מתפצפץ בפה. תירס במדורה עם איולי חלפיניו | צילום: אסף קרלה

תירס במדורה עם איולי חלפיניו של שף יוסי שטרית

הפעם שף יוסי שטרית החליט להחליף את המנגל לאש גלויה - והעניק לקלח התירס עסיסיות וטעם יוצאים מהכלל

החומרים:

  • 6 קלחי תירס טריים
  • שמן זית
  • מלח

לאיולי חלפיניו:

  • 2 חלמונים
  • 1 כפית חרדל
  • 2 שיני שום כתושות
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 30 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 חלפיניו קצוץ דק
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

  1. מקציפים היטב את החלמונים, החרדל, השום והמלח בבלנדר מוט. תוך כדי הקצפה מוסיפים לאט את השמנים, וממשיכים להקציף עד לקבלת ממרח חלק.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון, מקציפים שוב ומערבבים עם החלפיניו, הבצל הירוק והכוסברה.
  3. כעת, לתירס (אפשר לבשל לפני במים חמים, לא חובה): מורחים את קלחי התירס בשמן זית ובמלח. משפדים כל קלח על שיפוד ברזל - אם לא בישלתם מראש יש לעטוף בנייר כסף - וצולים על המדורה או על גריל פחמים במשך כמה דקות מכל צד.
  4. מסירים את נייר הכסף וצולים עוד קצת עד לקבלת ההשחמה הרצויה, טובלים באיולי - ובתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...