סקוורס. סאן יאנג | צילום: בן יוסטר

לרחף במרתף: זו אחת הארוחות האסיאתיות הטובות שטעמנו לאחרונה

רוב מה שאכלנו ושתינו במסעדת "סאן יאנג" היה מעולה • מה לא היה מעולה? תפריט הסושי שמעט אכזב • ואף מילה על אופנועים

המטבח האסיאתי הוא ללא ספק המועדף עליי, מה שאומר שאני קשה. מצד אחד מאוד קל לי להתאכזב אם אפילו משהו קטן מרגיש פחות מדויק, אבל אם הוא טוב - אז זה לעוף באוויר. הגענו למסעדה החדשה במלון INK, עוד מלון בוטיק תל-אביבי, עם לא מעט ציפיות, שרק גדלו עם הכניסה למקום והעיצוב המרשים.

זו מסעדה אסיאתית נוספת שעליה אחראית הקבוצה שבבעלותה המסעדות קיסו, ני שי ופו סושי, כך שהציפיות ממשיכות ועולות. בהמשך אנו מגלות כי מדובר במסעדה הראשונה של השף אלעד פיניש, שבשש השנים האחרונות שימש כשף התפעולי של "יפו תל אביב", לצד חיים כהן. ציפיות, כבר אמרנו?

עיצוב מרשים. סאן יאנג, גלי איתן

אז כן, בסאן יאנג באים לשדר לנו יוקרה. מהכניסה למלון בברנר, דרך הירידה במדרגות אל מתחם המסעדה ועד ההגעה למקום הישיבה (על הבר - הכי שווה) ניכרת אווירת ה"בוטיק" שניסו להשרות כאן. כשיורדים במדרגות השחורות רואים ישר את הבר המעוצב כשמעליו מייצג קיר של מכונת כתיבה ותבליטי אותיות, גם הם שחורים, וממשיכים את אותו הקו. התאורה ללא ספק משלימה את החוויה ומשרה אווירה נעימה - חשוך אך לא מידי. הכל מאוד מוקפד, השירות ברמה גבוהה .ואיך שהגענו הברמן כבר הציע לנו משהו לשתות והסביר על התפריט. לפי המלצתו, כדאי לקחת לפחות מנה אחת מכל "קטגוריה" כפי שהוא קרא לזה "כדי לחוות את מגוון הטעמים במסעדה". הוא גם הדגיש שהתפריט מותאם ל"שרינג", ואנחנו הרי אוהבים לחלוק.

באנים. סן יאנג,

אז זרמנו לנו עם ההמלצה. התחלנו עם מנת הסקוורס - קריספי רייס ומעליו טרטר טונה אדומה, אבוקדו כמהין, צ’ילי ירוק, טוגראשי ושמן שומשום. המנה מאוד יפה ואלגנטית, כזו שחייבים לצלם, והביס הוא פשוט כיף בפה. הפריכות של הקריספי רייס (שזה בהחלט דבר משוגע) יחד עם ה"פרשיות" של הדג הנא (שהיה פשוט מופלא, טרי ואיכותי) עשו את העבודה וסיפקו שילוב מרקמים שאפשר רק לרצות ממנו עוד. ורצינו, אבל ערב עמוס לפנינו. אתם יודעים איך זה, לא מבזבזים את כל הכסף בחנות הראשונה שנכנסים אליה בקניון.

המשכנו אל עבר הנאמס במילוי שוק אווז קונפי. המילוי לא היה כל כך מורגש אבל הנאמס היה באמת טוב ועשוי כהלכה. נהנינו. אלמנט הקריספיות היה ועודנו, אבל היינו שמחים להרגיש עוד את המילוי ולקבל מנה גדושה יותר ממנו, כי הוא באמת נשמע מעולה ואנחנו בטוחים שלא בכדי. למרות הסייג הזה, זו באמת מנה טובה, פשוט היא הייתה יכולה להיות טובה יותר אם מעט יותר מילוי.

בביקורת שכתבתי לא מזמן על ה"בייקרי סלון" בפתח תקווה, התלוננתי על בעיה שיש לי עם קוקטיילים מתוקים מדי. נזכרתי בזה בדיוק בעודי מתרשמת מהקוקטיילים כאן בסאן יאנג, שהיו מאוזנים להפליא, טעימים ולא מתוקים. גם קוקטייל ה-BUTTERFLY שלכאורה הוצג על ידי הברמן כמתוק של החבורה, היה מעולה ולא מתוק בהגזמה שקצת חונקת בגרון ורק עושה אותך צמא כאילו שתית מיץ ענבים. אז כל הכבוד על זה ורק על העניין הזה שווה לחזור. ועל עוד קפה, אבל הבנתם את ההגזמה.

בר ים. סאן יאנג, בן יוסטר

לעיקרית בחרנו בצלעות טלה "אוסקה סטייל". הן הגיעו על מצע של פירה שהיה פשוט וואו, נמס בפה ומלווה את הבשר באופן ראוי. הצלעות היו במידת עשייה מושלמת. ונכון, צלעות זו די "מנת באנקר", קל להצליח וצריך להתאמץ כדי להיכשל, אבל זה תמיד טעים, כי בשר שומני זה טעים, מה לעשות. הצ'יפס ארטישוק ירושלמי שבצד היה גימיק די נחמד שמוסיף עוד לעניין המרקמים שאנחנו רואים פה כמעט בכל מנה.

צלעות טלה. סאן יאנג, בן יוסטר

עכשיו בואו נעבור לדבר על מה שקצת אכזב אותנו, תפריט הסושי. לקחנו שני רולים - רול דגים אחד ואת הרול הצמחוני היחיד שהיה בתפריט. אם נאמר את האמת, נרשמה פה אכזבה. כל המנות שהזמנו עד כה באמת היו מצוינות וברמה גבוהה, ודווקא בסושי נתקלנו בבינוניות מבאסת. ה"אאוט אוף קונטרול" (ספייסי טונה ושבבי טמפורה בציפוי אבוקדו וטונה נאה) לא הרגיש לנו לגמרי בקונטרול והיה תפל. מן תחושה שהמרכיבים לא התחברו למשהו אחד, כבר טעמנו סושי טוב מזה, וזה מפתיע לאור הייחוס המחייב של המקום והמסעדות האחרות של הקבוצה. רול הווקאמה (הצמחוני) דווקא היה מפתיע ומוצלח יותר, הוא היה מרענן אבל גם במקרה הזה לא יצאנו מגדרנו. ואני באמת מנסה להבין את המקור לנפילה הזו בסושי, חבל - יתר המנות היו בסטנדרט הרבה יותר גבוה, זה פשוט לא מסתדר.

לקינוח הזמנו את מנת ה"האפי לוז", והתבאסנו לאכול אותה מהסיבה הפשוטה שהיא הייתה יפה מדי וקצת היה חבל לנו להרוס. בסוף אכלנו והיא הייתה מעולה. לא מתוקה מדי, באיזון הנכון, קינוח שבאמת כיף לסיים איתו ארוחה.

אם נחריג לרגע את הסושי, זו הייתה באמת ארוחה מצוינת. תפריט הראשונות עשיר ואפשר רק איתו למלא ארוחה שלמה, העיקרית הייתה מצוינת, הקוקטיילים כמו שאנחנו אוהבים ונראה שבסאן יאנג באמת קלעו בטעם אסיאתי, אבל לא הקלאסי, משהו מתוחכם יותר.

ההמלצה שלנו? על הסושי אפשר לוותר, יש בתפריט כל כך הרבה ראשונות שאפשר "להתפרע" איתן. על הקינוח לעומת זאת, אל תוותרו, לא משנה כמה התפרעתם. הכל הייתה לנו אחלה ערב, עם אוכל שהיה ברובו ברמה גבוהה, יופי של בילוי על הבר וכל מה שמחפשים בערב שאתה רוצה שהוא יהיה קצת יותר מסתם ללכת למסעדה.

ברנר 14, תל אביב
להזמנות: 03-5030098

לפניות למדור האוכל של "ישראל היום" באינסטגרם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...