אין שמחה אלא בדגים: הארוחה שהיינו צריכים לפני צום ט' באב

פעם כזו עלתה 25, כעת 50 | צילום: צילום: גיל אבירם

מסעדת דוניס הכשרה סיפקה לנו מנעמים בתשעת הימים, שבהם נהוג לא לאכול בשר • גולת הכותרת: הקינוח המדהים שלא תרצו להפסיד

מסעדת דוניס קורצת לקהל הסועדים הדתי בעיקר בתשעת הימים, שאז נוהגים לא לאכול בשר. ההלכה רוצה להגיד לנו "תמעיטו בבילויים ובדברים שמסבים לכם אושר", ואנחנו אומרים "אין בעיה, נלך למסעדת דגים". אגב, תשעה ימים בלי פיצה – זה בהחלט היה גורם לנו לאבל.

המסעדה היא שילוב של טברנה עם מוזיקה מזרחית ומסעדת בית מלון, וקהל הסועדים מגוון. ריח הדגים המטוגנים שפוגש אותנו בקדמת המקום מהווה סוג של הבטחה, שאנחנו מקווים שתתממש בהמשך.

מנה גדולה ופטרייתית. קרפצ'יו פטריות, צילום: גיל אבירם

פתחנו עם קרפצ'יו פטריות (חמישה סוגי פטריות מוגשים עם שמנת פטריות, יין לבן, טימין, פרמזן ושמן צ'ילי – 52 שקלים). המנה מעניינת ומעבירה בעיקר טעם של פטריות בשמנת, אבל לא באמת מדובר בקרפצ'יו כי הפטריות צלויות למשעי, מה שלא הפריע לנו לרגע לסיים את רובה. מדובר במנה גדולה יחסית, אם כי לא בטוח עד כמה היא תואמת את מחירה. "הצ'יפס של אייל" (מוגש עם בולגרית וגרידת לימון, 24 שקלים), הגיע עם בולגרית מגורדת ועדינה אך ללא גרידת לימון, והיה דק ופריך והזכיר את הצ'יפס המפורסם של מקדונלד'ס, אם כי טעים יותר.

כמנת פתיחה נוספת הזמנו שווארמה לוקוס (נתחי לוקוס בתיבול שווארמה, מוגש על טורטייה עם בצל מקורמל, עגבניות קצוצות וטחינה – 78 שקלים). מדובר במנה עשירה בטעמים על מצע קראנצ'י ונגיס. תיבול המנה, שהזכירה במראה פיצת שווארמה, היה מוצלח מאוד – אם כי ייתכן שבצק פיצה היה עושה חסד גדול יותר עם המנה בספיגת מיצי הדג, הבצל והטחינה.

גבינה לי חביבה. רביולי גבינות עם כמהין, צילום: דוניס

לעיקריות הזמנו פילה סלמון בחמאת טריאקי (צרוב על הפלאנצ'ה, חמאת טריאקי, קרם תפוחי אדמה, קישוא צלוי ושעועית ירוקה, מוגש עם סלט רענן אישי – 98 שקלים). זו הייתה מנה מפתיעה וטובה, טעמו של הדג לא נבלע בתוך הטריאקי כמו שקורה לא מעט, והוא היה עסיסי, שמנמן ורך,  אולם הסלט האישי הוגש ללא רוטב והרגיש כאילו יצא משקית של חסלט היישר לצלחת.

לעיקרית השנייה קיבלנו רביולי גבינות וכמהין (שמנת, טימין, עירית, תרד, שום, שמפיניון ופורטבלו, שמן כמהין ופרמזן – 85 שקלים). הרביולי היה עדין וגבינתי, עם דגש חזק יותר על טעמי הגבינות מאשר על הפטריות. מדובר במנה עשירה ומשביעה שחובבי הגבינות יחגגו עליה.

שלום לך, האהבה החדשה שלנו. קנוח ברד פודינג, צילום: עידן טאובר

לקינוח הזמנו עוגת גבינה ניו יורק (מקלות מרנג וקולי תותים טריים – 45 שקלים). עוגה עשירה עם תחתית בצקית פריכה, והיא בטעם גבינה ולא בטעם שמנת - כמו שקורה לעיתים עם עוגות מהסוג הזה. זילוף התות הרגיש סירופי יותר מאשר טרי. הזמנו גם ברד פודינג (Bread Pudding - בצק קרואסון, צימוקים, קינמון, קרם ברולה ורוטב קרמל מלוח – 45 שקלים) שהפתיע אותנו ממש ודי היווה את גולת הכותרת. אם אתם חובבי קינוחים – עצרו הכל והזמינו את המנה הזאת, שמחממת את הבטן, מתוקה במידה ומשלבת ערבובי טעמים ומרקמים עשירים. למרות שלא היינו סגורים איפה הברולה במנה, זה לא הפריע לה להיות מושלמת ומפנקת ולגרום לנו לרצות לשקוע בה לנצח.

לסיכום, מדובר בבחירה די טובה לחובבי הדגים לא רק בתשעת הימים. התפריט מגוון ויכול להתאים גם לכאלה שמעדיפים מנות פחות דגיות, ורוצים ליהנות מפסטה משובחת ומקינוח שווה במיוחד.

מסעדת דוניס, הערבה 1 גבעת שמואל. כשר.
שעות פתיחה: ימים א-ה 12:00-22:00
טלפון: 03-5708888

לא רק דגים ויין. מסעדת דוניס, צילום: דוניס
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר