אני מודה, הרבה זמן לא יצא לי להכין מתכון כה פשוט וכה טעים. מדובר בהומאז׳ לאחת הקלאסיקות העממיות – הלוא הוא כריך כדורי בשר, אלא שאני התחכמתי, והניסיון להתעצל ולהקל על עצמי יצר פטנט כה נפלא שהפך את ההכנה והאכילה לתענוג גדול.
תערובת כדורי הבשר שבדרך כלל משתכשכת ברוטב עגבניות אדום ועז טעם, קיבלה את טעמן של העגבניות המעקצצות הישר לתור התערובת עצמה וזו, לאחר שתובלה למשעי, הפכה למילוי של פרוסות באגט טרי. מעט שמן זית מעל כל הטוב הזה, 10 דקות ותנור והרי לכם ביס מושלם ללא מאמץ כלל. בתאבון!
רשימת חומרים ל-8 מנות:
1 באגט חתוך ל-8 ללא ״נשיקות״
250 גרם בשר בקר טחון
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
4 כפות רסק עגבניות משובח
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 כפות פירורי לחם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן זית לפי הצורך
להגשה, אם רוצים:
טחינה טובה
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
זמן זית לפי הטעם
מלח לפי הטעם
אופן הכנה:
מוציאים את תוך הבאגט כך שתישאר רק המעטפת בעובי כ1/2 ס״מ.
את פיסות הלחם הרק קוצצים ומוסיפים לכל יתר המרכיבים.
״לשים״ את המרכיבים היטב ומתקנים תיבול.
יוצרים כדורי בשר בגודל של החלל שנותר בתוך הלחם.
ממלאים את 8 פרוסות הלחם בכדורי הבשר הנאים.
מסדרים על תבנית הגשה מרופדת נייר, יוצקים מעל שמן זית
צולים בתנור בחום בינוני 180 מעלות במשך כ-10 דקות עד שהלחם מזהיב והבשר נצלה.
מערבבים שמן זית, שום, פטרוזיליה ומלח.
מכינים טחינה טובה
וזוללים
