כבד קצוץ של מאיר אדוני // סטיילינג: דלית רוסו | צילום: איתיאל ציון

כבד קצוץ של מאיר אדוני

אחד הסלטים האהובים על מאיר אדוני הוא הכבד הקצוץ, שכמו בכל דבר אחר, כשעושים אותו נכון ובאהבה - מדובר בממרח משגע. כבדי עוף, בצל, שומן וביצים קשות - מה יכול להיות רע?

מצרכים:

  • 1/2 ק"ג כבדי עוף בהירים ונקיים מגידים
  • 2 בצלים לבנים גדולים פרוסים דק
  • 7 כפות שומן אווז
  • 4 ביצים קשות
  • 1 כפית שטוחה מלח אטלנטי
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
  • 4 עלי מרווה

אופן הכנה:

  1. מחממים במחבת 4 כפות שומן אווז.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה כ־15 דקות, עד שהוא משחים ומתקרמל. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
  3. מוסיפים למחבת את 3 כפות השומן הנותרות, מחממים היטב על להבה בינונית־גבוהה, מוסיפים את המרווה לכמה דקות ומורידים מהאש.
  4. כעת צולים את הכבדים בתנור שחומם ל־200 מעלות, על רשת ועם מעט מלח, ומניחים מתחת תבנית. בגמר הצלייה מעבירים למסננת לצינון.
  5. מניחים את הכבד, הביצים הקשות והבצל המטוגן על קרש עבודה וקוצצים דק (אפשר לקצוץ גם במטחנת בשר עם חורים גדולים או בפולסים קצרים במעבד מזון), ולסיום מתבלים במלח האטלנטי ובפלפל השחור הגרוס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...