כמדי שנה, אני ששה אלי ה"טיגונמאניה" השנתית של חג החנוכה. בחדווה שמנונית למדי אני מכריזה על פסטיבל טיגון של שמונה ימים. אחרי שטוגנו לביבות כאלה ואחרות וסופגניות בשלל גדלים וסוגים, אני ממשיכה ומטגנת ארוחה לתפארת. עיקרה תהיה מאכלי החג, כמובן, אך אני יוצקת אל הסיר שמן נקי וצלול, מעמידה למסדר מסננת, נייר סופג ונחישות ופוצחת בטיגון סוער.
חושבת על ארוחת ערב שעיקרה מנות מטוגנות היוצרות יחדיו ארוחה קלילה ברוח חג החנוכה. כדי להשלים את התחושה הסופגנייתית שאוחזת בי אני חותכת ירקות רעננים לכדי סלט ירוק ועונתי אליו יתווספו מקלוני טורטייה מטוגנים וגם גבינת עזים חריפה, אותה אני בוחרת לטגן, ממש כמו שניצל. משם, ממשיכה ומטגנת לביבות כרובית עם ניחוחות של קארי וכוסברה המעוררים את החושים ואת התיאבון. בינתיים לשה בצק שמרים מהיר וקל ואוורירי. לאחר שיתפח יעטוף מלית מתוקה של נוטלה שעם הטיגון תהפוך למילוי שוקולדי חמים ומענג. בתאבון!
לביבות כרובית ועשבים
רשימת מצרכים ל-12 יחידות:
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים גדולים
1 כוס מדידה קמח
1 כפית תערובת תבלין קארי טחון
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
2 שיני שום כתושה
חופן כוסברה קצוצה דק
1/2 בצל רגיל קצוץ דק
4 ביצים
שמן שיספיק לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הכרובית בהרבה מים עם מלח עד שהיא רכה, מסננים היטב
2. בינתיים, בקערה גדולה, מערבבים את כל שאר החומרים היטב.
3. מוסיפים את הכרובית המסוננת הישר מהבישול, מועכים ומערבבים היטב, זה בסדר אם נשארות חתיכות כרובית.
4. מחממים מחבת גדולה עם שמן לטיגון ובעזרת כף מניחים תלוליות גדולות במחבת
5. מטגנים כארבע דקות מכל צד עד שהקציצות שחומות ויפות

כרובית מטוגנת בבלילת קארי
רשימת מצרכים ל-4 מנות:
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים קטנים
1 ביצה
4 כפות רוטב קארי אדום
1 כף זרעי כוסברה גרוסים
2 כפות שבבי בצל מטוגן
2 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
מלח לפי הטעם
2 כוסות פירורי לחם
4 כפות שומשום שחור
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח רותחים במשך כ-8 דקות לא יותר. על הפרחים להיות רכים אך לשמור על צורתם ומרקמם.
2. בינתיים טורפים ביצה, רוטב קארי ותבלינים.
3. מסננים את כרובית וטובלים בבלילה, מצפים היטב. מנערים משאריות ביצה.
4. מעבירים פרח, פרח אל תערובת פירורי הלחם והשומשום ומצפים כמו שניצל.
5. מחממים סיר עם שמון לטיגון עמוק ומטגנים את הכרובית במשך כ-5 דקות עד להזהבה.

סלט ירוק עם סלק, טורטיה צ׳יפס וגבינה מטוגנת
רשימת חומרים ל4 מנות:
1 ראש חסה קיסר
4 מלפפונים זעירים חתוכים לפרוסות
1 סלק קלוף חתוך לגפרורים
8 צנוניות פרוסות דק דק
חופן עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, נענע, בצל ירוק, בזיליקום, שמחר)
לרוטב:
3 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בן יין או שרי חרז
1/2 כוס שמן זית עדין
2 כפיות דבש
כף חרדל דיז'ון חלק
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לטורטייה צ׳יפס:
2 טורטיות
שמן לטיגון
לגבינה המטוגנת:
100 גרם גבינת גבינת עיזים מסוג סנט מור, פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס״מ
מעט קמח לקימוח הגבינה
1 ביצה טרופה
1 כוס פירורי לחם/פירורי פנקו
1 כף תבלין אורגנו יבש
קורט צ׳ילי יבש
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט
2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב
3. לטורטייה צ׳יפס: חותכים את הטורטייה למקלות דקים
4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומוגנים את הטורטייה במשך כ4 דקות עד שמזהיב.
5. מוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג.
לגבינה המטוגנת:
1. בקערה מערבבים פירורי לחם עם אורגנו וצ׳ילי.
2. בקערה שנייה ״מקשקשים״ ביצה
3. בקערה שלישית שמים קמח.
4. מצפים את קוביות הגבינה כמו שניצל.
5. תחילה עוטפים בקמח, מנערים שאריות קמח וטובלים בביצה ואז בפירורי הלחם המטוגנים.
6. מחממים שמן במחבת כך שיתאפשר טיגון חצי עמוק
7. מטגנים את הגבינה עד שפירורי הלחם מזהיבים.
8. מוצאים לנייר סופג ומספיגים שאריות שמן.
9. מתבלים את הסלט ברוטב, מסופים טורטיה צ׳יפס וגבינה מטוגנת ומגישים מיד.

סופגניות במילוי נוטלה
1 שקית שמרים יבשים (כף גדושה)
4 כפות מים חמימים
1/2 ק"ג קמח
1/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1 ביצה טרופה
1/4 כוס שמן זרעי ענבים תירס / קנולה / חמניות
2 כפיות אבקת וניל
2 כפות ליקר אמרטו
1 כוס מדידה מים חמימים
למילוי:
1/2 צנצנת נוטלה
לקישוט:
1/2 כוס אבקת סוכר
לטיגון:
2 ליטר שמן קנולה / תירס / חמניות
אופן ההכנה:
1. מקפיאים תלוליות קטנות של נוטלה, או ממלאים תבנית קח מסיליקון בנוטלה ומקפיאים.
2. בקערת המיקסר מערבלים המרכיבים ולשים בעזרת וו לישה כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
3. מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כ-40 דקות.
4. מעבירים את הבצק למשטח נקי ומקומח ומחלקים ל-15 כדורים שווים בגודלם.
5. טומנים בכל כדור נוטלה קפוא ובעזרת כף היד מכדררים את הבצק לכדורים עגולים מאוד וחלקים.
6. מסדרים על תבנית מקומחת קלות, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
7. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב שוליים. בעדינות מעבירים את כדורי הבצק אל השמן כשהצד היפה והחלק כלפי מטה 8. בתוך השמן והצד הפחות יפה כלפי מעלה. (מסדרים את כדורי הבצק כך שיישאר להם מקום בסיר לתפוח מעט).
9. מטגנים כל צד כ-5 דקות על אש בינונית עד שהסופגנייה משחימה ותוכנה מתבשל.
10. מעבירים לנייר סופג, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

