החג הכי שובב בשנה בפתח, ואני מוציאה אל משטח העבודה שלל סוכריות צבעוניות, מכחולים, שוקולדים ילדותיים, ממתקים ססגוניים ומשחקת באוכל. יוצרת חיות מתוקות ואכילות, מסיכות פריכות ועדינות, עוגיות מקושטות, וכל כך נהנית.
כשגיא ואיתמר חוזרים מבית הספר, המטבח כולו מחופש. למראה עיניהם הנפערות בפליאה ובשמחה גדולה אני יודעת ששעשועיי המתוקים יצליחו לשרוד אך לשניות ספורות. אני מביטה מסופקת ומחויכת בילדים הזוללים קיפודי שוקולד ומסיכות מתוקות ונהנית מהאווירה הפורימית והעולזת המשתובבת ברחבי הבית.
בשעת ערב מאוחרת אני ממשיכה את אווירת החג במסעדת שגב בהרצליה, אשר הפכה פניה והתחפשה אף היא. על קירות המסעדה החשופים מוקרנות תמונות ענק המשנות את תחושת החלל בכל רגע. המנות היצירתיות של שף שגב, ידידי היקר והמוכשר, מוגשות עם קריצה אמנותית וחצופה. שגב, המחפש תמיד לשנות, להפתיע ולחדש, מביא אל הצלחת גישה אחרת לגמרי ואני מוצאת בה הרבה דמיון ומשחק. וכששעון השוקולד של שגב מראה כי השעה אמנם מתוקה אך מאוחרת, אני מבקשת מתכון פורימי ויוצאת אל תוך הלילה השמח.
קיפודי שוקולד
החומרים (ל־15 יחידות):
√ 150 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
√ 1/2 כוס שמנת מתוקה
√ 200 גרם ביסקוויטים שבורים
√ 1/2 כוס סוכר
√ 1/4 כוס קקאו איכותי
√ 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לקישוט:
√ 100 גרם שוקולד מריר מומס
√ 4 כוסות כדורי דגנים מצופים שוקולד ("קליק", לדוגמה)
√ סוכריות צבעוניות קטנות
√ 5 מקלות ביסקוויט מצופים שוקולד
אופן ההכנה:
1. ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה לתערובת חלקה ומבריקה.
2. מעבירים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים לתערובת משחתית.
3. מעבירים למקרר עד שהתערובת תתייצב ויהיה אפשר ליצור ממנה צורות.
4. כשהתערובת יציבה, יוצרים צורה הדומה לנורה.
5. מצפים את החלק העגול בשוקולד מומס ומצפים בכדורים.
6. לצד המחודד מדביקים שתי סוכריות צבעוניות קטנות, כך שייראו כמו עיניים, ונועצים מקל שוקולד מריר חתוך כך שייראה כמו זנב. שומרים במקרר עד להגשה.
מסיכות מתוקות
החומרים (לכ־8 מסיכות):
לבצק:
√ 2 חלבונים
√ 1/3 כוס קמח
√ 1/2 כוס אבקת סוכר מנופה
√ 60 גרם חמאה מומסת
לקישוט:
√ 200 גרם שוקולד לבן מומס או
בחנויות המתמחות)
√ סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק משחתי ואחיד. שומרים במקרר במשך כחצי שעה.
2. נעזרים בשבלונה בצורת מסיכה (אפשר לקנות או להכין) ומורחים מהבצק שכבה אחידה בתוך השבלונה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ־10 דקות, עד שהשוליים מזהיבים.
4. מוציאים מהתנור, משחררים מייד מהתבנית ומניחים על משטח מעוגל כדי שתתקבל הצורה הסופית (אפשר להיעזר בקופסה של מזון לתינוקות).
5. כשהמסיכות מתקררות ומתקשות, מושחים בעזרת מברשת בשוקולד לבן מומס. אפשר לצבוע בצבע מאכל אם רוצים או באבקת קסם מדוללת לפי הוראות היצרן.
6. מפזרים סוכריות צבעוניות בטרם יתייבש. מייבשים וזוללים.
"שוקולדים" באדיבות השף שגב משה
החומרים (ל־6 מנות):
√ 1/4 2 כוסות קמח
√ 3/4 כוס קקאו
√ 2 כוסות סוכר
√ 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
√ 1/2 1 כפיות אבקת סודה לשתייה
√ 1 כפית קפה נמס
√ 3 ביצים
√ 1/2 1 כוסות מים/חלב/מיץ תפוזים (לפי הטעם)
√ 1 כוס שמן חמניות
לקרם:
√ 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
√ 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
לקישוט:
400 גרם שוקולד חלב או נוגט מומס
אופן ההכנה:
1. לעוגה: מערבבים היטב קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקפה נמס. מערבבים ביצים, נוזלים ושמן. יוצרים "גומה" בתערובת האבקות ויוצקים לתוכה את הבלילה.
2. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת ללא גושים.
3. יוצקים לתבניות אישיות עגולות ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך כ־2 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה נחלץ עטוף פירורים לחים.
4. יוצקים את השוקולד המומס או הנוגט לתבנית בצורת מספרים או לתבנית אחרת ומצננים עד שמתקשה.
5. מבשלים את השמנת עד לסף רתיחה, מסירים מעל האש ומוסיפים שוקולד מריר. משהים במשך 2 דקות ומערבבים עד שמתקבל קרם אחיד ומבריק.
6. עם צאת העוגות מן התנור, מחוררים חורים בשיפוד ושופכים את הקרם מעל העוגה, מחכים כמה דקות.
7. מסדרים את ספרות השוקולד כך שייצרו שעון, ומגישים בליווי העוגה החמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
