מצרכים:
- 10 גזרים קטנים שטופים היטב
- 2 כפיות מלח אטלנטי
- 3 כפות שמן זית
- 1 שורש ג'ינג'ר קלוף ופרוס דק
- 3 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
- 1 צ'ילי אדום פרוס דק
- חופן עלי בזיליקום תאילנדי
- 8 משמשים אוזבקיים פרוסים דק
- 2 שיני שום פרוסות דק
- גרידה מ־2 ליים
- 2 כפות בוטנים קלויים קצוצים גס
לרוטב:
- 1 כף משחת קארי אדומה
- 3 כפות רוטב דגים
- 2 כפות סויה לבנה
- 1/4 כוס מיץ ליים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית סוכר
אופן הכנה:
- מתחילים בהכנת הגזרים: מחממים תנור ל־180 מעלות, מניחים את הגזרים על מגש אפייה, מתבלים במלח ובשמן הזית, מכסים בנייר אלומיניום וצולים כ־15 דקות.
- מורידים את הנייר וצולים כ־10 דקות נוספות עד להזהבה יפה של הגזרים. מוציאים מהתנור וחותכים את הגזרים לאורך.
- כעת מערבבים את חומרי הרוטב ומשרים בהם את הגזרים לפחות שעתיים.
- רגע לפני ההגשה מוסיפים לקערת הגזרים את שאר מרכיבי הסלט, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
