קלאסיקה: עוגת דבש בגרסה אחרת

המסורת מחייבת דבש ובשפע בראש השנה • השנה, בחרנו במתכונים שמשלבים את קלאסיקת החג עם מתוקים מופלאים אחרים

לקראת ראש השנה נחלקים חובבי המתוק לשניים, אלה שעוגות דבש נימוחות ומשובחות בדמם ואלה שממש לא. מכיוון שהמסורת מחייבת דבש ובשפע החלטתי לפסוע כמה צעדים לצד קלאסיקת החג, להמתיק מתוקי דבש מופלאים אחרים, לשלב תפוחים ושאר טעמי העונה, בנוסף לעוגת הדבש המסורתית, כמובן.

למתכונים נוספים, היכנסו לעמוד החגיגי - מבשלים לכם חג

עוגת דבש, רוזטה צנוברים

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-2 עוגות אינגליש קייק:

2/3 כוס מים רותחים

1 תיון רגיל

1 כפית גדושה קפה נמס

קורט קינמון

קורט אבקת ג'ינג'ר 

קורט אגוז מוסקט טחון

קורט ציפורן טחון

קורט אבקת וניל משובחת

2 ביצים

3/4 כוס שמן חמניות

1/2 כוס סוכר דמררה

¾ כוס סירופ רוזטה

2 ו-1/2 כוסות קמח תופח

1 כפית סודה לשתיה

½ כוס צנוברים לקישוט

אופן ההכנה:

1. מוסיפים למים הרותחים את התה, הקפה והתבלינים ומשרים במשך 5 דקות. מסננים החוצה את התיון.

2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל מרכיבי העוגה עם המים המתובלים, עד שמתקבלת בלילה אחידה

3. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ויוצקים את הבלילה שווה בשווה. מפזרים צנוברים על פני העוגות.

4. אופים בתנור בחום נמוך (150 מעלות) במשך כ- 50 עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

 

טארט תפוחים, פקאן ודבש

רשימת חומרים לטארט אחד בקוטר 24:

לבצק:

3/4 כוס אבקת סוכר

200 גרם חמאה

2 כוסות קמח

3/4 כוס פקאן טחון

1 כף מים קרים

לתפוחים:

2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 כפות דבש

למילוי:

1/2 כוס מדידה חלב

1/4 כוס מדידה שמנת חמוצה של פעם

1 ביצה

1 חלמון

2 כפות  דבש

1 כפית וניל

1 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

1. מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד ופריך. עוטפים בניילון ושולחים ל-20 דקות מנוחה. 

2. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק ליריעה דקה ומרפדים תחתית ודפנות של תבנית טארט משומנת, את שאריות הבצק מעבירים למקפיא.

3. מסדרים על פני הקלתית את קוביות התפוחים. מערבבים את כל מרכיבי המלית ויוצקים על פני התפוחים, מזלפים מעט דבש מעל.

4. מוציאים את שאריות הבצק מהמקפיא ומפזים פירורי בצק על פני הטארט.

5. אופים בחלקו התחתון של התנור במשך כ-35 דקות בחום בינוני 180 מעלות. לטארטלטים אישיים אופיים במשך כ-20 דקות.

 

עוגת דבש עם תפוחים ופירורים

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-2 עוגות אינגליש קייק:

3/4 כוס מים רותחים

1 תיון רגיל

1 כפית גדושה קפה נמס

קורט קינמון

קורט אבקת ג'ינג'ר 

קורט אגוז מוסקט טחון

קורט ציפורן טחון

קורט אבקת וניל משובחת

2 ביצים

3/4 כוס שמן חמניות

1 כוס סוכר דמררה

2 ו-1/2 כוסות קמח תופח

1 כפית סודה לשתיה

לתפוחים:

1 תפוח גרנד סמית' חתוך לקוביות קטנות

1 כף חמאה

1 כף סוכר

קורט קינמון

לפירורים:

2/3 כוס קמח תופח

1/4 כוס אגוזי פקאן לא קלויים

2 כפות סוכר דמררה

50  גרם חמאה

1 חלמון

 

אופן ההכנה:

לתפוחים: ממיסים במחבת חמאה וסוכר, מוסיפים את קוביות התפוחים ואת הקינמון ומזהיבים את התפוחים, מצננים היטב.

לפירורים: במעבד מזון טוחנים את הקמח, האגוזים והסוכר לאבקה אחידה.

מוסיפים חמאה וחלמונים ומעבדים בקצרה לפירורי בצק.

לעוגה: מוסיפים למים הרותחים את התה, הקפה והתבלינים ומשרים במשך 5 דקות. מסננים החוצה את התיון.

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל מרכיבי העוגה עם המים המתובלים, עד שמתקבלת בלילה אחידה, מערבבים פנימה בעדינות את קוביות התפוחים.

משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ויוצקים את הבלילה שווה בשווה. מפזרים כמות נדיבה של פירורי בצק.

אופים בתנור בחום נמוך (150 מעלות) במשך כ-50 עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

 

מאפה אגוזים בדבש ושוקולד לבן

רשימת חומרים ל-12 מאפים אישיים:

1 ק"ג בצק עלים על בסיס חמאה

לזיגוג:

1 ביצה טרופה 

2 כפות שמנת מתוקה

1 כפית דבש

למילוי:

200 גרם אגוזי פקאן טריים, לא קלויים

2 כפות סוכר

3 כפות דבש

2 כפות שמנת מתוקה

1 חלמון

1 כפית גרגירי וניל / תמצית וניל איכותית

 

אופן ההכנה:

1. למילוי: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים למעט פצפוצי השוקולד למחית חלקה ואחידה. 

2. פורסים את בצק העלים על משטח מקומח וחותכים אותו לכ-12 ריבועים בגודל אחיד.

3. מניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה של מילוי.

4. מקפלים את ארבעת קצוות הבצק מעל המלית (יוצרים סוג של כיסון / מעטפה)

5. לזיגוג: טורפים יחדיו ביצה, שמנת ודבש ובעזרת מברשת מברישים את פני הבצק.

6. אופים בשליש התחתון של התנור בחום גבוה כ-200 מעלות במשך כ-10 דקות עד שהבצק תופח ומזהיב.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו