מרכיבים:
300 גרם טופו טחון במעבד מזון למרקם חלק
3 כפות שקדים טחונים
1 כף קמח טפיוקה
1 כף קמח חומוס/עדשים
כף כוסברה טחונה
חצי כפית תבלין שום
כף אצות וואקמה טחון
4 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
גרידת לימון מלימון שלם (לא לוותר על זה זה הסוד !)
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
ראש שום קצוץ
1 פלפל אדום מתוק, פרוס דק
1 גזר, פרוס דק
2 פלפל חריף ירוק פרוס דק
1 צרור כוסברה קצוצה
6 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
חצי לימון פרוס דק
כף לימון סחוט
כוס חומוס מבושל
2 כפות פפריקה
1 כף סילאן טבעי
מלח
כף אצות וואקמה טחון
חצי ליטר מים
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים את הקציצות:
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים מהתערובת קציצות קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג.
מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ואופים כ-15 דקות, עד להתייצבות והזהבה.
מכינים את הרוטב:
מחממים שמן היטב בסיר ומטגנים בו במשך 5 דקות את כל המרכיבים חוץ מהעגבניות והתבלינים. מוסיפים את העגבניות והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
מוסיפים 1/2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
מכניסים את הקציצות האפויות לרוטב ומבשלים עוד 5 דקות.
לאחר חמש דקות, מכבים את האש.
ניתן להגיש עם אורז.
המתכון באדיבות השפית טליה שטרית ממלון "מלכת שבא"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו