"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קיש תרד, גבינת עיזים וצנוברים

קיש תרד מעוטר בצנוברים בשילוב גבינת עיזים נהדרת להשלים את ארוחת השבועות

,עודכן
0השמעה
קיש תרד מעוטר בצנוברים בשילוב גבינת עיזים נהדרת להשלים את ארוחת השבועות

החומרים (לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ):

לבסיס:

  • 1/3 1 כוסות קמח
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מים קרים
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 ק"ג תרד טרי או 3 כוסות תרד מופשר
  • 150 גרם גבינת עיזים מפוררת
  • 1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה לבישול
  • 2 ביצים טרופות
  • 4 כפות צנוברים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון או במערבל מזון עם וו גיטרה מעבדים את הקמח ואת החמאה הקרה עד שנוצרים פירורים אחידים, מוסיפים את המלח ואת המים ומעבדים רק עד שנוצר בצק.
  2. עוטפים בניילון ומניחים במקרר כ־20 דקות.
  3. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק, מרפדים תבנית ושוליים של תבנית פאי, מחוררים את התחתית בעזרת מזלג ומחזירים למקרר.
  5. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומאדים את עלי התרד (אם משתמשים בתרד מופשר, מסננים קודם מנוזלים). מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה.
  6. מוסיפים את גבינת העיזים, הביצים והשמנת, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על בסיס הבצק, מקשטים בצנוברים.
  7. אופים בחלקו התחתון של התנור כ־30 דקות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר