החומרים
לפונדו הגבינה (ל־6 סועדים)
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח
- 1/2 1 ליטר חלב
- 3 עלי דפנה
- קורט אגוז מוסקט מגורר
- 3 כפות קירש (ליקר דובדבנים)
- 1 כפית מלח
- 200 גרם גבינת גרוייר מגוררת
לשיפודים:
- 6 גבעולי אספרגוס ירוק קלופים וחלוטים במים 1 דקה
- 6 גבעולי אספרגוס לבן קלופים וחלוטים במים 1 דקה
- 1 כוס עגבניות שרי צהובות
- 12 לפתות בייבי קלופות וחלוטות במים כ־2 דקות
- 12 פטריות שמפיניון חצויות
- 12 צנוניות קטנות
- חופן אפונת שלג נקייה (אפשר להוסיף כל ירק אחר)
- 1/2 כיכר לחם מחמצת נקייה מקרום וחתוכה לקוביות בינוניות
אופן הכנה:
- משפדים את הירקות וקוביות הלחם.
- מכינים את הפונדו: ממיסים את החמאה בסיר רחב על אש נמוכה. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות.
- מוסיפים את החלב לאט־לאט, תוך כדי ערבוב, מגבירים ללהבה בינונית וממשיכים לערבב.
- מוסיפים את עלי הדפנה, אגוז המוסקט, הקירש והמלח וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
- מוסיפים את גבינת הגרוייר, מערבבים היטב ומורידים מהאש.
- מגישים מייד לצד הירקות, הלחם והשיפודים, כך שכל אחד יוכל להכין שיפוד ולטבול כרצונו.
