את החצילים אפשר לטגן או לאפות | צילום: איתיאל ציון

קיש ים־תיכוני של מיקי שמו

קיש צבעוני במילוי חצילים, צימוקי עגבניות מיובשות וגבינת קשקבל. בבצק יש גם חמאה, שמעניקה לו טעם ופריכות, וגם שמן זית, שמעשיר את הבצק. החומץ בקלתית מונע מהבצק להשחיר בזמן המנוחה במקרר

החומרים (לתבנית בקוטר 28 ס"מ):

לבצק:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית חומץ הדרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח

למלית:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חציל בינוני, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת פטה עיזים, מפוררת גס
  • 100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
  • 1/2 כוס צימוקי עגבניות מיובשות, מושרים בשמן זית, סחוטים וקצוצים גס
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מעט אגוז מוסקט טחון טרי

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים קמח וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים מים, שמן זית, חומץ, סוכר ומלח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 32 ס"מ ובעובי 5-4 מ"מ.
  3. מרפדים בבצק את תחתית ודופנות התבנית, ומעבירים מערוך על שולי התבנית לסילוק הבצק העודף.
  4. דוקרים את בסיס הבצק במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה. מחממים תנור ל־170 מעלות, מוציאים את התבנית מהמקפיא ואופים 15-12 דקות עד להזהבה קלה.
  5. מוציאים את הקלתית מהתנור ומגבירים את חום התנור ל־180 מעלות.
  6. מכינים את המלית ואופים: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ופרוסות חציל ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  7. מוציאים את פרוסות החציל, מניחים על נייר סופג ומצננים כ־10 דקות. לחלופין, במקום לטגן, מניחים פרוסות חציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית ואופים את החציל 25-20 דקות עד להזהבה.
  8. טורפים ביצים בקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, גבינות, צימוקי עגבניות מיובשות, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, ומערבבים היטב.
  9. יוצקים את התערובת על תבנית הבצק ומפזרים מעליה את פרוסות החציל האפוי/המטוגן.
  10. אופים 40-35 דקות עד להזהבה ולהתייצבות. מצננים את הקיש ומגישים.
  11. לגיוון אפשר להחליף את העגבניות המיובשות בזיתי קלמטה מגולענים וחצויים באותה כמות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...