החומרים:
- 6 קלחי תירס טריים
- שמן זית
- מלח
לאיולי חלפיניו:
- 2 חלמונים
- 1 כפית חרדל
- 2 שיני שום כתושות
- קורט מלח
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/4 כוס שמן זית
- 30 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
- 1 חלפיניו קצוץ דק
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
- חופן כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
- מקציפים היטב את החלמונים, החרדל, השום והמלח בבלנדר מוט. תוך כדי הקצפה מוסיפים לאט את השמנים, וממשיכים להקציף עד לקבלת ממרח חלק.
- מוסיפים את מיץ הלימון, מקציפים שוב ומערבבים עם החלפיניו, הבצל הירוק והכוסברה.
- כעת, לתירס (אפשר לבשל לפני במים חמים, לא חובה): מורחים את קלחי התירס בשמן זית ובמלח. משפדים כל קלח על שיפוד ברזל - אם לא בישלתם מראש יש לעטוף בנייר כסף - וצולים על המדורה או על גריל פחמים במשך כמה דקות מכל צד.
- מסירים את נייר הכסף וצולים עוד קצת עד לקבלת ההשחמה הרצויה, טובלים באיולי - ובתיאבון.
