מרכיבים:
- 1.5 קילו חזה בקר
- 4 ליטר מים
- 1 כף פלפל שחור טחון
- 1 כף זרעי כוסברה כתושים
- 1 כוס מלח גס
- 1 כוס סוכר דמררה
- 5-6 גרגירי פלפל אנגלי שלם
- 3 עלי דפנה
לבישול הבשר:
- 5 שיני שום שלמות
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים.
- 2 גזר חתוכים חצי
- 3 ענפים של סלרי
- 2 ליטר מים
אופן הכנה:
- בסיר גדול וכבד מונח על להבה מכניסים את 4 ליטר מים, ואת תבליני הכבישה, כוס מלח גב, כוס דמררה, זרעי כוסברה כתושים, גרגירי פלפל אנגלי שלם.
- מביאים לרתיחה עד שכל התבלינים נמסים. מכניסים לאחר קירור את החזה למשך 3 ימים, כל 12 שעות הופכים צד.
- לאחר 3 ימים מסננים את החזה מהנוזלים ומכניסים לסיר בישול חדש. מכניסים מים כ-2 ליטר, ומוסיפים את הגזר, סלרי, שום פלפל אנגלי, בצל, עלי דפנה ומבשלים על אש נמוכה 3.5 שעות על לריכוך החזה.
- מצננים את הנתח ופורסים לפורוסת דקות.
- כעת לוקחים את לחמניות הבאן שקנינו ומחממים קלות בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות. מומלץ למרוח פסטו, ממרח פלפלים, עלה חסה, פרוסת עגבניה ומלפפון חמוץ ובתאבון.
