סופגניות קוקוס | צילום: לירון אלמוג

שלושה מתכוני סופגניות בשילוב קוקוס

סופגניות קוקוס קלות להכנה ללא שמרים, סופגניות קוקוס-אננס שמזכירות פינה קולדה וסופגניות בשילוב האלמותי של קוקוס

חודשים רבים ניצבת לה צנצנת זכוכית שקופה וגדולה על המדף. מדי פעם מוזגת מתוכה הריחני אל תערובת עוגה בחושה נטולת מוצרי חלב. לפעמים גם מערבבת בלילת פנקייקס "ממה שיש בבית", וכף גדושה מן הצנצנת מוצאת דרכה אל הקערה. כשצנצנת אחת מתרוקנת, מייד מחליפה את מקומה הקבוע על המדף צנצנת חדשה, כבדה ומלאה בשמן קוקוס סמיך וארומטי.

שימושים רבים מצא לו, מאז פרץ אל חיי בסערה, השמן הטבעי והעשיר הזה, שכשנשמר בקירור מחליף הוא חמאה בבצק הפריך באופן מעורר השתאות. אני משתמשת בו להכנת עוגיות, פירורי שטרויזל ואפילו בצק שמרים. והנה, עם ריח הטיגון הקל הנישא באפי ומבשר את בוא החנוכה, אני חוגגת את חג השמן בשלל סופגניות עשירות ניחוח של שמן קוקוס איכותי.

ראשית, סופגניות לבן פשוטות וטעימות שפתיתי קוקוס מקנים להן מרקם נהדר, וגם קוביות של אננס ישראלי מתוק וגאה עטופות במעטפת מבושמת של קוקוס, אננס ורום - מעין פינה קולדה מטוגנת וחמימה. ואחרונה חביבה, סופגנייה קלאסית ושמנמנה, ממולאת בממרח שוקולד השחר שטעמו טעם ילדות נוסטלגי ואהוב.

סופגניות קוקוס, צילום: לירון אלמוג

סופגניות קוקוס

החומרים (לכ־12 סופגניות):

  •  1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס קוקוס קלוי
  • 2 כפות שמן קוקוס נוזלי
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות סוכר וניל
  • 2 כפיות אבקת וניל או תמצית וניל או מחית וניל
  • 1 כוס לבן
  • 1 כוס קוקוס לקישוט
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים לעיסה ומצננים במקרר במשך כ־10 דקות.
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב שוליים.
  3. בעזרת כף עורמים בלילה, מפזרים מעל קוקוס ומעבירים לשמן החם.
  4. מטגנים כל צד כ־5 דקות על אש בינונית עד שהסופגנייה משחימה ותוכנה מתבשל.
  5.  מסננים מהשמן ומגישים מייד.

סופגניות אננס

החומרים (לכ־12 סופגניות):

  •  1 אננס חתוך לקוביות 
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 כפות שמן קוקוס נוזלי
  • 3 ביצים מופרדות
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות רום
  • 1/4 1 כוסות בירה
  • שמן לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, השמן והחלמונים.
  2. מקציפים את החלבונים, כשנוצר קצף מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף נוקשה ויציב.
  3. בינתיים מחממים את השמן.
  4. מקפלים את הקצף לתערובת הקמח ומוסיפים את הבירה והרום. מערבבים בעדינות לתערובת אחידה.
  5. טובלים את קוביות האננס בבלילה ומטגנים עד להזהבה במשך כ־3 דקות מכל צד.
  6. מוציאים מהשמן, מספיגים שאריות שמן, מפדרים באבקת סוכר ומגישים מייד.

סופגניות קוקוס ושוקולד

החומרים (לכ־20 סופגניות):

  •  1/2 ק"ג קמח שמרים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/4 כוס שמן קוקוס
  • 2 כפיות תמצית וניל או מחית וניל
  • 2 כפות ברנדי או אמרטו
  • 3/4 כוס מדידה מים פושרים

למילוי:

  • 20 כפיות ממרח השחר

לקישוט:

  •  100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס קרם קוקוס
  • 1/3 כוס שבבי קוקוס

לטיגון:

  •  2 ליטרים שמן קנולה או תירס או חמניות

אופן ההכנה:

  1. ערב הכנת הסופגניות מקפיאים 20 כפיות ממרח השחר בתוך תבנית קרח עשויה סיליקון.
  2. בקערת מערבל מזון לשים בעזרת וו לישה את כל המרכיבים במשך כ־5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
  3. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במקום חמים במשך כ־45 דקות.
  4. מעבירים את הבצק למשטח נקי ומקומח ומחלקים ל־20 כדורים שווים בגודלם.
  5. בעזרת כף היד מכדררים את הבצק לכדורים עגולים מאוד וחלקים.
  6. טומנים במרכז כל כדור קוביית ממרח קפוא וסוגרים היטב.
  7. מסדרים בתבנית מקומחת, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במקום חמים במשך כ־20 דקות נוספות.
  8. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב שוליים. בעדינות מעבירים את כדורי הבצק אל השמן, כשהצד היפה והחלק כלפי מטה בתוך השמן והצד הפחות יפה כלפי מעלה. מסדרים את כדורי הבצק כך שיישאר להם מקום בסיר לתפוח מעט.
  9. מטגנים כל צד במשך כ־5 דקות על אש בינונית עד שהסופגנייה משחימה ותוכנה מתבשל.
  10. מעבירים לנייר סופג.
  11. בינתיים מחממים את קרם הקוקוס עד לסף רתיחה, שופכים פנימה שוקולד מריר שבור ומערבבים נמרצות עד שהשוקולד נמס והקרם סמיך ומבריק.
  12. טובלים כל סופגנייה בציפוי, מקשטים בשבבי קוקוס ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...