מתכון לחג: כל מה שרציתם לדעת על קציצות

נשאר לכם שאריות של עוף או בשר שעוד לא השתמשתם בו? רגע לפני החג, הגיע הזמן לארוחת קונספט - קציצות נהדרות • לא רק לילדים

מי מאתנו לא מחזיק בכל רגע נתון עוף במקפיא בכל מיני תצורות? שלם, מחולק, טחון לקציצות או חזה עוף פרוס מוכן להפוך לשניצל עסיסי. אם נשאר לכם עוף או בשר עודף מהחג ואתם רוצים להכין קציצות - כדאי שתקראו את הכתבה הזו.

הישראלי הממוצע זולל כ-1.35 קילו בשר ועוף לכל חודש, ובחגי תשרי ישנה עלייה של עוד כ-50 אחוזים. כמעט בכל ארוחת צהריים או ערב נמצא עוף על השולחן, שהוא מקור מעולה לחלבון וחלק מהתפריט של רובנו כשרוצים לשמור על תזונה בריאה ואורח חיים בריא.

קצב מאור ולדמן בפעולה // צילום: מיטאו סטודיו
קצב מאור ולדמן בפעולה // צילום: מיטאו סטודיו

מאור ולדמן מקצביית MEATEO, בן לשושלת קצבים, מסביר כי, "ניתן למעשה לטחון את כל החלקים הבשרניים של העוף. לרוב החלקים השכיחים ביותר לטחינה של עוף למטרת קציצות הם החזה והפילה עוף שנמצא ליד החזה וקרוב לעצם. חלקים אלה הם יחסית (ביחד) גדולים ויכולים לספק כמות סבירה מכל יחידת עוף אחת. ניתן גם לטחון את חלקי הפרגית אך בגלל שחלק זה יקר יותר, פרגית טחונה פחות שכיחה במטבח הישראלי". 

לדבריו, "רמת וגודל הטחינה למעשה תהיה תלויה במנה אותה אנחנו רוצים להכין, מומלץ לטחון עוף טרי ולא חזה עוף מופשר. עוף טחון הוא מעולה לקציצות ויכול לשמש גם כמילוי של ירקות ובורקסים. הוא מעולה בקבלת טעמים וספיגת רטבים".

קציצות עוף טחון ברוטב אדום

באדיבות שף רועי סומך, מסעדת MEATEO 



קציצות עוף ברוטב אדום // צילום: יעל לאור
קציצות עוף ברוטב אדום // צילום: יעל לאור

מצרכים לקציצות:

500 גרם חזה עוף טחון

1 תפו"א אחד מבושל ומעוך כמו פירה

1 קישוא אחד מבושל ומעוך כמו פירה 

1 בצל גדול מטוגן עם 3 כפות שמן זית

1 כפית מיונז

1 ביצה אחת

3 כפות פרורי לחם מתובלים עם שומשום בטעם שום

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית צ'ילי גרוס

חצי כפית בהרט

1 כפית פפריקה מתוקה

חצי כף מרק עוף

חצי כפית שום גבישי

1 חופן כוסברה קצוצה

1 חופן פטרוזליה קצוצה

מערבבים היטב את הכל יחד ומכניסים למקרר לפחות לשעה לספיגת טעמים.

מצרכים לרוטב:

1 בצל חתוך לרצועות

3 שיני שום קצוצים

1 פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים

מלח ופלפל שחור גרוס

כפית פפריקה

מעט כורכום וכמון

כף מרק עוף

כף טריאקי

2 כוסות מים חמים

חופן פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה:

1.    עם ידיים רטובות מכינים קציצות עגולות ומועכים טיפה..

2.    מטגנים במחבת עם 5 כפות שמן על אש נמוכה עד להזהבה משני הצדדים.

אופן הכנת הרוטב:

1.    בסיר עמוק ורחב מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה, מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הפלפל הירוק ומטגנים כחצי דקה ומתבלים בכל התבלינים ומערבבים קלות..

2.    מוסיפים את המים החמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

3.    מוסיפים את הקציצות שטיגנו וממשיכים לבשל על אש בינונית עד לצימצום הרוטב, בין 10-15 דקות.

4.    כמה דקות לפני סיום מוסיפים חופן פטרוזליה קצוצה ומגישים.

     

קציצות עוף ובטטה בניחוח בוטנים וג'ינג'ר

 

מאיה דרין

קציצות עוף ובטטה // צילום: לירון אלמוג
קציצות עוף ובטטה // צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים לכ-50 קציצות:



1 קילו עוף טחון

1 קילו בטטות 

3 כפות שמן זית

2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כף חמאת בוטנים

1 כוס בצל ירוק קצוץ

3 שיני שום קצוצות

2 כפות רוטב סויה

1  כפית מלח

1 וחצי כוסות פירורי לחם

אופן ההכנה:

1. מקלפים ופרוסים את הבטטות לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מסדרים בתבנית, זורים מלח גס ושמן זית, מכסים בנייר כסף וצולים את הבטטות בתנור בחום גבוהה 220 מעלות, מצננים.

2. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה

3. משמנים תבנית אפייה שטוחה

4. בעזרת הידיים יוצרים קציצות עגולות.

5. מסדרים על התבנית ומשמנים מעט את חלקן העליון של הקציצות.

6. אופים בחום בינוני 180 מעלות כ-15 דקות.

קציצות עוף אפויות קלות ומהירות להכנה

באדיבות שף רועי סומך, מסעדת MEATEO 

קציצות עוף אפויות // צילום: יעל לאור
קציצות עוף אפויות // צילום: יעל לאור

מרכיבים:

חצי קילו חזה עוף טחון

1 חופן כוסברה קצוצה

1 חופן פטרוזליה קצוצה

1 תפוח אדמה מגורד 

1 בצל מגורד

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם

תבלון: מעט פלפל שחור 

מלח

חצי כפית כורכום

כפית פפריקה 

1 כף שמן

אופן ההכנה:

לערבב את כל המרכיבים בקערה אחת עד לקבלת עיסה אחידה ככל הניתן. לכסות בנילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה על מנת שכל הטעמים יעברו והמסה תתייצב.

להוציא מהמקרר ולגלגל לקציצות בגודל בינוני ולהשטיח מעט. לחמם תנור ל-180 מעלות.

לקחת נייר אפיה ולשמן מעט ולהניח את הקציצות ולהכניס לתנור ל-20 דקות עד לקבלת השחמה יפה, להוציא ולהגיש. ניתן להגיש ליד טחינה או ממרח איולי להעשרת המנה. 

קציצות בקר ותרד ברוטב שום ולימון של אימא

מאיה דרין

 

קציצות בקר ותרד // צילום: לירון אלמוג
קציצות בקר ותרד // צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-40 יחידות:

לקציצות:

1 קילו בשר טחון

1 קילו עליי תרד

2 ביצים

1 בצל גדול קצוץ דק

1 כוס פירורי לחם

2 כפות שמן

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לרוטב:

שמן לטיגון

1 כף מים

מיץ מ-1 לימון

4 שיני שום פרוסות

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר גדול עם מים מומלחים, חולטים בהם את התרד למספר שניות.

2. מסננים את התרד וסוחטים היטב משאריות נוזלים.

3. קוצצים את התרד קיצוץ גס.

4. מערבבים את כל המצרכים.

5. בעזרת הידיים יוצרים קציצות מאורכות.

6. מחממים שמן במחבת רחבה

7. מטגנים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים.

8. מוציאים את הקציצות מהמחבת.

9. למחבת מוסיפים כף מים, מיץ לימון ושיני שום, מתבלים במעט מלח.

10. יוצקים את הויניגרט החם מעל הקציצות ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...