשה בגזרת האוכל. מסעדות חדשות נפתחות והמוסדות וותיקים זוכים לריענון שורות ותפריטים.
בביקור בעיר הקודש שמחתי לגלות שדווקא המלונות בעיר מקדישים תשומת לב יתרה לקולינאריה, זאת בזמן שהקהל הפוקד את העיר ומלונותיה, כרגע לפחות, הוא קהל ישראלי בלבד. העיר שנהנתה במשך עשורים מתיירות חוץ ענפה, מארחת בחודשים האחרונים מקומיים בלבד ומשקיעה גם בבילוי שלהם מחשבה יצירתית.
מסעדה חדשה נפתחה ממש בימים אלה המלון מצודת דוד. מסעדת ״ורנדה״ היא מסעדת שף מקומית וכשמה היא צופה אף היא על נופי העיר העתיקה ומציעה בילוי אוורירי וקייצי.
על המטבח שף אבירם חיוקה. חיוקה הירושלמי גדל והתחנך על ברכי האוכל הירושלמי על גווניו. למד והתחנך בבית מדרשם של השפים הגדולים של העיר, כמו עזרא קדם וזאת הפעם הראשונה בה הוא מקבל דרור ליצירתו. חיוקה משלב את המטבחים עליהם גדל – זה המרוקאי וזה הכורדי ומגיש תפריט אישי, מגוון וכשר.
בין המנות שיצר השף אבירם חיוקה לתפריט של מסעדת ורנדה החדשה ניתן למצוא מנות כמו מנת קאדה סיסקה- מאפה כורדי ממולא בשר בקר בבישול ארוך לצד איולי חמוסטה, מנת שקדי עגל בלווי חציל, פלפל חריף, כוסברה, טחינה שחורה ועמבה, עגבניות ועוד שלל מנות יציריות כמו קרפצ'יו חציל, ארצ'יני ירושלמי (ורסיה על קובה אורז במילוי פטריות), טרטר דג בתיבול מקומי לצד מטבל מלפפונים וסלט קישואים נא.
מלון נוסף שחרט על דגלו את חשיבותו של אוכל ירושלמי כשר ומשובח, הוא מלון ממילא. המלון היוקרתי והנחשק חוגג עשר שנים לפתיחתו ומציב בראש שמחתו צוות קולינארי מפואר. בראש העשייה הגסטרונומית עומד עתה השף אושרי זעפרני. זעפרני צמח והתפתח בתוך מטבחי המלון והגיע לפסגת הצלחתו עם מינויו לשף הראשי של המלון.
לאחר השתלמויות באמסטרדם, לונדון וגם בישראל וכחלק ממסלול ארוך שנים במהלכו למד את נתבכי ומטבחי ממילא על בוריים הוא אוחז בגאווה בשרביט השף.
גולת הכותרת של המלון בפרט, ושל גזרת המסעדות הכשרות בירושלים ככלל היא ללא ספק מסעדת הרופטופ. המסעדה הצופה אל נוף מפעים ומרגש של חומות העיר העתיקה, היא מסעדת שף וותיקה ומוערכת הממשיכה להתחדש ולחדש בכל עונה. עתה כשבראשה, מלבד שף זעפרני ניצבים גם הצמד סימון שפירו, שפית המסעדה ושף יונתן יוסף יד ימינו של זעפרני – עושה רושם כי המסעדה מרקיעה לשחקים.
המנות במסעדה מתבססות על מרכיבים טריים ואיכותיים, המשולבים בבישול איטלקי-עילי: בשר על הגריל, דגים, סלטים טריים, פוקאצ'ות חמות ופריכות, המוגשות הישר מתנור לבנים, מנות פסטה נפלאות וקינוחים מעולים.
בין מנות הדגל של מסעדת רופטופ ניתן למצוא מנות כמו שווארמה לוקוס, מנת חזה אווז מבושל סוביד וצרוב בגריל , אספרגוס, בצל ירוק ובוקצ'וי עם קרמל מייפל ושלג שוקולד ולרונה, מנת צלעות טלה על גריסי פנינה, כרוב צלוי, ריבת משמש אוזבקי, צ'ימיצ'ורי אורגנו, ציר טלה ועוד מנות נוספות.
לבד מהרופטופ בממילא גם מסעדת הפי פיש , מסעדת דגים ים תיכונית. המירור בר, בר יין ואלכוהול. הויינרי , בר יין ובו 300 סוגי יינות בסגנון מודרני ועכשווי. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על שאר האטרקציות של העיר, אבל זה כבר לכתבות עתידיות נוספות.
