הכלה מאיסטנבול, קפה קדוש | צילום: רון ירקוני יחצ

תפנו מקום בבטן, תשמרו קרוב ללב: הקונדיטוריות הכשרות הטובות בישראל

שיתוף הפעולה עם קהילת הקולינריה הכשרה "דתילישס" ממשיך עם המלצות שלפחות לדעתנו, אתם צריכים להדפיס ולשמור במקום יקר • הכירו את הקונדיטוריות, הפטיסריז והמאפיות הכי טעימות בישראל, וכשרות כמובן

לאחר שבחרנו את הברים הכשרים הכי טובים בישראל וגילינו את חיי הלילה התוססים של שומרי הכשרות, הגיע הזמן לחזור לבסיס – קפה ומאפה, אבל לא רק. קינוח מושחת או עוגה טובה גם כן באים בחשבון, ויש לא מעט מקומות איכותיים במיוחד, שמוכיחים שעולם הפטיסרי והקונדיטוריות פורח גם בשוק הכשר.

חברנו פעם נוספת ליוסי אטינגר ולאלי הלמן, מנהלי קהילת "דתילישס", קהילת הקולינריה הכשרה המובילה והגדולה בישראל, ויש לנו כתבה באורך 2,000 מילה שכל כולה המלצות לבצקים, מתוקים ומאפים. אם יש גן עדן, הוא כנראה בכתבה הזאת.

אזור המרכז

דרימרי בייקרי – גבעת שמואל

"דרימרי", שמשמעותה "אם החלומות" היא הגשמת חלומם של השף קונדיטור עידן מימון וזוגתו בר. השניים היו החולצים הקולינריים של מתחם ה"סיב" השוכן על קו התפר בין גבעת שמואל לפתח תקווה, בטבורו של אזור שהפך לאחרונה למעצמה קולינרית כשרה. בקונדיטוריה שוקקת החיים והעמוסה בכל שעות היום, ניתן למצוא מגוון מאפי שמרים, בייגלים, פחזניות, עוגות שמרים, עוגות גבינה, קינוחים, וגם לחמי מחמצת עם תוספות ייחודיות כמו אגוזים-סילאן ועוד.

הטיפ שלנו: אל תחמיצו את עוגת הגבינה המשמחת.
כתובת: הערבה 1, גבעת שמואל
כשרות: רבנות גבעת שמואל
טלפון: 03-9503330

דרימרי בייקרי, דתילישס

דנון – תל אביב

אמנם מדובר במקום הפועל בימי שישי בלבד, אך עקב איכותו לא ניתן לדלג עליו בכתבה מסוג זה. מדובר במיזם שנקרא "אפיית לילה" והוא מופעל על ידי המגמה לקונדיטוריה של בית הספר המוערך ללימודי בישול וקונדיטוריה. תלמידי המגמה עומלים על יצירותיהם בלילה שבין חמישי לשישי ומכינים מגוון רחב של מאפים, עוגות ולחמים אותם ניתן לרכוש בבוקר יום שישי, עם או בלי קפה. אחד היתרונות של המקום הוא בגיוון, כאשר בכל סוף השבוע המאפים משתנים ויתרון נוסף הוא החדשנות והנועזות שמייצרים קינוחים ומאפים נהדרים שתתקשו למצוא במקומות אחרים.

הטיפ שלנו: אין כמו לסיים פעילות מאומצת בבוקר המוקדם של שישי בנמל, ולקנח מקפה ומאפה טוב במקום.
כתובת: רחוב התערוכה 3, מתחם יריד המזרח נמל ת״א.
כשרות: צוהר
טלפון: 077-8054428

דנון, דתילישס

מילק בייקרי – יפו

מילק בייקרי היא קונדיטורית בוטיק קטנה ומטריפה ביפו, עליה מנצחת השף קונדיטורית עדי קיהן, לאחר הכשרה יוקרתית ב"לנוטרה" הפריזאית וניסון רב במטבחי עילית בפריז ובישראל (רושפלד, אורנה ואלה, טוטו). המאפים במקום מוכנים מידי יום בעבודת יד, עם הרבה הקפדה על הפרטים, ובכמויות קטנות שחיש מהר נחטפות. ההתמחות של הקונדיטוריה היא בעיקר בעוגות שמרים, מאפי בוקר, פחזניות ועוגות גבינה.

הטיפ שלנו: שריינו לכם טארט ליים קוקוס.
כתובת: בית אשל 5, שוק הפשפשים, יפו
כשרות: צוהר
טלפון: 052-3444190

מילק בייקרי,

ביסקוטי – תל אביב

קשה למצוא חובב מתוקים מאזור המרכז שלא מכיר את קונדיטוריית ביסקוטי עליה מנצחת השף קונדיטורית רוסלה יונה. הקונדיטוריה שבקרוב תציין 20 שנה לקיומה, החלה את דרכה בדירה קטנה באזור תעשייה בפאתי רמת השרון, והפכה למעצמה של ממש. מלבד שני סניפים מוצלחים בבני ברק ובפתח תקווה, מספק המקום עוגות וקינוחים למסעדות רבות ברחבי הארץ. המנעד בביסקוטי עצום, וכולל עוגות, עוגיות, קינוחים, מאפים מתוקים, מאפים מלוחים, קישים, לזניות, פוקאצ'ות, לחמים ועוד.

הטיפ שלנו: אל תפספסו את עוגת הגזר הנהדרת.
כתובת: הירקון 67 א.ת. בני ברק
כשרות: בד"צ בית יוסף
טלפון: 03-5704015

ביסקוטי, בועז לביא

לחם וחברים – תל אביב

את "לחם וחברים" הקימו משפחת עולים מצרפת, שלמדו קונדיטוריה ומאפייה בבית הספר המוביל ללימודי קונדיטוריה בצרפת, התמחו במגוון בתי פטיסרי וקונדיטוריות מובילות בעיר האורות ועלו ארצה לפני כשבע שנים כדי להגשים את חלומם הציוני ולפתוח קונדיטוריה פריזאית בישראל. העליים הטריים הגשימו עד מהרה את חלומם, ומזה כשש שנים חלפו מאז הוקם הסניף הראשון של הקונדיטוריה בתל אביב, שהתרחב בהמשך לשני סניפים נוספים. הרקע של הבעלים מקנה מטבע הדברים למקום אותנטיות וסטנדרטים מובילים של אפיה צרפתית אמיתית.

הטיפ שלנו: בואו ביום שישי, אז מוכנים במקום ספיישלים מיוחדים לכבוד שבת.
כתובת: בוגרשוב 27; אבן גבירול 14; ראול וולנברג 20 (שוק צפון)
כשרות: רבנות תל אביב
טלפון: סניף בוגרשוב 03-5256611; יתר הסניפים 052-4371805

לחם וחברים, אליזבט ליבשיץ

ירושלים והאזור

קפה קדוש – ירושלים

על קפה קדוש אין צורך להכביר במילים. קשה למצוא חובב פטיסירי, או אוהב מתוק שלא ביקר במוסד הירושלמי המיתולוגי, שנפתח בירושלים בשנת 1967 והפך מאז לאחד מבתי הקפה הפופולריים ביותר במדינה. המקום מעוצב בסגנון אירופאי נעים, ומשרה אווירה ביתית. הקפה נוסד על ידי מאיר קדוש ז״ל, וכיום נמצא בניהולו של בנו איציק ורעייתו קרן, שניהם שף-קונדיטורים, שדאגו לשמור על צביונו וייחודו של המקום עד היום. בתפריט הפטיסירי תמצאו טעמים שונים ומגוונים של מאפים וקינוחים שכולם עבודת יד כאשר חלוקת העבודה היא שאיציק אמון על המאפים וקרן אמונה על עוגות הקרם והזילופים.

הטיפ שלנו: אל תחמיצו את הכלה מאיסטנבול, קינוח חדשני ומושחת במיוחד.
כתובת: שלומציון המלכה 6, ירושלים
כשרות: צוהר.
טלפון: 02-6254210

הכלה מאיסטנבול, קפה קדוש, רון ירקוני יחצ

טלביה פטיסירי – ירושלים

טלביה פטיסירי הוא הרכש החדש של קבוצת טלביה, קבוצת המסעדנות הירושלמית המוערכת של שף ניר לוי, שבסיס האם שלה שוכן בתיאטרון ירושלים. הפטיסירי החדש שוכן בקומה העליונה של התיאטרון ומציג ויטרינה ארוכה ומרשימה בליווי ניחוחות משכרים של אפיה. כל הקינוחים והמאפים נעשים בקונדיטוריה הסמוכה שאליה אפשר להציץ מבעד לחלון גדול ולראות את צוות הקונדיטוריה שוקד על המאפים והקינוחים כסגולה בדוקה לעורר את התיאבון.

הטיפ שלנו: הסנט הונורה, בלי להכביר במילים.
כתובת: דוד מרכוס 20, ירושלים
כשרות: רבנות ירושלים
טלפון: 02-5811927

טלביה, אסף קרלה

דוד לאור – מבשרת ציון

קונדיטוריית דוד לאור נושאת את שמו של הקונדיטור הצנוע והחייכן ממבשרת ציון, שפתח לפני שנים את הקונדיטוריה הקטנה באזור התעשייה בפאתי מבשרת, שעד מהרה הייתה צרה מלהכיל את הצובאים על פתחה. לאחרונה התרחבה הקונדיטוריה הקטנה, והיא פוצלה לחנות ולבית מאפה, הסמוכים זה לזה, ואף זכתה לייצוג ירושלמי בדמות קיוסק קטן ונאה שנפתח לאחרונה בשכונת בקעה ומוכר את מוצרי המאפה המשובחים והחמימים. בקונדיטוריה ובבית המאפה תמצאו החל מהשעות המוקדמות של הבוקר, קרואסונים מתוקים ומלוחים, בריושים, בגטים, ועוד המון מאפים שממלאים את החלל בניחוחות משכרים. לקראת סוף השבוע מתמלא בית המאפה בעגלות מלאות במאפים, עוגות וחלות לרכישה במקום, בדיוק בזמן לסוף השבוע.

הטיפ שלנו: על תוותרו על הטארט קרם שקדים ואגסים ועל הבריושים הקטנים עם המילויים המקוריים בסופי השבוע.
כתובת: א.ת, היצירה 12, מבשרת ציון
כשרות: רבנות
טלפון: 02-579-3311

דוד לאור, אפיק גבאי

נפוליאון – ירושלים

נפוליאון הוא פטיסירי - בולנז'רי חדש שנפתח בעיצומה של תקופת הקורונה במרכז העיר ירושלים, בסמוך לכיכר המוזיקה ולמדרחוב נחלת שבעה, בהשקעה כספית ניכרת של למעלה ממיליון וחצי ש"ח. במקום ניתן למצוא מבחר של מאפים בניחוח צרפתי וכן עוגות משובחות, בהן בריוש שוקולד, פונדו גבינות ופונדו שוקולד, נפוליאון בסגנון פריזאי עכשווי, סנט הונורה, ועוד.

המועדף שלנו – בריוש צרפתי ממולא במוס שוקולד מושחת במיוחד.
כתובת: יואל משה סלומון 10 מתחם כיכר המוזיקה, נחלת שבעה
כשרות: רבנות ירושלים מהודרת
טלפון: 073-3869294

נפוליאון, בריוש עם שוקולד, סברינה אטלני

בית מאפה יהודה – ירושלים

המאפיה הקטנה נוסדה בירושלים לפני כשלושה עשורים, על-ידי יהודה ואשתו אילנה. השם GAGOU הוא שם החיבה של סבא יצחק שהקים את גלגולה הראשון של המאפיה המשפחתית עוד בטוניס ולאחר מכן בצרפת. המאפיה ביססה את שמה כקונדיטוריה צרפתית צנועה וטובה המתמחה בעוגות אישיות, קרואסונים מעולים, עוגיות טוניסאיות ועוד מגוון דברי מתיקה. בקונדיטוריה הוותיקה תוכלו למצוא גם כריכים מיוחדים, פריקסה, פשטידות ועוד.

הטיפ שלנו: אל תפספסו את עוגת המסקרפונה עם קרם הפיסטוק.
כתובת: המלך ג'ורג' 14, ירושלים
כשרות: רבנות ירושלים מהדרין
טלפון: 02-6250343

בית מאפה יהודה, מאיר ג'ורנו

אזורים נוספים

ניחוחות חיים - נתיבות

שנים של עבודה קשה ועמל רב הניבו את הקסם שנקרא "ניחוחות חיים". קונדיטוריה נהדרת שהוקמה בטבורה של שכונה צדדית בנתיבות על ידי השף קונדיטור המוכשר חיים דימרי. עם הרבה ברק בעיניים ושקית זילוף בשיניים, רידד, טימפרר, קיפל ולש בלי הפסקה, עד שהצליח להגיע לרמות הגבוהות ביותר. כאלה שנתיבות לא ראתה מעולם. מקום שמתקבצים עבורו במיוחד, ממש כמונו, מכל קצווי הארץ. הקונדיטוריה הקטנה מתפקעת ממתוק מרהיב. ויטרינה ארוכה שכל כולה קינוחים מיוחדים, חלקם הגדול פיתוחים מקוריים של חיים וחלקם קלאסיים ויותר מוכרים, אבל כולם (וטעמנו כמעט את כולם), פשוט מעולים! קינוחים מושחתים, קרואסונים מרהיבים עמוסי מילוי, עוגות מנחמות – הכל פה.

הטיפ שלנו: אל תחמיצו אף מאפה או קינוח שכולל פיסטוק.
כתובת: הגפן 23, נתיבות
כשרות: בד"צ בית יוסף
טלפון: 072-250-3933

ניחוחות חיים, נתיבות,

זקס בייקרי – רעננה

"זקס בייקרי ואוכל טוב" היא קונדיטוריה משפחתית של הזוג עודד ואיריס זקס שביקורים תכופים בפריז, עיר האורות והפטיסרי, הספיקו להם להגיע להחלטה על הקמת הקונדיטוריה. במקום תמצאו מאפים, לחמים, חלות, לחמניות, עוגות, עוגיות ממגוון סוגים ומינים, גם לאלו המקפידים על הבריאות ועל קמחים כמו שיפון וכוסמין. כאשר הכל כמובן נעשה בעבודת יד ומכל הלב.

הטיפ שלנו: אל תוותרו על הטארט אגסים ביין עם קרם שקדים.
כתובת: החרושת 16, רעננה
כשרות: הרבנות רעננה
טלפון: 09-741-4665

זקס בייקרי, ללא קרדיט

מקלות וניל – עפולה

"מקלות וניל" היה בעבר סוד עפולאי שבעיקר חובבי המתוק המקומיים הכירו. אולם ברבות הימים יצא שמעו למרחוק וגם בתל אביב נלחש הסוד שהפך כמעט גלוי, מפה לאוזן. גם כאן, כמו במקומות דומים אחרים, המקום התחיל כקונדיטוריה קטנה ובוטיקית עם יומרות צנועות, אך עד מהרה התרחב לקונדיטוריה פופולארית ששמה כאמור הולך לפניה. את המקום הקים יגאל אפרתי לפני כעשרים שנה, שהביא איתו סטנדרט חדש של מתוקים לעמק יזראל שעד לאותם ימים לא ידעה קונדיטוריית איכות ראויה מה היא. במקום תמצאו ויטרינת קינוחי פטיסרי עמוסה ומגוונת, עוגות עם פירות יער טריים, מאפים מיוחדים, מגוון עוגיות, לחמי מחמצת, ועוד.

הטיפ שלנו: קרואסון השוקולד הקלאסי נהדר פה.
כתובת: יהושע חנקין 9, עפולה
כשרות: הרבנות עפולה
טלפון: 04-6420222

מקלות וניל, שירה אלוני

תושה בייקרי – קיבוץ ראש הנקרה

בית קפה קטן בצפון, תפאורה שמציגה את הרי הלבנון, את האופק האינסופי של הים, את נפלאות הבריאה שמפיקה האדמה הגלילית, את התנורים שמתפיחים דמיונות מתוקים ואת הלקוחות שמגיעים ממקומות רחוקים ונתקלים בתושבי האזור שהפכו את בית הקפה לבית. זה הסיפור של תומר סוסיה ושחף אברהם שחיבור של שמותיהם יוצר את השם "תושה". תושה בייקרי היא נקודה קטנה ואינטימית, ממש בלב הצמחייה והלב הירוק של הקיבוץ, העיצוב אקלקטי, שנבנה שכבה אחר שכבה באופן אורגני, והתוצאה לא מתאמצת ומלאה בפשטות, שמפיחה אווירה גלילית פרשית. הייחודיות של הקונדיטוריה במאפים היצירתיים שניתן למצוא רק פה, דוגמת בסבוסה נהדרת, המותקנת מבצק עלים מלא בקרם סולת, עם טחינה גולמית וצנוברים.

הטיפ שלנו: הבסבוסה - אל תוותרו עליה.
כתובת: קיבוץ ראש הנקרה
כשרות: רבנות מטה אשר – חלב ישראל
טלפון: 050-4712761

תושה בייקרי, סופגי

אלה פטיסרי – עמק חפר

אם חשקה נפשכם לצאת מארבע קירות העיר ולשאוף מעט טבע לריאות ולספוג אווירה כפרית מרגיעה – הגעתם למקום הנכון. הפטיסרי של אלה גורן שעל שמה נקרא המקום, נפתח לפני כ-5 שנים והוא מהווה בית למי שאוהב אוכל, אווירה ואנשים. הייחודיות של המקום באה לידי ביטוי ביצור עצמי של כל המוצרים הנמכרים במקום - לחמים, קמחים אורגניים, פוקאצ'ות, מאפי בוקר, בריושים, קישים ועוד. הז'אנר של המקום הוא צרפתי. המאפים והקינוחים במקום משתנים בהתאם לעונות השנה. בימי שישי מתקיים במקום הפנינג של מאפים, עוגות וכל מיני דברים משובחים שיוצאים מהתנור.

הטיפ שלנו: טארט הפטל והפראנגיפטן.
כתובת: א.ת. עמק חפר דרך נחל אלכסנדר 5
כשרות: רבנות עמק חפר
טלפון: 04-654-6155

אלחנן תרבות לחם – קיבוץ משמרות

מול שדות החיטה של הקיבוץ, סמוך לפרדס חנה כרכור נמצאת מאפיה שכבר מזמן היא לא רק בית מאפה, אלה חממה קולינרית רבת גוונים של ארוחות נהדרות עם תפריט עשיר. אלדד שמואלי הקים את המקום לפני כ -5 שנים וההתפתחות הקולינרית של המקום ראויה לציון ולשבח. ההתחלה היתה עם לחמים בלבד שנאפו מקמח, מים ומלח ים בלבד, ללא תוספים, סוכרים או שמנים. גם ביתר המוצרים, מקפיד שמואלי להשתמש בחומרים טבעיים ומובחרים, ללא חומרים מעובדים. חוץ מלחמי המחמצת המיוחדים של המקום, תמצאו גם מבחר של מאפים ייחודיים ביניהם קווין אמאן - מאפה שמקורו בברטון שבצרפת, שמרדדים עם סוכר ולאחר האפייה מתקבל מעין קרמל. בריוש פקאן בסירופ שקדים אשר יוצר טעם מרציפני, טארט לימון-פטל, טארט סניקרס ועוד.

הטיפ שלנו: אסור להחמיץ את קרואסון הכנאפה המקורי.
כתובת: דרך משמרות, פרדס חנה כרכור
כשרות: צוהר
טלפון: 054-834-7992

לשה רוח אפיה – מצפה רמון

מאפיית "לשה" היא מאפיית בוטיק קטנה במצפה רמון המתמחה בלחמי מחמצת מקמחים מלאים בעבודת יד ובתהליכים איטיים. אהבתה של הדס מאר, הנחתומית והבעלים לשעשועי מטבח הולידו חגיגה של מאפים יוצאי דופן. בהם, "הממולשה" - מאפה כיס הממולא בתבשיל ירקות שורש בחלב קוקוס וקשיו, מאפה פלאפל ייחודי, מאפה גבינת רוקפור ותרד חלוט בחמאה, מאפה שמרים פטיסייר שוקולד אישי, פוקאצ'ת עננים , עוגות טבעוניות ועוד. החנות הקטנה הממוקמת בחזית המאפייה מאפשרת לחוש את קסם האפייה.

הטיפ שלנו: הכל, זו עצירת חובה בכל נסיעה דרומה.
כתובת: הר בוקר 8/5 מצפה רמון
כשרות: רבנות מצפה רמון
טלפון: 08-8650111

לשה, ללא קרדיט

למתקדמים

הפופ-אפ של אביה - אשדוד

עידן הקורונה הצמיח תופעה של עסקי בישול וקונדיטוריה בבתים פרטיים. התנסינו בלא מעט כאלה, אבל אם צריך לבחור מנצחת – ההכרעה קלה: פופ אפ הקונדיטוריה של אביה שושן באשדוד לוקח את כל הקופה. מדובר בקונדיטורית סופר מוכשרת שעברה הכשרות והשתלמויות רבות, בפריז ובישראל, ובעיצומה של הקורונה פתחה בביתה קונדיטוריה ופטיסרי שלא מביישת את מיטב הקונדיטוריות בישראל, ואף עולה עליהן – הן ברמת הציוד שנרכש בהשקעה חסרת תקדים, וחשוב מכך – ברמת התוצאה המדהימה. בפופ-אפ שמתקיים מידי יום שישי תמצאו מגוון מתחלף של מאפים וקינוחים, הן מודרניים כמו בריוש איספהן ופיתוחים מקוריים של אביה, והן מסורתיים אך עם טוויסט מעניין.

הטיפ שלנו: אל תוותרו על כלום, אך אם חייבים לבחור, אל תדלגו על הטארט קפה פקאן ודולצ'ה.
כתובת: ספיר 21, אשדוד
כשרות: עסק ביתי - מטבח כשר, כל המוצרים כשרים.
טלפון: 054-3367979

הפופ אפ של אביה הדר, דתילישס

מלכי אדלר – בני ברק

מלכי אדלר היא קונדיטורית חרדית מהעיר בני ברק, שלאחר 20 שנה בתחום ראיית החשבון עשתה הסבת מקצוע של 180 מעלות – לתחום הקונדיטוריה. לאחר למודים בבית הספר "אסטלה כיתת אומן" הפשילה שרוולים ונכנסה לתחום עד צוואר, עם כתיבה עיתונאית, בניית מתכונים, העברת סדנאות קונדיטוריה ועוד. אבל גולת הכותרת מבחינתנו היא הקונדיטוריה והפטיסרי הביתי שהיא מפעילה, ממנה היא מוציאה מיצירותיה מאפים וקינוחים עוצרי נשימה בהתאם להזמנה מראש.

הטיפ שלנו: אל תחמיצו את קינוח הבאונטי שוקולד קוקוס.
כשרות: עסק ביתי - מטבח כשר, כל המוצרים כשרים למהדרין, חלב ישראל
טלפון: 054-4844331

מלכי אדלר, אסף אמברם

קמיליה קייטרינג וקונדיטוריית בוטיק – ראש העין

לאחר שנים שקמי (קמיליה) צור מכרה קינוחים מהבית ולאחר התמקצעות ב"דנון בית הספר למצוינות קולינרית" פתחה סטודיו מאובזר ומשוכלל, עמוס בשפע חומרי גלם ובריחות אפיה משכרים עם מכירות פופ אפ קבועות. בסטודיו ניתן למצוא מגוון מאפים כרוכים מלוחים או מתוקים, עוגות וקינוחים הנעשים יום יום בעבודת יד. בעקבות הקורונה נעשו שינויים בקבלת קהל בסטודיו, וכל ההזמנות מבוצעות מראש דרך האתר.

הטיפ שלנו: אל תוותרו על פרסבורגר פרג ועל בריוש מלוח במילוי גבינות וירקות.
כתובת: חנוך לוין 14, ראש העין
כשרות: כשר חלבי בהשגחת הרבנות ראש העין
טלפון: 052-7278278

הרשימה באדיבות דתילישס, קהילת הקולינריה לחובבי אוכל כשר בפייסבוק ובאינסטגרם

לפניות למדור האוכל של "ישראל היום" באינסטגרם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...