החומרים (לתבנית בקוטר 28 ס"מ):
לבצק:
- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית חומץ הדרים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
למלית:
- 2 כפות שמן זית
- 1 חציל בינוני, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 3 ביצים
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 100 גרם גבינת פטה עיזים, מפוררת גס
- 100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
- 1/2 כוס צימוקי עגבניות מיובשות, מושרים בשמן זית, סחוטים וקצוצים גס
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מעט אגוז מוסקט טחון טרי
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים קמח וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים מים, שמן זית, חומץ, סוכר ומלח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 32 ס"מ ובעובי 5-4 מ"מ.
- מרפדים בבצק את תחתית ודופנות התבנית, ומעבירים מערוך על שולי התבנית לסילוק הבצק העודף.
- דוקרים את בסיס הבצק במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה. מחממים תנור ל־170 מעלות, מוציאים את התבנית מהמקפיא ואופים 15-12 דקות עד להזהבה קלה.
- מוציאים את הקלתית מהתנור ומגבירים את חום התנור ל־180 מעלות.
- מכינים את המלית ואופים: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ופרוסות חציל ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- מוציאים את פרוסות החציל, מניחים על נייר סופג ומצננים כ־10 דקות. לחלופין, במקום לטגן, מניחים פרוסות חציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית ואופים את החציל 25-20 דקות עד להזהבה.
- טורפים ביצים בקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, גבינות, צימוקי עגבניות מיובשות, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, ומערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת על תבנית הבצק ומפזרים מעליה את פרוסות החציל האפוי/המטוגן.
- אופים 40-35 דקות עד להזהבה ולהתייצבות. מצננים את הקיש ומגישים.
- לגיוון אפשר להחליף את העגבניות המיובשות בזיתי קלמטה מגולענים וחצויים באותה כמות.
