מכינים כריכים וממרחים בקלות לבית הספר

ממרח אגוזים או חומוס ביתי נשמעים קשים לביצוע? ממש לא • מאיה דרין עם המתכונים הקלים ביותר להכנת הסנדוויץ המושלם ללימודים

צילום: לירון אלמוג // מתכוננים לארוחת 10

אמנם בקפסולות, חצאי ימים וקומץ שעות לימוד בודדות, אך שנת הלימודים נפתחת לה ועמה שגרת הסנדוויצ׳ים חוזרת אל חיינו בסערה.

יהיו ימים בהם נסתפק בכריך גבינה צהובה פשוט או שכבת קוטג׳ נדיבה. אך אם נערך מספיק זמן מראש, אפשר יהיה להפוך את ארוחת ה-10 של ילדינו לחגיגה בריאה וטעימה.

העניין דורש היערכות קלה, רכישת צנצנות ומעט תשומת לב. עניין של לוגיסטיקה שבועית מאורגנת לעילא ולעילא והנה מנעד של ממרחים, חלקם פשוטים ביותר וחלקם לאניני טעם.

כריך גבינת עיזים וממרח גרעיני חמנייה

רשימת חומרים ל-4 מנות:

4 לחמניות

8 פרוסות גאודה עיזים

1 אפרסמון (או פרי עונתי אחר) פרוס לפרוס דקות 

1/2 כוס נבטי חמנייה

לממרח:

1 כוס גרעיני חמנייה קלויים

1 כף עליי תימין

1 שן שום קלופה

1/3 כוס שמן אגוזים או שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.    במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הממרח למחית אחידה.

2.    חוצים את הלחמניות לאורכן, מורחים בנדיבות ממרח גרעיני חמנייה.

3.    מניחים שתי פרוסות גבינת עיזים על בכל לחמנייה.

4.    מקשטים עם פרוסות אפרסמון ונבטי חמנייה ומגישים.

כריך פסטרמה עם קרם שעועית לבנה, קארי ואריסה

רשימת חומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות קלויות של לחם מתובל (כמו בצל לדוגמא)

8 פרוסות פסטרמה

12 עלי חסה בהירים וקטנים

לממרח:

1 כוס שעועית לבנה מושרית ומבושלת

1/3 כוס שמן זית

1/2 כפית אבקת קארי

1 שן שום קלופה

1/2 כפית אריסה

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.    במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הממרח למחית אחידה.

2.    מורחים בנדיבות ממרח שעועית על ארבע פרוסות לחם.

3.    מניחים שתי פרוסות פסטרמה על כל פרוסת לחם, מקשטים עם עליי חסה צעירים ומגישים.

מקלות לחם צימוקים עם ממרח טחינה וסילאן תמרים

רשימת חומרים ל-4 מנות:

2 מקלות לחם עם צימוקים ואגוזים

1 כוס טחינה גולמית

4 כפות סילאן תמרים

4 כפות מים קרים

8 תמרים לחים

אופן ההכנה:

1.    בצנצנת קטנה מערבבים היטב טחינה, סילאן ומים קרים לממרח סמיך ואחיד.

2.    מגישים בליווי מקלות לחם ותמרים לחים.

או

1.    חוצים את מקלות הלחם לחצי ואז לאורך, מורחים שכבה נדיבה של ממרח טחינה וסילאן.

2.    מקשטים עם פרוסות תמרים לחים ומגישים.



ממרחים פשוטים

ממרח חומוס ביתי עם עגבניות מיובשות

רשימת חומרים ל-10 כריכים:

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים לרכות מקסימלית

1 כוס נוזלי בישול (כדאי לשמור נוזלים בנוסף לפי הצורך)

2 כפות טחינה מלאה

½ כוס ממרח עגבניות מיובשות

מלח לפי הטעם

פלפל לבן גרוס

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים, אם יש צורך מוסיפים נוזלים נוספים.

שומרים במקרר למשך 3 ימים

גבינת זיתים תוצרת בית

רשימת חומרים ל-10 כריכים:

1 קופסא ריקוטה או ריקוטה פרסקה

½ כוס זיתים טובים קצוצים בכל מיני טעמים וצבעים 

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים ושומרים במקרר

ממרח אגוזים ומייפל

רשימת חומרים ל-4 כריכים:

2 כוסות פקאן קלוי

2 כפיות סירופ מייפל טבעי

2 בננות בשלות

4 פרוסות לחם אגוזים

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים את אגוזי הפקאן בעודם חמים מעט. ממשיכים וטוחנים עד שהאגוזים הופכים למחית.

ממתיקים אם רוצים במייפל טבעי, מעבירים לצנצנת ומאחסנים בטמפ' החדר במשך יומיים ובמקרר במשך שבועיים.

בהגשה, מורחים כמות נדיבה של ממרח האגוזים על פרוסת לחם אגוזים טרי, מסדרים מעל פרוסות בננה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר