אני מאוד אוהבת סופגניות שמרים קלאסיות, איך אפשר שלא? סופגניות ביתיות שמנמנות ותפוחות הן הטעימות ביותר, אך לעיתים, כשהבצק כבר הכפיל את נפחו וניחוחו המפתה נישא באוויר, הציפייה לתפיחה שנייה ומילוי מרגישה כמעט בלתי אפשרית. מה עושים?! פשוט מטגנים נטיפים של בצק סופגניות, מצפים בסוכר וקינמון וטובלים במטבל תות או שוקולד. עקבו אחר המתכון ותהנו גם כן. בתאבון!
צילום: משה בן שמחון
נטיפי סופגניות
רשימת חומרים לכ-15 סופגניות:
1 שקית שמרים יבשים (או 1 כף גדושה)
4 כפות מים חמימים
1/2 ק"ג קמח
1/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1 ביצה טרופה
1/4 כוס שמן תירס / קנולה / חמניות
2 כפיות אבקת וניל
2 כפות ליקר אמרטו
1 כוס מדידה מים חמימים
לקישוט:
1/2 סוכר
2 כפיות קינמון טחון
להגשה:
רוטב שוקולד:
1 מיכל שמנת מותק
100 גרם שוקולד מריר
רוטב תות:
200 גרם תות טרי
2 כפות אבקת סוכר
לטיגון:
2 ליטר שמן קנולה / תירס / חמניות

אופן ההכנה:
1. מכינים את הסופגניות: בקערת המיקסר שמים את כל המרכיבים ולשים בעזרת וו לישה כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
2. מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כ-40 דקות.
3. בינתיים: בקערה, מערבבים סוכר וקינמון ומכינים את הרטבים.
4. לרוטב השוקולד, מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים פנימה את קוביות השוקולד, מניחים בצד למשך דקותיים ואז מערבבים נמרצות לרוטב חלק ומבריק.
5. לרוטב תות, טוחנים את התות עם אבקת הסוכר לרוטב חלק ואחיד, מסננים.
6. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב שוליים כך שיתחמם אך לא ירתח. תופסים פיסות בצק בין שלוש אצבעות, מה שיוצא, אני מרוצה ומניחים בשמן, לא יוצרים עיגולים או צורה מסודרת (מסדרים את כדורי הבצק כך שיישאר להם מקום בסיר לתפוח מעט).
7. מטגנים כל צד כ-3 דקות על אש בינונית עד שהסופגנייה מזהיבה.
8. מעבירים מן השמן החם הישר לתערובת הסוכר ומערבבים כך שהסוכר יעטוף את הסופגנייה.
9. מגישים בליווי הרטבים