טעים אש. אסאדו בשר | צילום: אסף קרלה

אסאדו בשר של שף יוסי שטרית

נתח אסאדו שנח לילה שלם בתבלינים, נצלה במדורה למשך שעתיים עד שהבשר רך ועסיסי שישנה לכם את כל חוויית האסאדו

החומרים:

  • נתח אסאדו במשקל 3 ק"ג
  • 1 כף גדולה פפריקה
  • 1/2 פלפל שאטה קצוץ (תלוי בחריפות הרצויה)
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף כמון
  • 2 כפות דבש
  • חופן מלח גס
  • חופן ענפי רוזמרין
  • 2 כפות לימון כבוש

אופן הכנה:

  1. לילה מראש מורחים את נתח האסאדו בכל החומרים מלבד הרוזמרין, המלח הגס והלימון הכבוש, ועוטפים בנייר כסף.
  2. לאחר הלילה מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך שעה, כשהאסאדו אטום לחלוטין בנייר הכסף.
  3. כשמוציאים את נתח האסאדו מהתנור, מניחים אותו על משטח עץ מאסיבי (בוצ'ר), מפזרים מעל את המלח הגס, מניחים את ענפי הרוזמרין והלימון הכבוש ועוטפים ברשת ברזל (ניתן למצוא בחנויות בניין).
  4. כאשר עצי המדורה נרגעו מהבעירה החזקה שלהם והופכים לגחלים, מניחים את הבוצ'ר עם נתח האסאדו קרוב לאש אבל לא ממש בתוך המדורה, שלא יישרף, במשך כשעתיים, עד שהבשר רך. אם הבשר משחים מדי יש להרחיק מעט מהאש, שלא יתייבש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו